kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Baykal'la görüşmem zaman israfı
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda muhalefetle de görüşülmesi istemini nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere "Düşüncesini net açıklamış olan parlamento içi veya dışı muhalefetle görüşmemin anlamı olmaz. Bu bir zaman israfıdır. Çünkü bu süreçte çok ciddi çirkin açıklamalar yapıldı. Bu konuda hakikaten düşüncesini açıklamamış olanlarla görüşme arzum var. Nitekim önümüzdeki günlerde sınırlı da olsa görüşmelerim olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan AKP'nin Türkiye'de siyasetin merkezinde bulunduğunu belirterek sağında solunda değişim taleplerini biz cevap veriyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen "Teşkilat nedir? Teşkilatçı kimdir" kompozisyon yarışmasının ödül törenine katıldı. AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Erdoğan siyasi partilerin ülkenin düşünce merkezleri olduğunu belirtti.

AKP olarak siyasi partilerin aynı zamanda bir eğitim kurumları olması gerektiğini belirten Erdoğan, AKP'nin kuruluşundan bu yana geçen sürede bunu başardığını ileri sürdü. Erdoğan AKP'nin Türkiye'de değişimin adresi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"AKP ne merkezin sağı ne merkezin soludur. Günümüz Türkiyesinin yegane merkez partisi AKP'dir. Türkiye'de siyasetin merkezine oturan gerek sağ gerek sol AKP'ye göre şekillenir. Biz ne bir zümre ne de bölge partisiyiz. Millet odaklı siyaset yapıyoruz."

AKP'nin hiçbir sağ ve sol kavganın içinde yer almadığını kaydeden Erdoğan "sağında solunda değişim taleplerine cevap veriyoruz. Bunu yaparken omurgalı bir siyaset yürütüyoruz. Her tarafa eğilen, yamulan siyaset değil. Bizim farkımız bu" dedi.

Erdoğan yarışma nedeni ile örgütlenmenin önemine değinerek "Örgütlü bir teşkilat en büyük güçtür. Eğer bunu başarabiliyorsanız 73 milyon vatan evladı ile buluşursunuz. Eğer başaramıyorsanız Ankara'ya hapis olursunuz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından yarışmada dereceye girenlere ödüllerini dağıttı.

MGK BİLDİRİSİ AÇIK

Başbakan Erdoğan Genel Merkez'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barzani'nin açıklamalarının ardından Irak'a yönelik bir sınır ötesi operasyon olup almayacağı şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
"Bu konuda açıklama yaptım. Milli Güvenlik Kurulu'nun basın açıklamasını dikkatle okuduysanız orda her şey var."