kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan, Talabani ile görüştü
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile telefon görüşmesi yaptı. ''Talabanı'nın araması üzerine'' gerçekleşen görüşmede, IKYP Lideri Mesut Barzani'nin son açıklamaları konuşuldu.

Alınan bilgiye göre, Talabani, telefon görüşmesinde ''Mesut Barzani'nin basına yansıyan son açıklamalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.''

''Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini'' ifade eden Talabani, ''iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Bunun için de gayret gösteriyoruz'' ifadesini kullandı.

Talabani, Barzani ile de temasa geçtiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan da Riyad'daki Arap Birliği Zirvesi'nde ''medya aracılığı ile konuşmama konusunda mutabık kaldıklarını'' hatırlattı ve bu tür açıklamalar konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Talabani de Başbakan Erdoğan'a ''hassasiyetini paylaştığını'' ifade etti. Başbakan Erdoğan, Talabani'ye, Riyad'da yaptıkları görüşmede, ''Türkiye'ye karşı olan bize de karşıdır'' sözlerini hatırlatırken, Talabani de ''Türkiye'ye yönelik terörist faaliyetlere karşı olduklarını ve terör örgütüne karşı ellerinden geleni yapacaklarını'' söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın ''ne yapılacaksa biran önce yapılmasını'' söylemesi üzerine de Talabani, ''ortak bir planla terör örgütüne karşı savaşmaya hazır olduklarını'' ifade etti.

(AA)