kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kupa finalistini penaltılar belirler
GÜRCAN BİLGİÇ
GÜRCAN BİLGİÇ
İki etaplı maçların, hesapları da farklı olur. Genel kural, rakip sahada avantajlı skoru elde etmektir. Ev sahibi ise bu seyahati tersine çevirip, kendi sahasında işi bitirmek ister. F.Bahçe, Zico ile iki kez çok önemli iki etaplı maçı yitirdi. Birincisi Şampiyonlar Ligi için oynanan D.Kiev, ikincisi ise UEFA'daki yürüyüşün en önemli etabı olan AZ Alkmaar karşılaşmalarıydı. Zico'nun her iki maçta da analiz ve taktik zaafları vardı. Bu kez daha farklı hazırlanır mı? Fenerbahçeliler'in beklentileri bu yönde. Zira Fenerbahçe 'takım havası' yakalamış ekiplere karşı hep zorlandı. İki Kayseri takımıyla yaptığı maçlar ve Antalya yenilgisi bunların örneği. Beşiktaş'ın F.Bahçe karşısındaki en büyük avantajı da bu olacak. Kötü oynasalar da, iyi bir takım oldular. Tigana'nın kurgusunda mücadele gücü yüksek bir performans sergiliyor ve rakibi bozmaya çalışıyorlar.

RİSKİ BEŞİKTAŞ ALMALI
Zico deplasmanda bu kurguyu lehine çevirip, düşük tempo ile Şükrü Saracoğlu'na dönmek isteyebilir. Ve bu yanlış bir karar da olmaz. Rakibin boş alan bulduğunda etkili olduğunu hesaplayarak, Edu'nun da yokluğunda kontrollü futbolu benimsemeli. Riski Beşiktaş'ın almasını sağlayarak, Tuncay ve Kezman gibi süratli oyuncularıyla rakibin planını tersine çevirir. Appiah yeniden göbeğe dönmeli, Önder ise Lugano'nun yanındaki yerini almalı. Ganalı'nın adam eksiltme, uzaktan isabetli şut çekme özellikleri, kontrollü oynanacak bir maç için çok önemli. Maçın kilit ismidir. Böyle bir kurguda Deniz Barış oynamayabilir. Sakatlığı da var. Eklenecek isim Tümer, Yozgatlı veya Deivid olacak. Elbette bir de Ümit Özat var.

EN ÖNEMLİ BÖLGE SAĞ KANAT
Baki Mercimek'in sol bekteki verimi dikkate alındığında F.Bahçe'nin en önemli kulvarı sağ kanat olacaktır. Bölgeyi en etkili kullanacak isim Mehmet Yozgatlı. Ama Zico'nun vatandaşına şans verme ihtimali de var. Ümit Özat'ın sakatlığı geçti. Kayseri'de büyük hata yapan Uğur Boral ile devam edilir mi? Son idmanlarda bunun kararını da verecektir. Zico moralsiz oyuncusuna sahip çıkmak da isteyebilir. Derbiler teknik adamların da, oyuncuların da öncelikle yenilmek istemeyecekleri maçlar. Bu nedenle iki etabın berabere bitmesi ve sonucun Saracoğlu'nda atılacak penaltılarla belirlenecek olması büyük ihtimaldir.