kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
11 Metre tartışması
MURAT DEMİRYAS
MURAT DEMİRYAS
Süper Lig'de bu sezon F.Bahçe ve Sivasspor lehine hiç penaltı düdüğü çalınmadı. Denizli, Galatasaray ve G.Birliği ise ligin en çok penaltı kullanan ekipleri oldular..
Ligde son haftalarda verilen ve verilmeyen penaltılar tartışma yaratmaya başladı. Aslında bu tartışmalar her sezon belli dönemlerde ortaya çıktığı için alışığız, ancak bu sezon ortaya gerçekten ilginç rakamlar çıktı. Süper Lig'de 27 haftada hakemler 54 kez penaltı noktasını gösterdiler. Bu 54 penaltının 38 tanesi gol olurken 16 tanesi, yani yaklaşık yüzde 30'luk bir kısmı golle sonuçlanmadı. Bu sezon en çok penaltıyı Denizli, G.Saray ve G.Birliği takımları kazandılar. Bu üç ekip 6'şar kez penaltı atışı kullandılar. Denizli ve G.Birliği 5 kez fileleri sarsarken G.Saray bunların 3 tanesini kaçırdı.

PENALTI ATAMAYANLAR
Ancak sarı-kırmızılı ekip, ligde 10. haftada Ümit'in ayağından attığı penaltı golünden sonra 17 haftadır hiç penaltı vuruşu kazanamadı.
Ligin en az penaltı vuruşunu ise F.Bahçe ve Sivas kazandı. Daha doğrusu kazanamadılar! Çünkü iki ekip de henüz ligde penaltı vuruşu yapamadı. F.Bahçe, ligdeki son penaltısını geçen sezon 29. haftada Sivas maçında atıp gole çevirmişti. Sivas ise ligdeki son penaltı golünü geçen sezon 10. haftada Diyarbakır maçında kaydetti. Kırmızı-beyazlı ekip ligde 51 haftadır penaltı golü atamıyor.