kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İKİ GRUP DA VAZGEÇTİ.... İhalenin iki katılımcısından biri olan Gökhan Yeşilkaya (solda), şartnamede ipotekle ilgili maddeyi atladığını kaydetti. Bir diğer isim Tevfik Çelikoğlu ise eski Carlton Oteli arazisinin üzerindeki ipotek miktarını bu kadar yüksek beklemediklerini söyledi.
Carlton Oteli arazisinde 96 milyon YTL ipoteği gören ihaleden kaçtı
TMSF tarafından ikinci kez satışa çıkan eski Carlton Oteli arsası üzerinde 96 milyon YTL ipotek çıkınca, ihalede hazır bulunan iki talipli teklif vermekten vazgeçti ..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) ikinci kez satışa çıkardığı Carlton Oteli bu kez de 96 milyon YTL'lik ipoteğe takıldı. Arsanın muhammen bedeli 49 milyon 652 bin YTL olarak belirlenirken, ihalenin açılış konuşmasını yapan Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık, arsanın üzerinde İş Bankası ve Garanti Bankası'nın 96 milyon 33 bin YTL ipoteğin bulunduğunu belirterek bu nedenle ihale rakamının bu rakamdan başlayacağını bildirdi. İhale açılış fiyatının muhammen bedelin üzerinde olması üzerine katılımcılardan MGY İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yeşilkaya beş dakika mola istedi. Bu arada diğer bir katılımcı firma Çelikoğlu Deri'nin sahibi Tevfik Çelikoğlu da TMSF yetkililerinden bilgi istedi. Çalık, bugüne kadar yaptıkları ihalelerde böyle bir durumun olmadığını ifade ederek, "İlk kez belirlenen muhammen bedel, ipoteğin altında kaldı" dedi. Bunun üzerine her iki firma da teklif vermeyerek ihaleden çekildi. İhale sonrasında görüştüğümüz Gökhan Yeşilkaya, şartnamede 4. maddede yer alan ipotekle ilgili detayı atladıklarını ifade ederek, "Orada bir otel yapmak istiyorduk ama bu sözü edilen rakam çok yüksek" dedi. Bir diğer talipli Tevfik Çelikoğlu da muhammen bedelin üzerinde bir ipotek rakamı beklemediklerini dile getirerek, "Hatta ben 40 milyon YTL'nin bile altında bir satış olur diye umuyordum" değerlendirmesinde bulundu.

4 PARSEL BÖLÜNEBİLİR
İhaleden sonra açıklama yapan Fetih Çalık, 4 parsel olarak çıkılan ihalede bundan sonraki yöntemin ihaleleri 4 bölerek satmak olabileceğini dile getirerek, "Bundan sonrasına Fon Yönetim Kurulu karar verecek" dedi. Fethi Çalık, "İş Bankası ve Garanti'ye ödeme yapacak mısınız?" sorusu üzerine de, "Eğer satış olursa tabi ki yapacağız" diye konuştu.