SABAH - Yıldızlar savaşı başlıyor!
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldızlar savaşı başlıyor!
Baharı müjdeleyen albümler

Ünlü şarkıcıların yaz sezonuna yetiştirmek için çalışıp didindiği yepyeni albümleri, önümüzdeki günlerde bahar coşkusuyla birlikte teker teker hayatımıza girecek.


Yıldızlar savaşı başlıyor!

Bahar çiçekleri açmaya başlarken ünlü şarkıcılar da yaza yetiştirmek için harıl harıl çalıştıkları yeni albümlerini, hit parçalarını görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Yakında piyasaya sürülecek bu albümlerden bazılarına göz attık....

Bütün kış stüdyolara kapanıp yeni şarkılar üreten şarkıcılarımız birer ikişer yeni parçalarını ortaya dökmeye başlarken, yaklaşan yaz mevsimiyle beraber ortalık fena kızışacak. Göksel, Demir Demirkan, Özcan Deniz, Hande Yener gibi isimler uzun çalışmalar sonucu yaptıkları albümlerini görücüye çıkarmaya hazırlanırken, Sertab Erener ve Serdar Ortaç da remiks çalışmalarıyla bu savaşa katılacak. Bu yaz çıkacak olan 'yıldızlar savaşı'nın en enteresan kapışması ise ilk kez aynı dönemde albüm çıkaracak olan Tarkan ve Mustafa Sandal arasında gerçekleşecek.

Demir Demirkan
Demir Demirkan dördüncü solo albümünü piyasaya sürmek üzere. Albümdeki tüm şarkılar Demirkan'a ait. Bazı şarkılardaki Türkçe anlatımlar Toprak Sergen, Japonca anlatımlar Masamichi Honda, İtalyanca anlatımlar Alessandro Grieco tarafından yapıldı. Bir adamın kendini arayış yolculuğunun hikâyelendiği Ateş Yağmurunda Çırılçıplak adındaki albümün ilk klibi Nafile'ye çekiliyor. Albümde hem enstrümantal hem de vokalli şarkılar birbirine bağlı bir şekilde sunuluyor.

Sertab Erener
Sertab in Digital projesini nihayet albüme dönüştüren Erener, bu ay albüm çıkaracak isimlerin en iddialılarından. Ayrıldığı plak şirketinin ondan bağımsız bir şekilde best-of çıkartmasına rağmen o, Murat Uncuoğlu ve Aytekin Kurt gibi dans müziğinin önemli isimleriyle eski şarkılarını kulüp ortamına uygun hale getirdi. Sertab Goes to the Club adlı projede Yanarım, Mecbursun, Vur Yüreğim, Sevdam Ağlıyor, Gel Barışalım, Lal ve Aslolan Aşktır'ın elektronik sound ile yeniden yapılandırılmış halleri var.

Onno Tunç
Ölümünün 10. yılında Onno Tunç'un bestelerinin bir araya getirileceği albüm de yazın en iddialıları arasında. Sanat yönetmenliğini Sezen Aksu'nun yaptığı Onno Tunç Tribute albümünün müzik yönetmenliğini ise Zula Label yapıyor. Mayısta piyasaya sürülecek albümde en çok Sezen Aksu ile Nilüfer'in Tutsak adlı şarkıda yaptıkları düetin konuşulması bekleniyor. Ceza'nın yorumladığı Şinanay, Levent Yüksel'in Murat Uncuoğlu'yla yaptığı Sultan Süleyman, Ajda Pekkan'ın Dokun Bana yorumu dikkat çekici. En ilginci de Yine Yeni Yeniden'in 'Sezen'ce yorumu!

Tarkan
Tarkan'ın İngilizce albümü istenilen başarının çok altında kaldı. 'Bari Türkiye pazarını elden bırakmayayım' diye düşünen şarkıcı, yaz konserlerindeki Türk Sanat Müziği köşesinin çok sevilmesinden dolayı, ilk önce bu tarzda bir albüm çıkarmayı istedi. Ama sonuç olarak haziranda, tamamen pop şarkılardan oluşan albümünü piyasaya çıkaracak. Tarkan'ın albümünün en merak edilen şarkısı, yıllar sonra Sezen Aksu'dan aldığı slow parça. Daha önce Aşka Yürek Gerek adlı şarkısı Türkçe'ye çevrilen Yunanlı besteci Foivos'a da şarkı sipariş eden Tarkan, son iki albümde sarsılan imajını toparlamaya çalışıyor.

Serdar Ortaç
Geçen yazın en çok dinlenen şarkılarının sahibi Serdar Ortaç, son albümü Mesafe'nin içindeki şarkıların remikslerinden oluşan bir albümle bu yaz çıkacak 'yıldızlar savaşı'na katılıyor. Nisan ayının sonunda yayınlanacak albümde Dansöz ve Gitme gibi eğlenceli parçaların farklı versiyonları bulunuyor.

