kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Fenerbahçe'den ültimatom
2. başkan Özdemir, Yıldırım Demirören'in şampiyonluk iddiasının masum olmadığını iddia etti; MHK Başkanı Çulcu'yu illegaliteye engel olmamakla suçladı..
Hafta sonundaki Beşiktaş-Rize maçından sonra ortaya atılan iddialar üzerine F.Bahçe, bir açıklama yaptı. İkinci başkan Nihat Özdemir, yönetim toplantısından sonra şunları söyledi:

* Geçen hafta ortalarından itibaren yaşadığımız süreç son derece vahimdir. Bu denli fütursuz uygulamalar infialimizin boyutunu aşmış ve futbol ailesinin diğer bireyleri tarafından bile işaret edilmiştir.

* G.Saray yöneticisi Gökşen'in ifade ettiği, Rize Başkanı Ekrem Cengiz'in maç sonrası isyanını dile getirdiği sözleri; ayrıca basın sözcüsü Orhan İstif'in de bugünkü açıklamaları dikkatle incelenmelidir.

* Demirören'in şampiyon olacaklarını ilk iddia ettiği tarihe, onun öncesindeki görüşme ve temaslarına bakacak olursak bu mesajların masumane motivasyon mesajları olmadığı görülebilmektedir. Bu güvenin verdiği rahatlıkla Demirören, bir yemekte bir gün sonra açıklanacak olan maç saati ve yeri değişikliğini, kendi maçlarının ve bizim maçımızın hakemlerini rahatlıkla söyleyebilmiştir.

* Ama bizi dehşete düşüren asıl nokta, MHK başkanı Çulcu'yu bilgilendirmiş olmamıza rağmen oynanan maçlarda bize gelen duyumların harfiyen gerçekleştiğini görmektir. Bu noktada Çulcu, telefonda bize garanti vermek yerine gereğini yapıp fütursuzca gerçekleşen illegaliteye dur demeliydi.

* Anlaşılıyor ki, geçen sezon Denizli maçı ile sonuçlanan süreç bu sezon yeniden farklı bir kurgu ile bir kez daha sahnelenmektedir.

* TFF ve tüm kuruluşlar, yaşanan bu gayri ahlaki ve hukuki uygulamaların üzerine gitmeli. Çürük elmalar sektörden temizlenmelidir.

* Kalan 7 haftada maç tarihleri, yerleri belirlenmeli; şampiyonluk yarışındaki ya da düşme hattındaki takımların maçları aynı anda başlatılmalıdır.

* MHK, üzerlerinde şüphe oluşan V.Yüksel ve A.Durmaz'ın hakemlik müessesesi ile ilişiğini kesmeli ve bu suretle kalan bölümde görev alacak hakemlere uygun duruş konusunda mesaj vermelidir.