kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
NBA'de Türk gecesi
Yeni Haber
ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) TSİ bu sabaha karşı yapılan 8 maçla devam edilirken, milli oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic ile ligdeki bir diğer Türk Ersan İlyasova'nın ekibi Milwaukee Bucks'ın mücadelesinde gülen taraf Magic oldu.

Milwaukee'deki Bradley Center'da oynanan ve 14 bin 416 basketbolseverin takip ettiği mücadelede Orlando Magic, ev sahibi Milwaukee Bucks'ı 117-94 yenerken, 25 sayı atan Hidayet Türkoğlu Magic'in, oyuna sonradan dahil olan ve 18 sayı üreten Ersan ise Bucks'ın en skorer oyuncuları oldular.

Maça ilk 5'te başlayan ve 34 dakika süre alan Hidayet, 25 sayının yanı sıra 6 asist ve 2 de ribaunt yaparken, 2 sayılık atışlarda 10'da 6, 3 sayılık atışlarda 5'te 4 isabet yakalarken 1 kez kullandığı serbest atışı da sayıya çevirmesini bildi ve takımının galibiyetinde başrol oynadı.

Doğu Konferansı'nda play-off mücadelesi veren Magic'te Hidayet'in yanı sıra 4 oyuncu daha çift haneli rakamlara ulaşırken, Trevor Ariza 16 sayı, Dwight Howard ise 15 sayı ve 11 ribauntla ''double double'' yaparak galibiyete katkı sağladılar.

Doğu Konferansı Merkez Grubu'nda son sırada bulunan Milwaukee Bucks'ta ise 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaşması galibiyet için yetmezken, oyuna sonradan giren ve 22 dakikada 18 sayı ve 5 ribauntluk performans ortaya koyan Ersan, izleyicilerin beğenisini kazandı. Ligde çaylak sezonunu geçiren genç yıldız Ersan, attığı sayılarla birlikte 1 hucüm 4'ü savunma olmak üzere 5 de ribaunt alarak iyi bir mücadele ortaya koydu. Ligdeki 51. yenilgisini alan ev sahibi takımda 13'er sayı üreten Maurice Williams ve Charlie Bell'in çabaları da Bucks'ı galibiyete taşımadı.

JAZZ, GOLDEN STATE'E FARKLI YENİLDİ

Batı Konferansı'nda play-off'lara kalmayı garantileyen Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Golden State Warriors'a 126-102 yenilmekten kurtulamadı.
Oakland'ta yapılan maça play-off'lara kalmanın rahatlığıyla çıkan Utah Jazz'da milli oyuncu Mehmet Okur, ilk 5'te başladığı maçta 24 dakika sahada kalırken, mücadele boyunca 14 sayı attı. 5 oyuncusu çift haneli rakamlara ulaşan Jazz'da Ronnie Brewer 21 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. 17'şer sayı kaydeden Carlos Boozer ve Matt Harpring'in çabaları da sonuç getirmeyince Jazz, ligdeki 29. yenilgisini Golden State karşısında aldı.

Pasifik Grubu'nda 3. sırada bulunan Golden State Warriors'ta ise Stephen Jackson 28 sayıyla, Baron Davis ise 19 sayı ve 8 asistle takımının yükünü taşıdı.Gecenin bir diğer maçında Los Angeles Clippers'ı 96-86 yenen Dallas Mavericks, Batı Konferansı play-off'lara yükselme mücadelesinde ilk sıraya oturarak, ev sahibi olma avantajını elde etti. Ligin en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı, normal sezonun bitimine 5 maç kala Batı Konferansı'nda ilk sırayı almayı başardı. Dalas ekibi play-off serisi ilk maçına ev sahibi avantajıyla başlayacak.

Gecenin maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
New York Knicks-Detroit Pistons: 83-91
Milwaukee Bucks-Orlando Magic: 94-117
San Antonıo Spurs-Portland Trail Blazers: 112-96
Minnesota Timberwolves-Toronto Raptors: 100-111
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers: 96-86
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers: 115-111
Seattle Supersonics-Houston Rockets: 90-95
Golden State Warriors-Utah Jazz: 126-102

(AA)