Özge Fışkın
Uzun zaman Sertab Erener'in vokalistliğini yapan Özge Fışkın da bu seneki yıldızlar savaşında yerini alıyor. Kilitler adını verdiği albümü Cenk Eroğlu prodüktörlüğünde, dokuz ay süren bir stüdyo çalışmasından sonra tamamlandı. Levent Yüksel'in müzik direktörlüğünü üstlendiği albümde yer alan tüm şarkıların düzenlemeleri Cenk Eroğlu tarafından yapıldı. Rock kulvarında çatışmaya katılan Özge, sağlam sesiyle kolayca sıyrılmayı başaracak bir isim.

Özcan Deniz
2006'yı müzik ve dizi projeleri adına sessiz kapatan Özcan Deniz, yeni albümünün kayıtlarını tamamladı. Mercan Dede'yle yaptığı konserlerden çok etkilenmiş olan şarkıcı, yeni albümünü de bu yoldan giderek, tam bir doğu-batı füzyonu halinde tasarladı. Tüm aranjelerin Nezih Ünen tarafından evrensel bir konseptte yapıldığı albümün şarkılarından birkaçı da Sezen Aksu ve Nazan Öncel'e ait. Nasip Değilmiş ve Ben de Bir İnsan Evladıyım albümün en başarılı şarkılarından. Deniz'i fantezi müzikten koparamayan hayranlarının bu yeni konsepte nasıl bakacağı merak konusu.

Göksel
Göksel'in, nisan ayının sonuna doğru çıkaracağı albümün adı Ay'da Yürüdüm. Daha öncekilere göre fazlaca pozitif duygular içeren albümün ardından, 'Göksel artık depresyondan çıktı' haberlerinin yapılması muhtemel. Albümün çıkış parçasının adı Yarabbi Şükür. Oldukça eğlenceli bir melodisi olan bu şarkının haricinde albümün en önemli kozu, Türkiye'de ilk defa iki sanatçının birden, bir başkasının şarkısına konuk olup 'featuring' yapması. Taş Bebek adlı bu şarkıda Teoman ve maNga'dan Ferman, Göksel'e eşlik ediyor. Albümün kapak fotoğraflarını ise Fikret Kızılok'un oğlu Yağmur Kızılok çekti.

Mustafa Sandal
Yeni çıkacak albümünü, kariyerinin en iyi albümü olarak nitelendiren Mustafa Sandal, ilk kez rakibi Tarkan'la aynı dönemde albüm çıkaracak. Mustafa, dokuz şarkısını bitirdi ama 10. şarkının sözleri bir türlü yazılamadığı için albümünü bekletiyor. Parçaların tamamı hit olmadıkça albümü çıkarmayacağını söyleyen şarkıcının Gidenlerden, Neredesin tadında akustik parçaların ağırlıkta olduğu albümünde, yabancı bir isimle düet de olacak.

Hande Yener
Müzik tarzında yaptığı değişiklik yüzünden herkesin eleştirdiği ama elektronik sevenlerin el üstünde tuttukları Hande Yener, geçen sene hem albüm hem de maxi-single çıkarmışken, yeni şarkılar yakalayınca arayı soğutmamak adına yeni bir albüm hazırladı. Ünlü DJ Erol Temizel'le çalışan Hande, bu albüme bir de Sezen Aksu şarkısı alarak eski hayranlarının da gönlünü almaya niyetli. Mayıs ayında piyasada olacak albümün yine Apayrı'nın tadına yakın olacağını da belirtelim, eskiyi özleyenler fazla heveslenmesin.

OBEN BUDAK

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bienal'in 'özel' biletleri satışta
 Padişahların el yazmaları korumada
 'Takım'ın değişen yüzü
 En seksi adımlar
 Bir gün herkes fotoğrafçı olacak (mı?)
 'İsmim cismimden daha büyük'
 'Benim her şeyim var starların yok'
 Japonya'da köpek olmak varmış
 Evren 'Zincirbozan'a gitmek istiyor!
 Muhteşem horozlar sergileniyor
 Yolculuk yazarlarının yolu İstanbul'da kesişti
 'Darbukasız şarkı bizi anlatmaz ki!'
 Nasrettin Hoca'nın torunları teknolojiden güç alıyor
 Türkiye 'Veliaht'ını seçiyor!
 Modası asla geçmeyecek şarkılar
 Onların işi çirkinleştirmek
 Kitaplar arasında 24 saat hayal mi?
 Evde parti zamanı
 Topağacı'nın köpekleri aranıyor
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
REFİK DURBAŞ
Aşk gözde değil, yürekte...
Mutfakta yine Ece var
Ece Aksoy, kendi adını taşıyan Kuruçeşme'deki Ece Bar'ı sattı. Ama kısa bir...
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Tünel'deki Saf Restoran, yeni bir vejetaryen restoranı. Yiyecek ve şarapların...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.