SABAH - 08/04/2007 - Basında F.Bahçe yorumları
kapat
   
08 Nisan 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında F.Bahçe yorumları

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe dün akşam Kayserispor'la 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. En yakın takipçisi Beşiktaş'ın da Ç.Rizespor'u 1-0 yenmesiyle aradaki puan farkı 4'e indi. Kayserispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili yazar yorumları şöyle...

AHMET ÇAKAR: SONUN BAŞLANGICI MI? (SABAH)

Bu satırları yazarken Beşiktaş-Çaykur Rize maçının nasıl bittiğini bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki F.Bahçe için işler bundan sonra daha da zor. Şimdiye kadar F.Bahçe maçların bir çoğunu ikinci yarıda koparmıştı. Ama Kayseri'de olmadı. Beklenenin aksine F.Bahçe oyuna çok iyi başladı. Golü de buldu. Ancak 20. dakikadan sonra maçta inisiyatif her geçen dakika Kayseri'ye geçti. Maçın kırılma anı ilk yarının son dakikası. Çünkü bu dakikada Uğur Boral'ın arka arkaya hataları var...

... Şampiyonluğa gidiyorsanız böyle hatalar yapmaya hakkınız yok. "F.Bahçe'de savunma son haftalarda çok iyi" demiştik. Ama dün akşam tel tel döküldüler.

GÜRCAN BİLGİÇ: BORAL-ZİCO-YÜKSEL (SABAH)

Fenerbahçe şampiyonluğa oynayan bir takım gibi değildi. Donmuşlar, uyuşmuşlar, hırsalarını isteklerini kaybedip maçı kaderine terkettiler. İlk yarıda duran toptan gelen gol dışında şut bile çekmediler. Tempoyu düşürüp maçı 1-0 alacaklarını sanıyorlardı. Kısır mücadeleyi Uğur Boral'ın büyük hatasından yararlanan Mehmet Topuz bozdu ve devre berabere bitti.
Bu takımın teknik direktörü olsa soyunma odasına gittiğinde durumunu analiz eder, bu soğukluğun nedenini çözmeye çalışır, iki değişiklik yapıp takımını kendine getirirdi. İkinci yarıya yine aynı düzen, aynı taktik, aynı anlayış ve aynı ruhsuzlukla çıkmazdı...

... Vedat Yüksel Fenerbahçe'nin penaltı hasretine son verebilirdi. 79'da Tümer'in düşürülmesine seyirci kaldı. İlk fırsatta da Edu'yu da attı. Beşiktaş maçı öncesinde Fenerbahçe'de önemli bir yara açtı.

SELÇUK YULA: LİGİMİZ RENKLENDİ (FOTOMAÇ)

F.Bahçe, dün Kayseri'de belki çok iyi top oynamadı. Aslında belki de değil, iyi oynamadı. Ama yine de o sahadan 3 puanla çıkabilirdi. Buna müsade etmeyen tek insan Vedat Yüksel'di. Ligin en fazla gol atan takımı F.Bahçe, ligin lideri F.Bahçe, sezon neredeyse bitecek ligin dibindeki Sakarya dahil olmak tek penaltı atamayan takım F.Bahçe. Her maç penaltıları çatır çatır yeniyor ama dünkü maçta Tümer'in biçilmesine devam diyen Vedat Yüksel için ne söylemeli bilemiyorum.

... F.Bahçe çok zorlu bir deplasmandan bir puanla çıktı. Her zaman söylediğim bir şey var. O da: "Kayseri'den alınacak 3 puan F.Bahçe'yi kesin şampiyon yapardı." Ama olmadı. Ligimiz biraz daha renklendi.

NECATİ BİLGİÇ: HAKEM REZALETİ (FOTOMAÇ)

Halep yorgunu, irtifa vurgunu Fenerbahçe, Kayseri'den üç puanı alıp dönecekti ama liderin yoluna önce kendi oyuncusu Uğur yaptığı büyük hatayla, sonra da hakem Vedat Yüksel yanlı tutumu ve çok net bir penaltıyı vermemesiyle engel oldu...

... Fenerbahçe'yi bugüne kadar yönettiği hiçbir maçta galibiyete ulaştırmayan Vedat Yüksel açık penaltıyı vermedi. Fenerbahçe uzatma dakikalarında Tuncay'ın ortasını Deivid ağlara göndererek beraberliği sağladı. Vedat Yüksel bununla da kalmadı. Son dakikalarda Alex'e saldıranlara değil onları ayırmak isteyen Edu'ya önce sarı kart gösterdi, itiraz edince de kırmızı kart çıkardı. Oysa Kayseri'den Uğur, Tayfur ve Gökhan 2. sarı karttan atılmalıydı ama dürüst hakem nerede?

HAKKI YALÇIN: CEBREN VE HİLEYLE

Kayserili Tayfun Cora, Kezman'a tekmeyi atıyor, kart yok. İkinci kez formayı çekiyor da bir zahmet sarı kart.
Gökhan Ünal, her türlü itiraz hakkına sahip, ama Kezman dilini dişlerinin arasından çıkartıyor sarı kart.
Tümer'e yapılan penaltı da caba!
Sezon başından beri penaltı pozisyonlarında hakemler "vınnn!"
"Fenerbahçe'yi harcamanın filmi çevriliyor beyler, dağılın!"

CAN BARTU: F.BAHÇE KİMLERE KALMIŞ (HÜRRİYET)

Fenerbahçe yine klasik tek santrforla, devamlı geriye ve oyuna ağırlığını koyamadan oynuyor. Şampiyonluğa giden bir takımın böyle oynamaya hakkı yok. Herhalde antrenörü böyle istiyor...

