kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Yargıtay'da seçim
Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı adayları, Yargıtay'da yapılan seçimle belirlendi.

Görev süresi 20 Mayıs 2007'de dolacak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un yerine Yargıtay Büyük Genel Kurulunda aday belirleme seçimi bugün yapıldı.

Başsavcılık için 7 adayın yarıştığı seçimde ilk 5 sırada, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker 146, 2. Ceza Dairesi Başkanı Nedim Baran 95, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya 95, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş 94 ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu 77 oyla yer aldılar.

224 Yargıtay üyesinin oy kullandığı seçimde, 4. Ceza Dairesi Başkanı Ünal Başoğlu 65 oy, 8. Ceza Dairesi Başkanı Zeki Aslan ise 71 oy alarak liste dışında kaldı. Seçimlerde 3 oyun boş, 1 oyun da geçersiz olduğu belirlendi. Oyların sayımında Yargıtay Başkanı Osman Arslan da salonda bulundu.

Seçimde ilk 5 sırada yer alan adayların ismi ve oylama sonucu, liste halinde Yargıtay Birinci Başkanlığınca Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacak.Cumhurbaşkanı Sezer, gösterilen adaylardan birini 15 gün içinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek.

Yeni seçilecek Başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl için görev yapacak.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ok'un, yaş haddinden emekliye ayrılması için yaklaşık 6 ayı daha bulunuyor. Ancak Nuri Ok, dört yıllık görev süresinin bitiminde, 20 Mayıs'ta emekliye ayrılacak.

İŞTE YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ADAYLARI
Haberin fotoğrafları