kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Paşa ne demek istedi?
Metehan DEMİR/ANKARA
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün dünkü sürpriz açıklaması "Neden şimdi ve nasıl bu kadar yoruma açık konuştu?'' sorusunu akla getirdi. Dünkü açıklamalarının satır aralarına bakıldığında Özkök Paşa, hiçbir şey konuşmuyor gibi görünüyor ama aslında çok şey söylüyor. Özkök Paşa'nın açıklamalarının şifreleri şöyle:
* Özkök Paşa, darbe girişimini doğruladı mı?
Doğrulamadı ancak daha da önemlisi yalanlamadı. Normalde, bu kadar hassas bir iddia için, özellikle de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bugünkü kritik basın toplantısı öncesi net bir dille yalanlamada bulunabilirdi. Bunun yerine yoruma açık bıraktı.

PAŞA NEDEN KONUŞTU?
* Özkök Paşa, kendisini unutturacaktı, neden çıktı konuştu?
Önce Cumhurbaşkanlığına aday olacağı hatta AK Parti'nin bunu destekleyeceği iddiaları, sonrasında da Örnek Paşa'nın günlükleri ile gündeme gelmesi kendisinde büyük bir rahatsızlık yarattı. Dün de Orgeneral Büyükanıt'ın bugün için basın toplantısı haberini alınca, konuya herkesten önce açıklık getirmek istedi. Böylece, "Eğer varsa herkes eteğindeki taşları döksün. Ben de her şey ortaya çıksın istiyorum'' mesajı gönderdi.

'HAYATİ BİLGİLERE SAHİBİM'

* Özkök, yeni bir açıklama daha yapar mı?
Söylentileri kesmek için , değerlendirme yapıp yapmayacağı sorusuna Özkök, düşündürücü bir yanıt verdi: "Hayır kaldırmaz. Ne dersem diyeyim, ateşe benzin dökmek gibi olur...Gelecekte zamanı geldiğinde belki açıklanır, benim veya başkaları tarafından....'' Böylelikle, bildiği bazı hayati noktalar olduğunu hissettirdi.
* Özkök'ün, Örnek'e kırgınlığı olabilir mi?
Özkök askeri nezaket kuralları içinde adını anarken Örnek'e daha nazik bir yaklaşım sergileyebilirdi. Ancak, adını vermeden sadece, "Emekli Oramiral (yapmadım) diyor'' ifadelerini tercih etti.
* Ne çağrılarında bulundu?
"Bir ülkemiz, bir ulusumuz var" diyerek açıklama yapmayacağını söyleyen Özkök "Ancak bunu örtbas etme anlamında kesinlikle söylemiyorum'' diyerek işin peşinin bırakılmamasını istedi.