kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Adayım demedim ki neden vazgeçeyim'
Ergun AKSOY / ANKARA
Başbakan Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığına aday olma' diyen milletvekili Aşkar'ı sert bir dille yanıtlayarak, "Kardeşim daha adaylığımı açıklamadım ki" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, gruplar halinde vekillerle yaptığı görüşmede, kendisine aday olma diyen Afyon Milletvekili Aşkar'a "Kardeşim, ben adaylığımı açıklamadım ki, neden vazgeçeyim" diyerek yanıt verdi. Erdoğan, Başbakanlık Konutu'nda vekillerle dört ayrı grup halinde bir araya geldi. Toplantılardan birinde Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar, Erdoğan'dan 'Cumhurbaşkanlığı adaylığından' vazgeçmesini istedi. Aşkar'ın "Cumhurbaşkanı adayı olmayın. Hem şahsınızı, hem partinizi hem de ülkenizi rahatlatın. Toplumsal gerginliği sona erdirin. Varsın korktu desinler. Ülkem ve sokaktaki masum insanlar için sizden bunu ısrarla istiyorum" sözlerine kızan Başbakan Erdoğan, "Kardeşim ben adaylığımı açıklamadım. Neden vazgeçeyim? Birileri benim dışımda gündem yaratmaya çalışıyor" diye yanıt verdi.

YSK 4 KASIM DIYOR
Erdoğan vekillerle erken seçimi konuşurken de "Bu konuyu YSK'ya danıştık. YSK '4 Kasım'a göre hazırlık yapın' dedi. 25 yaş için bir Anayasa değişikliği yapabilir miyiz yapamaz mıyız? Ona da baktık ancak YSK 4 Kasım diyor" dedi.