kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri
Muhalif oylar kime?..
AKP karşısındaki oylar üzerine yazım da, e-mail rekoru kıranlardan..
Hepsini okudum.. Bir nevi anket oldu benim için..
"Deniz Baykal ve onun CHP'sinden ne köy olur ne kasaba" deyişime hemen herkes katılıyor.. Baykal'ın ana muhalefet lideri kalmaktan fevkalade mutlu olup, aslında iktidara gelmeyi hiç istemediğini hemen herkes fark etmiş. Baykal'la Mustafa Sarıgül arasındaki ana anlaşmazlık sebebi de bu zaten. Sarıgül "İktidar hedefi olmayan parti, parti değildir. Partiler iktidar için kurulur" diyor ve CHP'nin hedefini gösteriyor.. Başbakanlık..
Mehmet Ağar'ın DYP'sinde büyük yıpranma var.. Düz ovada siyaset lafını iyi anlatamamış belli.. Bu söz ona çok oy kaybettirmiş şimdiden.. İki.. "Ona verilecek oy aslında AKP'ye verilmiş sayılır" inancında olan da çok kişi var.. "AKP yeni seçimden sonra tek başına iktidar olamazsa, onu iktidara, koalisyon yolu ile Ağar'ın taşıyacağı açıkça belli.. O zaman niye DYP'ye verelim, aslına, yani AKP'ye veririz daha iyi" diyorlar..
"Barajı aşamayacaklara verilen oyların zararı"na işaret ederken, geçen seçimde Genç Parti'nin MHP ve DYP'yi nasıl baraj altına ittiğini örnek vermiştim..
Önüme böyleleri konmaz, ama anlatıldı.. Nasıl küfürler ve tehditler yağmış, Genç Parti kanadından.. Ben böyle tehditler ve küfürlerle fikir boğmaya kalkan partilerden hoşlanmam.. Babamın partisine hayat boyu oy vermeyiş sebebimdir.
Bir yanda Cem Uzan'ın reklamda çizdiği "Halkçı" portreye bakın, bir yanda da adamlarının bu saldırısına.. Uymuyor, olmuyor, olmaz..
"MHP de, lider konusunda cazip gelmiyor.. Devlet Bahçeli, iktidarda da, muhalefette de lider olamadı. Bir numara olma adayı partisini, barajın altına düşürdü. Panikleyerek AKP'yi tek başına iktidar yaptı. Şimdi gene o" diyenler çoğunlukta..
DSP'ye haksızlık ettiğimi söylüyorlar.. "Dikkat etmiyorsun ama Zeki Sezer liderliğinde partide büyük gelişmeler var. Bir defa parti üzerindeki Rahşan gölgesi kalktı" diyorlar..
O zaman Zeki Sezer bunu herkese hissettirmeli..
ANAP başta, ötekiler içinse çıt yok..
Yani.. AKP muhalifi oylar, nerde yoğunlaşacaklarını belirlemek için, seçim arifesindeki anketleri bekleyecekler, bu durumda..