kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. Yalçın Küçük
'Wolfowitz eşcinsel diye hibe ediyor'
Ceyda KARAASLAN / ANKARA
Prof. Dr. Küçük, 'Eşcinsel olabilir' dediği Dünya Bankası başkanı Wolfowitz'in eşcinsel derneğe 5 bin 143 dolar hibe etmesine tepki gösterdi..
Türkiye'nin ilk ve tek eşcinsel derneği Kaos GL, Dünya Bankası'ndan ikinci kez mali yardım almaya hak kazandı. Geçen yıl, eşcinsellerin aileleriyle yaşadıkları sorunların ve deneyimlerin anlatılacağı bir broşür hazırlamak için Dünya Bankası'ndan hibe alan dernek, bu yıl da gençlere yönelik uygulayacağı bir proje için aynı kurumdan 5 bin 143 dolar alacak. "Hep Birlikte" adı verilen proje ile gençlerin eşcinsellikle ilgili önyargılarını yıkmak amaçlanıyor. Dünya Bankası'nın "Türkiye'de Gençliğin Güçlendirilmesi için vatandaş Katılımı" konulu proje yarışmasına 101 sivil toplum örgütü başvurdu. Adaylar arasından Kaos GL'nin de dahil olduğu 5 sivil toplum örgütü hibeye layık görüldü.

'TORPİL GEÇİYOR'
Derneğin Dünya Bankası'ndan ikinci kez hibe alması bazı dedikodulara da neden oldu. Prof. Dr. Yalçın Küçük, bir televizyon programında Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz'in de eşcinsel olabileceğini öne sürerek, derneğe torpil geçtiğini iddia etti. Dünya Bankası başkanlarının bu kadar sık ziyaret yapmadığını öne süren Küçük, Wolfowitz'in ise sık sık Türkiye'ye geldiğini de hatırlattı. Derneğin Proje Koordinatörü Umut Güner ise, Wolfowitz'in eşcinsel olup olmadığına ilişkin iddialara "Ben kendi adıma birinin eşcinsel olup olmadığını ondan hoşlanırsam merak ederim. Onun dışında kim eşcinsel, kim heteroseksüel beni veya başkasını ilgilendirmez" şeklinde yanıt verdi. Güner, şöyle dedi: "Dünya Bankası bize değil de Lazlara para verseydi, Wolfowitz Laz olmakla mı suçlanacaktı?"