kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
162'nci yıldönümü kutlamalarında polisler nefes kesti
Mustafa KAYA-Murat KARAMAN-Mürsel ACAY/MERKEZ
Polis Teşkilatı'nın 162'nci yıldönümü nedeniyle yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen gösteriler vatandaştan alkış aldı..
Türk Polis Teşkilatı'nın 162'nci kuruluş yıldönümü, yurdun dört bir yanında törenlerle kutlandı. Özellikle polis kıyafetli minikler ilgi odağı oldu. İstanbul'da Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen törenlerde ise Özel Harekât ekibi Atatürk Kültür Merkezi üstünde gösteri yaparak, Türk bayrağı astı. K-9 köpekleri de büyük alkış aldı. Erzurum'da ise polis çocuğu Emir Yusuf Yıldız'ın (5) İstiklal Marşı'nı ezbere okuması herkesi duygulandırdı. İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra cebindeki Türk bayrağını çıkararak törene katılanları selamlayan küçük çocuk, Emniyet Müdürü Kamil Koçak tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Minik Emir, kürsüden indikten sonra görevi nedeniyle Uzundere'de bulunan polis babası Zekeriya Yıldız 'ı arayarak, "Baba başardım. Seni çok seviyorum" dedi.

EMEKLİ POLİSİN YARDIM ÇAĞRISI
Diyarbakır'da teröristlerle girilen çatışmada başına isabet eden kurşun çıkartılamayınca kullandığı ilaçlar yüzünden böbrekleri iflas eden emekli polis Zeki Yüksel ise (48), diyaliz makinesine bağlı yaşamını sürdürüyor. 3 çocuk babası Yüksel, teşkilatın kendisine sahip çıkmasını istedi.
Haberin fotoğrafları