kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ
Köşk'teki tasarrufun sebebi ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Sezer'in, bazı Köşk masraflarından tasarruf etmesini hiç anlamadım. Mesela benzinden ( ithal ediyoruz ) ya da sudan ( özellikle bu yıl sıkıntı var ) tasarruf etmek normal... Ama örneğin kültür sanat harcamalarından niye tasarruf ediliyor?
Bütçeden Köşk'e para ayrılmış. Diyelim ki bir tablo ya da bir heykel satın alarak, sanatçılar kanalıyla bu paranın bir kısmını topluma geri döndürsenize!
Çankaya bir ' ev', bir ' aile' değil ki... Tasarruf ederek tarla satın almayacak, kooperatifin taksidini ödemeyeceksiniz.
Bu tasarruf titizliğini ben Sezer'in memur kökenine bağlamıştım. Meğer başka kaygılar da varmış:
Köşk'e ayrılan paranın bir kısmını Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) veriyormuş. Toplam 220 bin liranın (eski parayla 220 milyar) bu derneğe aktarıldığı Yeni Şafak ve Bugün gazetesinde yayınlanan belgelerle kanıtlandı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Metin Yalman da bu para transferini doğruladı.
Biz de böylece tasarrufun ardındaki niyeti öğrenmiş olduk: Jandarma Komutanlığı döneminde (2002-2004) darbe yapmak için uğraşan, hatta ' Ayışığı' adını verdiği bir operasyon için planlar kuran emekli orgeneral Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı ADD'ye para aktarmak...
Yani iktidar partisinin Cumhurbaşkanı seçmesini engellemek için miting düzenleyen dernek, Çankaya'dan finanse ediliyor.
'Tarafsız' diye göklere çıkarılan Sezer, gayet ' taraflı' bir biçimde davranıyor.
İşin garip tarafı ne biliyor musunuz?
Bu dernek 1993'te, dönemin Bakanlar Kurulu kararıyla ' Kamu Yararına Çalışan Dernekler' arasına alınmış. Bence hemen o statüden çıkarılmalı.