kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Appiah: Sağ kanatta istenileni veremiyorum
Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah, her futbolcunun saha içinde daha verimli olabildiği pozisyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, ''Sağ kanatta istenileni belki de veremiyorum'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan ''Cola Turka'nın Nisan ayı konuğu'' olan Appiah, Beşiktaş maçı öncesi kendisine taraftarlardan gelen 1.324 soru içinden sadece 10'unu yanıtlayabildi.

Appiah, ''Uzun bir zamandır futbolunla vasatın üstüne çıkamıyorsun, bu performans düşüklüğünü neye bağlıyorsun'' şeklindeki bir soruyu, ''Öncelikle her futbolcunun daha verimli olduğu pozisyonlar vardır saha içerisinde. Ben geçen yıl orta sahada oynuyordum, bu sene ise sağ kanatta oynuyorum. Fark olarak bunu gösterebilirim. Çünkü orta sahada daha çok top alıyordum, daha çok savaşıyordum. Ya da öyle görünüyordum. Sağ kanatta istenileni belki de veremiyorum'' diye yanıtladı.

Fenerbahçe'den ayrılıp ayrılmayacağı konusunda değerlendirme yapan Ganalı oyuncu, kontratı devam ettiği için şu an sarı-lacivertli kulüpte olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bundan sonra ne olur ben de bilmiyorum, sizler gibi. Tabii ki teklifler oluyor. Olacak da. Bu bir futbolcu için çok doğal şeyler, ama şu an özellikle gazetelerde yazan şeylere taraftarlarımızın pek inanmamasını istiyorum. Çünkü sürekli yalan, yanlış şeyler yazabiliyorlar. Bunu tekrar söylüyorum. Sözleşmemin sonu geldiğinde oturur başkanla yüz yüze görüşürüm. Ona göre bir karar veririz. Şu an Fenerbahçe'deyim ve sadece Fenerbahçe'yi düşünüyorum. Tabii ki, sezon sonunda, zaten var olan bir teklif de yok. Teklifler olursa düşünürüm. Ona göre karar veririz.''

''100. YIL ŞAMPİYONLUKLA KUTLANIR''


Appiah, ''100. yılı en iyi kutlamanın yolu şampiyon olmaktır'' derken, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Futbolda özellikle lig maçlarında bazen bu tip iniş çıkışlar olabildiğini kaydeden Appiah, ''Konyaspor maçından sonra defans anlamında bazı hatalarımız oldu. Bundan sonraki maçlarda, daha çok ikinci yarıdaki etkili oyunumuzla maçları kazandık'' dedi.

Stephen Appiah, bu sezon ilk etapta şampiyonluğu düşündüğünü, seneye de takıma gelecek yeni oyuncularla daha da güçleneceklerini ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacaklarını düşündüğünü vurguladı.

''HERKESİN ÇARŞAFLA DOLAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORDUM''

''Türkiye hakkında ön yargıların var mıydı'' şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Appiah, ''Burada herkesin çarşafla filan dolaştığını düşünüyordum'' ifadesini kullandı.

Türkiye'yi ilk duyduğunda, 'Ben orada ne yapacağım' dediğini anlatan Appiah, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İmza attıktan sonra bir arkadaşıma söyledim. Hemen İstanbul ve Türkiye ile ilgili magazin dergileri aldı. Orada gördükten sonra biraz daha rahatladım. Şu an şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, İstanbul dünyanın en mükemmel şehirlerinden biri. Burada herkesin çarşafla filan dolaştığını düşünüyordum. Tabii ki, buraya gelince öyle bir şey olmadığını gördüm.''

''SİYAH DENİLİNCE SİNİRLENMİYORUM''

Appiah, Türkiye'de ırkçılıkla ilgili bir tutumla karşılaşıp karşılaşmadığının sorulması üzerine, maçlarda bazen karşı takım oyuncularının bu tip sözler söyleyebildiğini, ancak kendisinin buna aldırış etmediğini söyledi.

Appiah, şöyle konuştu:
''Bazen karşı takımın oyuncuları, diğer takımdaki kilit oyunculara bu tarz moral bozucu ve performansını düşürücü veya onları kızdırarak kart görmelerini sağlamak için bu tip sözler söyleyebiliyor. Fakat ben kesinlikle aldırış etmiyorum. Sahaya çıktığımda tamamen konsantre olduğum için bunları duymuyorum bile. Sokakta bunun gibi bir olayla hiç karşılaşmadım. Evet saha içerisinde biri bana 'Black' ya da 'Siyah' dediğinde sinirlenmiyorum. Çünkü yalan söyleyecek halim yok zaten siyahım. Dolayısıyla beni etkileyen bir şey değil. Başka bir tarzda küfürlü şeyler söylendiği zaman bazen kendinize hakim olamıyorsunuz. Agresif olabiliyorsunuz. Bir örnek vereyim. Kayseri Erciyesspor maçında ismini hatırlamadığım bir oyuncu bu tarz söylemlerde bulundu ve ben de kendimi tutamadım.''

İbadet konusunda da Türkiye'de gayet rahat olduğunu söyleyen Appiah, ''Sonuçta ben Hristiyanım. Hristiyanlık ve Müslümanlık arasında büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta hepimiz Allah'a inanıyoruz. Farklı dinlerle aynı yere ulaşmaya çalıştığımızı düşünüyorum'' dedi.

''EMRE BELÖZOĞLU, TUNCAY VE GÖKDENİZ'İ BEĞENİYORUM''

Appiah, en beğendiği Türk futbolcuların, New Castle United'da oynayan Emre Belözoğlu, takım arkadaşı Tuncay Şanlı ve Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz olduğunu açıkladı.

Türkçe bilmediğini, tribünlerdeki söylenenleri anlayamadığını belirten Appiah, taraftarların tribünlerde dönerek yaptığı 'Sarı', 'Lacivert', Şampiyon', 'Fener' şeklindeki tezahüratı çok beğendiğini dile getirdi.

''FENERBAHÇE TARAFTARI FANTASTİK''

Ganalı oyuncu, futbolda yarının hiçbir zaman bilinemediğini de vurgulayarak, ''Ben Fenerbahçe'de 10 yıl, 20 yıl oynayacağım diyemem'' dedi.Çalışmayı seven ve açık sözlü bir adam olduğunu anlatan Appiah, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dolayısıyla bunu da sahaya en iyi şekilde yansıttığımı düşünüyorum. Bir örnek verecek olursak, sahaya çıktığımda sadece işimi düşünürüm ve karşımdaki kardeşim bile olsa tanımam. Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde Everton maçı oynamıştım. O maçta bu ateşi ve sevgiyi taraftarlara herhalde aşılayabildim. Onlar da o maçta, benim sahadaki düşüncemi algılayabildiler, hissedebildiler. Özellik Fenerbahçe taraftarı tek kelimeyle 'Fantastik' ve onların üzülmesini hiç istemiyorum.''

Appiah, takımda Kemal ile çok iyi anlaştığını, yabancı olarak şu sıralar Kezman'la vakit geçirdiğini dile getiren Appiah, eskiden Gana'da 10 numaralı formayı giydiğini, ancak Avrupa'da pozisyonu gereği 4 numaralı formayı kullandığını sözlerine ekledi.

(AA)