kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuzla'da olaylı yıkım
Yeni Haber
Tuzla'nın Aydınlı Mahallesi'nde ruhsatsız 5 binanın yıkımı sırasında çıkan arbedede iki belediye görevlisi atılan taşlarla çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaylar nedeniyle yıkım durduruldu.

Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii'ndeki ruhsatsız 5 binanın yıkımı, mahalle sakinlerinin çıkardığı olaylar nedeniyle durduruldu. Mahallelilerin attığı taşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görevli mühendis İsa Çelik ile Tuzla Belediyesi zabıta memuru Ali İhsan Kaya'nın yaralanmasına neden oldu. Başından yaralanan Çelik ile çeşitli yerlerinden yaralanan Kaya ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bir binayı tamamen, bir binayı da kısmen yıkan ekipler, gerginliğin artması üzerine yıkımı durdurarak jandarmanın sağladığı güvenlik çemberi altında mahalleden ayrıldı.

Bu arada çıkan arbede sırasında bazı kadınlar baygınlık geçirdiler. İnşaat halindeki evinin ikinci katına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunan bir aile de yıkım ekiplerinin ayrılmasından sonra aşağı indi.

Yıkım ekiplerinin mahalleyi terk etmesinden sonra jandarma da buradan ayrıldı.Tuzla Belediyesi yetkilileri, şu ana kadar 5 binanın yıkımı için encümenden karar çıktığını belirterek, bölgede toplam 30'a yakın binanın yıkılacağını söylediler.

Yetkililer, ruhsatsız yapılaşmaya izin verilmeyeceğini kaydederek, yıkımın önümüzdeki günlerde tamamlanacağını bildirdiler.