kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İnsanlık ayıbı-VİDEO
Yeni Haber
Kaza yerinde yaşıyor-yaşamıyor tartışmalarının ardından öldü diye üzeri gazeteyle örtülen çocuğun yaşadığı ortaya çıktı. Üzerinden başka araçlarında geçtiği söylenen çocuğun yaşadığı ancak olay yerine sağlık ekiplerinin gelmesiyle anlaşılabildi. Öldü diye gazeteyle üzeri örtülen çocuk yol ortasında yatarken kaza yerinden Esenboğa Havalimanı'nda yaşanan korsan eylem gitmek için hareket eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım makam aracıyla geçti.

Başkent Ankara'da dün hareketli saatler yaşandı. Esenboğa Havalimanı'nda hava korsanı eylemi sürerken Esenboğa yolunda akıllara durgunluk veren bir kaza meydana geldi. Öldü diye bir çocuğun üzeri gazeteyle örtüldüğü sıralarda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kaza yerinden makam aracıyla geçerek havalimanına gitti.

Esenboğa Yolu üzerinde bir aracın çarptığı çocuğun öldü zannedilerek üzeri gazeteyle örtüldü. Kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ise çocuğun nabzına baktığında ölmediğini tespit etti.



Kaza sonrası uzun süre yerde yatan çocuğun üzerinden başka araçların da geçtiği öne sürüldü. Olay yerinde bulunan vatandaşlar çocuğu başka araçlar ezmesin diye yolu trafiğe kapattı. Bu sırada kaza mahallinden Esenboğa Havalimanı'nda yaşanan hava korsan eylemi için havalimanına gitmekte olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım aracıyla geçti.

Vatandaşlar arasında ''yaşıyor-yaşamıyor'' tartışmalarının ardından çocuğun yaşamadığına karar verilerek üzeri gazeteyle örtüldü. Kaza yerine çağrılan polis, gazetelerle üzeri örtülü çocuğun nabzını yokladı ancak yaşadığını anlayamadı. Sonra olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Yol ortasında bekleyen ve uzun süre yerde yatan çocuğun nabzının attığı tespit edildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen çocuk kaldırıldığı hastanede öldü. Hastaneye gelen anne ve babası durumu öğrendiğinde gözyaşlarına boğuldu.

Esenboğa Yolu üzerinde aracın çarparak kaçtığı 11 yaşındaki zihinsel özürlü çocuk, uzun süre yerde yattı.

Araçlar yerde yatan çocuğa aldırış etmeden geçişlerine devam ederken, görgü tanıkları karanlık yolda çocuğu görmeyen birçok aracın çocuğun üzerinden geçtiğini iddia etti. Olay yerinde Tofaş marka bir aracın amblemi ve bazı parçalar bulunurken kaçan araç tespit edilemedi. 1996 Diyarbakır Lice doğumlu Bünyamin Aslan'ın akşam saat 17.00 sıralarında Keçiören Tepebaşı civarındaki evinden ayrıldığı ve ailesinin çocuklarının zihinsel özürlü çocuklarının durumunu derhal polise haber verdiği belirtildi. Konuşamayan ancak konuşulanları anladığı belirtilen Bünyamin'in ailesi dışındaki kişileri tanımadığı ifade edildi. Esenboğa Yolu üzerinde ışıkların yanmadığı tek nokta olan Hasköy-Pursaklar arasında akşam saat 21.00 sıralarında gerçeklen kaza sonrası araçlarından inen bazı kimseler çocuğa yardım etmeye kalkarken bazı araçların yerde yatan çocuğa aldırış etmeden sağından ve solundan geçmesi "insanlık öldü mü?" dedirtti.

Belediye otobüslerindeki bazı insanların ise yerde yatan çocuğu film izler gibi izlediği görüldü. Görgü tanıkları ışıkların yanmadığı noktada birçok aracın çocuğun üzerinden geçtiğini iddia etti. Bu arada uçak kaçırma olayı dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'na giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da olay yerinde durmadan geçtiği görüldü. Olay yerindeki insanlar çocuğun nabzına bakmadan öldü diye üzerini gazetelerle örterken polis ekipleri de nabzının atmadığını zannederek çocuğun öldüğüne hükmetti. Ancak olay yerine gelen acil yardım ekipleri üzeri gazete ile örtülü çocuğun nabzının attığını tespit etti ve çocuk derhal Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen Bünyamin kurtarılamadı. Çocuğun ailesi ise Dışkapı Hastanesi'ne ilerleyen saatlerde ulaştı. Çocuklarının öldüğü uzun süre kendilerine söylenmeyen anne Çiğdem Aslan ve baba Veysi Aslan'ın merakla hastane içerisinde çocuklarını aradığı görüldü. Daha sonra kendilerine çocuklarının durumu söylenen anne Çiğdem Aslan'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.