kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Polemik kraliçesine mahkeme 'sus' dedi
Ali OKTAY
Yapımcısı Şahin Özer'le yaptığı sözleşmenin şartlarını yerine getirmediği için, Tuğba Ekinci'ye izinsiz konuşma ve TV'ye çıkma yasağı geldi..
Sözleşmeye uymadığı için Şahin Özer'in sahibi olduğu Özer Plakçılık tarafından mahkemeye verilen şarkıcı Tuğba Ekinci'ye konuşma yasağı geldi. Şahin Özer'in avukatı, geçen hafta ihtiyati tedbir talebiyle Tuğba Ekinci hakkında mahkemeye başvurdu. Dilekçede, Ekinci'yi Özer'in keşfettiği ve ünlü olması için paralar harcadığı belirtildi. Ancak iddiaya göre Ekinci; ünlü olduktan sonra 22 Ekim 2004 tarihinde yapılan ve 5 yıl geçerli olan sözleşmenin şartlarını unuttu. Şarkıcı, Özer'le sözleşmesi sürdüğü halde Erol Köse'nin şirketiyle kaset çıkaracağını söyledi. Bazı televizyon programlarında Özer'in aleyhinde konuştu. Menajerliğini üstlenen Özer'den izin almadan televizyonda yayınlanan 'Buzda Dans' yarışmasına katıldı. Ayrıca, Özer'e bir tek kuruş menajerlik ücreti ödemedi.

Tazminat isteriz
İddiaları inceleyen mahkeme, şarkıcının sözleşmenin şartlarını ihlal ettiğine hükmetti. Buna göre; Ekinci, dava sonuçlanıncaya kadar başka bir müzik şirketiyle kaset yapamayacak, izinsiz olarak televizyon kanallarına çıkamayacak ve davacı Şahin Özer aleyhinde açıklamalarda bulunamayacak. Özer Plak, Tuğba Ekinci'den ayrıca 100 bin dolar cezai şart ile 100 bin YTL maddi tazminat da talep etti.
Haberin fotoğrafları