kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Cansu Dere’nin saç aksesuvarı Berlin’de tezgahlarda satılıyor.
Almanya'da 'Sıla tokası' çok moda
Özlem YILMAZER-BERLİN
'Sıla'nın yıldızı Cansu Dere'nin trend haline getirdiği otantik saç tokası, Avrupa'da çok tutuldu. Türk kızlarının başlattığı modayı, Alman gençleri de izliyor..
atv'nin sevilen dizisi 'Sıla', Avrupa'da yaşayan Türkler'in de bir numarası. Bu diziyi izleyen Türk kızlarının Cansu Dere'nin saç tokasını takmaya başlaması ise kısa sürede Almanya'da yeni bir moda yarattı.

Berlin'de satılıyor
'Sıla tokası' takan genç kızları artık Almanya'da her yerde görmek mümkün hale geldi. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk ve Alman gençleri, neden bu modayı takip ettiklerini şöyle açıkladı:

* Noemıe Chrısten (22-İsviçreli):
"Berlin'de felsefe okuyorum ve Kreuzberg'de oturuyorum. Kaldığım mahallede çok Türk yaşıyor. Bu tokayı markette çalışan Türk arkadaşımda gördüm ve çok hoşuma gitti."

* Jasmın Demirbulat (24-Berlin):
"Benim annem Alman, babam Türk. Türk kültürünü iyi bilirim. 'Sıla'yı da izliyorum ve dizide Cansu Dere'nin taktığı toka çok hoşuma gitti. Almak için yaz tatilini beklememe gerek kalmadı çünkü Berlin'de de satılıyor."

* Alexandra Khalıfe (32-Berlin):
"Dört yıl önce Müslüman oldum. En yakın arkadaşım Türk ve bu modayı onun sayesinde takip edebildim. Bu tokayı siyah saçlarıma yakıştığı için aldım."
Haberin fotoğrafları