kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Salma Hayek yapımcı oldu
Yeni Haber
Bebek bekleyen ünlü Meksikalı yıldız Salma Hayek, yaşadığı bu tatlı heyecana rağmen sinema çalışmalarını da aksatmıyor.

Sanatçı, ağırlıklı olarak Latin filmleri çeken bir yapım şirketinin başına geçti.Internetteki ''etonline'' sitesinin haberine göre, 40 yaşındaki hamile oyuncu, anlamı ''mavi pencere'' olan Ventanazul adlı yapım şirketinin başına geçti.

Ünlü film şirketi Metro Goldwyn Mayer (MGM) ile birlikte çalışacak olan şirket, ağırlıklı olarak Latin filmleri çekecek. Şirket, yılda 2-4 arasında filmin yapımcılığını üstlenecek.Salma Hayek, aylardır Latin filmleri pazarında böyle bir şirketi oluşturmanın planlarını yaptıklarını söyledi. Amaçlarının ayrıştırmak değil kaynaştırmak olduğunu belirten Hayek, ''Her proje farklı bir öğe taşıyacak. Frida Kahlo'nunki gibi benzersiz Latin hikayelerini beyazperdeye taşıyacağız'' dedi.

SALMA HAYEK PROJELERİ...

Latin yeteneğini kameranın hem önüne, hem de arkasına taşımayı hedeflediklerini anlatan güzel oyuncu, kendisi de hem yönetmen, hem de oyuncu olarak projelere katkıda bulunacağını ifade etti.

MGM şirketi başkanı Rick Sands de, şirketin projelerinin 5-25 milyon dolar arasında değişen bütçeye sahip olacağını kaydetti. ''Salma Hayek, oynamak isterse oynar, yapımcılık yapmak isterse onu yapar'' diyen Sands, şirketin hedeflerini de, ''Filmlerimizin herkese hitap etmesini istiyoruz. Ama öncelikle Latin seyircilerin onlarla gurur duymasını ümit ediyoruz'' sözleriyle aktardı.

Salma Hayek ile yapılan işbirliği, MGM şirketinin son dönemde ünlü oyuncularla çalıştığı ikinci büyük yatırımı oldu. Şirket, geçen yıl Kasım ayında da ünlü aktör Tom Cruise ve ortağı Paula Wagner ile işbirliğine gitmişti.