kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Müşterileri kaçan IMF'nin açıklarıyla başı dertte
The Times, IMF'nın küresel ekonomide bir rol bulmak için çabaladığını belirterek "IMF'nın başı belada. 2010'a kadar yılda 370 milyon dolarlık açık bekliyor" dedi ..
İngiliz The Times gazetesi, IMF'nin küreselleşen ekonomide kendine yer bulmak için çabaladığını belirtti. Gazete değerlendirmesinde "Mali açıdan IMF'nin başı belada. 2010 yılına kadar yılda 370 milyon dolarlık bir açık bekliyor. Potansiyel birçok müşteri, IMF'ye başvurma durumunda kalmamak için döviz rezervlerini önemli ölçüde artırdı" yorumunda bulundu. The Times, IMF ve Dünya Bankası'nın ilkbahar ortak toplantısı öncesi yaptığı değerlendirmede Çin, Hindistan ve diğer yükselen güçlerin, ekonomik manzarayı değiştirdiklerini belirterek bunun sonucunda IMF ve G7 gibi kurumların günceliğini yitirmekte olduğunu savundu.

GELİRİ BORÇ FAİZİNDEN

Buna karşın, IMF'yi yeniden yapılandırılmasına yönelik çabaların, görüş ayrılıklarından olumsuz etkilendiğini kaydeden gazete, toplantıda IMF Başkanı Rodrigo de Rato'nun, karar mekanizmasında yeni güçlere daha büyük bir rol verilmesi konusunda bir anlaşmaya varılması için gayret göstereceğini belitti. Gazete şu yorumda bulundu: "Mali açıdan IMF'nin başı belada. 2010 yılına kadar yılda 370 milyon dolarlık bir açık bekliyor. Bunun nedeni de, döviz krizleri ile karşı karşıya kalan ülkelere acil yardım sağlamadaki rolünün giderek buharlaşması. Potansiyel bir çok müşteri, IMF'ye başvurma durumunda kalmamak için döviz rezervlerini önemli ölçüde artırdı. Bu da Fon için sorun yaratıyor çünkü parası, açtığı kredilerin faizlerinden geliyor."
Haberin fotoğrafları