kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Acılı anne Kıymet ve eşi Ahmet Akay...
Bağırdım ama şoför işitme engelliydi
Pervin METİN-Mustafa KAYA / MERKEZ-İSTANBUL
Kızıyla işitme engelli bir sürücünün kullandığı kamyonun altında kalan ve kızı gözlerinin önünde can veren anne: Bağırdım ama sesimi şoföre duyuramadım. Zilan bana bir dakika baktı, sonra da gözlerini yumdu '..
İstanbul-Seyrantepe'de 10 tonluk bir kamyonun altına kucağındaki minik kızıyla giren ve biricik yavrusu kollarında can veren Kıymet Akay (26) SABAH'a konuştu. Henüz 1 yaşında olan Zilan'ı aşıdan getirirken korkunç kazayı yaşayan anne, kızının son kez gözlerine bakışını unutamıyor. Genç anne sakinleştiriciyle ayakta duruyor. Yürürken sırtına bir şey çarptığını hissettiğini söyleyen Kıymet Akay, olayı anlatırken o korkunç anı yeniden yaşıyor: "Eteğim tekerleğin altında kaldı. O yüzden kurtulamayıp kamyonun altına girdim. Tekerleğin altındayken bağırdım ama sesimi duyuramadım. Kızım da kucağımdan uçtu ve ikimiz de aracın altındaydık. Ben yerdeyken Zilan'ı almaya çalıştım ama araç geri geri gittiği için yavrumu ezdi. Şoför sesimi duyup dursaydı ezilmeyecekti. İşitme engelliymiş zaten. Her şey bir anda oldu. Kazanın olduğu yolu daha önce kullanmamıştım."

'BİRİCİK KIZIM MELEK OLDU'
Konfeksiyon işçişi Ahmet Akay ile iki yıldır evli olan anne Kıymet, "Arkadaşımmış gibi onunla konuşurdum. Her şeyimdi. Mahallelinin göz bebeğiydi. Kendini çok sevdirirdi herkese. Öyle bir acı ki, yaşamayan anlamaz. Biricik meleğim artık bir melek oldu" diyor. "O halini görmeseydim de keşke yatağında ölseydi" diyen gözü yaşlı anne sözerini şöyle tamamlıyor: "Kurtaramadım güzel kızımı. 30 Mart'ta doğum günü vardı. Son anda kutlamaktan vazgeçmiştik. Hâlâ mezarına gidemedim. Şoförden şiâyetçi olduk. Hastaneye de gelmiş ama yüzünü hiç görmemiştim."
Haberin fotoğrafları