kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Canan Usta
Sürgün etmek yerine ödeneği düzeltsinler
Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nde görevli kadın polis Canan Usta, Hürriyet Yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın istediği bir faksı çekmeyince görev yeri değiştirildi...
Ayhan Akdağ: 162 yıllık geçmişi olan bu teşkilatın mensupları bu hale düşürülmemeli; hem de Polis Haftası'nda!

Yasin Karabıyık: Ben olsam emniyet müdürünü ve aşağı kademede memurunu savunmayan diğer müdürleri açığa alırım ki ibret olsun.

Efekan Ayaydın: 'Burası Türkiye' denen hadise işte bu! Devletin gariban memuru sadece devletin imkansızlığı içinde çekemediği bir faks yüzünden ve tekrar istemeye tenezzül bile etmeyen, görevi halkının yanında olması gereken bir gazetecinin tenkitine göre görevden alınıyor. Gazetecinin bu haksızlık karşısında sessiz kalmasını kınıyorum.

Ekrem Özkan: Yazarımız ve polisi görevinden alan Ankara Emniyet Müdürü, ödenek konusunu işleselerdi ve çözüm arayışına girselerdi daha iyi olurdu. Bir personelin yerini değiştirmek, egolarını tatminden ileri gitmez ve bu tavır her ikisininde zayıflığını gösterir.

Musa Çelebi: Yazar Mehmet Yılmaz, polis memuru Canan Usta'yı değil, kurumu eleştirmiş. Ama gelin görün ki bizim insanımız sistemdeki hataları düzeltmek yerine o sistemi kullananlara ceza veriyor. Ne olacak merak ediyorum, yeni gelen memur da aynı durumda aynı şeyi yapmayacak mı?

Yasemin Pınar:
Bu işler artık ne kadar kolay oluyor. Köşenizde iki satır yazı yazıyorsunuz, sonra da polis memuru jet hızıyla görevinden alınıyor.