kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Beşiktaş'ın sihirli formülü: Takım ruhu
KAZIM KANAT
KAZIM KANAT
Kısa süre öncesine kadar "İkinci bile olamaz" denilen Beşiktaş'ı şampiyonluğa götüren, sihirli formülün adı: Takım ruhu! Bu ruhun getirdiği güç parayla asla satın alınamaz. Bakın anlatayım... Başkan Sayın Yıldırım Demirören futbolcularını etrafına toplar, "İstediğiniz parayı vereceğim. Çekleri siz yazın. Yeter ki şampiyon olalım" der. İşte o an hiç beklenilmeyen bir şey olur. Kaleci Vedran Runje, "President lütfen susun. Ben konuşacağım" diyerek sözü alır ve Demirören'in gözlerinin içine bakarak şunları söyler: "Bizler onurlu ve gururlu insanlarız. Senin vereceğin para için değil, kendimize olan saygıdan ve Beşiktaş'a olan sevgiden şampiyon olacağız. Bize paradan söz etme president. Onurumuzu kırıyorsun." Şimdi maçın üç özel noktasına bakalım...

TİGANA VE ZİCO: Tigana, çizgi savunma inadından vazgeçti, kademeli savunmaya döndü. Ayrıca, kontrollü hücum futbolu, savunmayı da güçlendirdi. Beşiktaş yenilmez olurken gol sorunu da yaşadı. Ama Bobo bu sorunu çözer! Fenerbahçe'nin savunma felsefesi, taktik faul üzerine kurulu. Zico'nun çözmesi gereken soru şu; Alex-Tümer ile Kezman-Deivid yan yana oynar mı? F.Bahçe bu ikilileri yan yana oynatırsa çok etkili olur. İşte o zaman Tigana B planını hazırlamak zorunda (İki ön liberoya dönüp savunmadan bir kişiyi hücuma çıkarmak gibi).

RİCO PAŞA VE ALEX: Bu iki star maçın düğümünü çözer. Daha usta olanın takımı kazanır. Bu maç ölü topların ustalarının maçı olacaktır. Rico mu, Alex mi daha iyi ve lider göreceğiz. Alex'in Tümer gibi bir asistanı varsa, Rico Paşa'nın da Delgado gibi daha kaliteli asistanı var. Delgado derbinin kahramanı olabilir. Fener'de ise aday Tuncay Şanlı.

TÜMER OLAYI: Tümer Metin sahaya çıktığı an maçın olayı olacaktır. Beşiktaş seyircisinin baskısı altında ezilirse Fener 10 kişi oynar. Direnebilirse maça damgasını vurabilir. İşte o an Alex de sahneye çıkabilir. Beşiktaş taraftarı da tuzağa düşerse olay çıkar. Dikkat!

KİM KAZANIR: "Kazanırsam finale kalırım" diye ısrarla hücum oynayan kaybeder. Fener'in ustaları sahne alırsa kalite artar. Beşiktaş gol yerse bozulabilir. Oyun disiplinine ihanet eden takım farklı yenilir.

HAKEM AYDINUS: Hakem eleştirmenleri Aydınus bir kenara FIFA kokartlı hiçbir hakeme inanmıyor, güvenmiyor. Aydınus ağzıyla kuş tutsa bile "O bir Beşiktaşlı" diyecekler.