kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Barzani yargılansın!
Yeni Haber
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Barzani'nin "Diyarbakır'a karışırız" tehdidine karşılık Barzani'nin gıyabında yargılanması gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı arayarak Barzani'yi şikayet etmesini eleştirerek, "İşte bu anlayış yüzünden Türkiye Ortadoğu'daki ağırlığını kaybetti" dedi.

"Ülkemiz içerisinde bizi büyük acılara boğan terör sorununu, ABD'ye havale ederek, medet beklemenin yanlıştır" diyen BBP Lideri, "Bu bağımsız bir ülkenin anlayışı olamaz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ve kararlılığını ortaya koyma vaktinin geldiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Artık söz söyleme değil, icraata geçme zamanıdır" diye konuştu.

"Askerimizin başına çuval geçirildiğinde, AKP, bu aşağılanmanın karşılığını verseydi, şimdi Ortadoğu'da Türkiye'nin durumu farklı olurdu" diye konuşan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya koyduğumuz kırmızı çizgilerimiz bir bir silinirken, AKP iktidarı, bir kez bile caydırıcı bir duruş ortaya koymadı. Dünün aşiret reisi, bugün Türkiye'ye karşı devlet başkanı gibi duruyor ve açıkça Türkiye'yi tehdit etmekten çekinmiyor. Türkiye'nin söz söyleme zamanı değil icraata geçme zamanıdır. Kesinlikle mesut Barzani gıyabında yargılanmalı ve gereği yapılmalıdır."(ANKA)