kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Riquelme
Gerets varsa yokuz
G.Saray'ın istediği Riquelme, daha önce D'Alessandro ile sorun yaşayan, Carrusca'yı da oynatmayan teknik direktör Erik Gerets'in kalması halinde gelmeyeceğini açıkladı..
Yeni sezonda süper bir yıldız almak isteyen ve Villarreal'de mutsuz olan Juan Roman Riquelme'ye talip olan Galatasaray, Arjantinli yıldızın ilginç bir tepkisiyle karşılaştı. Devre arasında Arjantin'in Boca Juniors takımına kiralanan 29 yaşındaki futbolcu, Erik Gerets'in takımın başında olması halinde Galatasaray'a gelmeyeceğini açıkladı. Arjantin Futbol Federasyonu'nun Türk vatandaşı olan 2. Başkanı Noray Nakis ile görüşen Riquelme, "Gerets, Wolfsburg'ta çalışırken, Arjantinli D'Alessandro ile sorunlar yaşadı. Şimdi de genç bir yetenek olan Carrusca'yı oynatmıyor. Onun kalması durumunda Galatasaray'a transferim söz konusu bile olamaz. Hiçbir Arjantinli futbolcunun da Gerets'in çalıştırdığı bir takıma transfer olma ihtimalini görmüyorum" ifadesini kullandı.

D'ALESSANDRO "SAKIN GİTME" DEDİ

2004-05 sezonunda Almanya'da Wolfsburg'u çalıştıran Gerets, D'Alessandro'yu disiplinsiz olmakla suçlamış ve ikilinin arası açılmıştı. Ancak sezon sonunda Gerets'in görevine son verilmesinin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Holger Fach, Arjantin'e giderek Deportivo'ya imza atmaya hazırlanan D'Alessandro'yu, takımda kalması için ikna etmişti. Belçikalı teknik adam, göreve gelmeden önceki sezonda 29 maçta 11 asist yapan genç oyuncu, Gerets'in döneminde sadece 19 maçta oynadı ve üç asist yaptı. Riquelme'nin de telefonla konuştuğu D'Alessandro'dan Gerets hakkında bilgi aldığı ve gelmeye sıcak baktığı Galatasaray'a "Ya o ya da ben" şartını sürdüğü belirtiliyor.