... Hakem Tümer'e yapılan yüzde yüz penaltıyı vermiyor. Rakip kasıtlı bir hareketle düşürüyor, oyna diyor. Edu kırmızı kartlık ne yaptı? Pozisyonda faul bile yok. Havaya baksan kırmızı kart verecek. Kim bilir şimdi neler uyduracak. Ayıp yahu. Bu ne biçim hakem? Yüzde yüz penaltıyı veremiyor. Belki de vermiyor...

RIDVAN DİLMEN: VURDUMDUYMAZ (MİLLİYET)

3-0, 4-0, 2-1... Kayserispor maçından önce Fenerbahçe'nin kazandığı üç maçın sonuçları. Kaybederken hatalar gözükür. Önemli olan kazanırken görebilmek.

... Fenerbahçe iki puan kaybetti dersek abartı olur. Çünkü kazandığı bir puan var. Geçen hafta ikinci yarıda sağ tarafta Deivid oyuna giriyor, iyi oynuyor. Hafta içinde hazırlık maçında Mehmet Yozgatlı sağda oynuyor, o da iyi oynuyor. Ama ikisi de Kayseri'de ilk on birde yok. Semih hafta içi oynuyor, golünü atıyor. O da yedek. Kezman ile başlayabilirsin. Ama son bölüme kadar devam etmesi soru işareti. Bir kere kuvvetli değil. Bu sistemde diri olması lazım.
Hakem Vedat Yüksel, Tümer'e yapılan penaltı pozisyonunu kaçırdı. Galiba, Fenerbahçe bu sezon hiç penaltı atmadan bir rekor kıracak.
Son söz Fenerbahçeli futbolculara; bir oyuncu kötü oynayabilir, pas hatası yapabilir, gol kaçırabilir. AMA VURDUMDUYMAZ OLAMAZ.

SELİM SOYDAN: HAKEMİ DE YENECEKSİN (VATAN)

Uzatmada gelen beraberlik golü hiçbir F.Bahçeli'yi sevindirmedi. Çünkü herkes takır takır top oynamalarını bekliyor. Dün Alex ve Tuncay, Kayseri'de Uğur, Gökhan ve Mehmet Topuz iyiydi. Sahanın en kötüsü ise Vedat Yüksel'di. Ama şampiyonluğa oynuyorsan hakemi de yeneceksin!

AZİZ YILMAZ: ARTHUR ZİCO'YLA ANCAK BU KADAR... (ZAMAN)

Maçın geneline bakınca Fenerbahçe'nin beraberliğe sevinmesi gerekirken, aslan gibi Türk antrenörü Ertuğrul Sağlam'ın takımı Kayserispor'un, ortaya koyduğu futbolun karşılığının bu olmadığına inanıyorum. Ben Sağlam için üzüldüm. Benim için beraberliğin, mağlubiyetten farkı yok. Sağlam, kenardan takımını 10 numara yönetirken; Zico, maçı bizim gibi seyrediyordu. Zico'nun en önemli hareketi, 84. dakikada Semih'i oyuna alırken kendisine uzun uzun taktik vermesiydi. Ötesi yok, o kadar işte... 90 dakika içinde tek icraatı buydu.

OGÜN ALTIPARMAK: 2 PUANI KAYSERİ'DE BIRAKTI (YENİ ŞAFAK)

Anlamadığım nokta teknik direktör Zico'nun ileride hiçbir şey yapmayan, adeta sahada yürüyen Kezman'a dayanmasıydı. Halbuki kötü olan Kezman'ın yerine Semih'i daha erken oyuna sokup, ileride mücadeleyi sağlayabilirdi. Deivid'i oyuna soktu ve Deivid de yaptığı mücadeleyle takımına golü kazandırdı. Tümer'in girdiği gol pozisyonunda benim görüşüme göre hakem penaltı vermeliydi ama veremedi.

Yani öne geçmesine rağmen ciddi oynamayı beceremeyip kazanamadı, zor deplasmanda iki puan bırakıp eve döndü. Bu puan kaybıyla da önümüzdeki haftaları daha mücadeleci bir havaya soktu.

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Malezya Grand Prix'sinde zafer Alonso'nun
 Turkcell Süper Lig'de görünüm
 Denizlispor: 1 Sakaryaspor: 0
 Gaziantepspor: 0 Antalyaspor: 0
 V.Manisaspor: 1 Sivasspor: 0
 Konyaspor: 2 Ankaragücü: 0
 Ankaraspor: 0 Bursaspor: 0
 Şampiyonluğa kucak açtılar
 İki puanı "Uğur"ladı
 Tek başına takım
 100. yılda 100. gol Deivid'den
 Canaydın'ın zor haftası
 Amacımız yok ki
 Cengiz patladı
 Altın Elvan
 Kara Kartal tek ses
 Tigana: İki puan daha yaklaştık
 Otoriteler 'penaltı değil' görüşünde
 Hakem Durmaz: Az hatamız vardı
 Doğan hakeme tepki gösterdi
 Ligin en dibinde kurtuluş savaşı!
 ABD yardımı
 Finalin adı F.Bahçe-Beşiktaş
 Appiah çıldırdı Zico bakmadı
 Ya F.Bahçe ya Avrupa
 14'e 11 çıkıyoruz
 Yıldırım, Nobre'nin penaltısına kızdı
 F.bahçe'yi isyan ettiren pozisyon
 Kocaeli idmanında çifte rezalet yaşandı
 UEFA spor polisi birimini kuruyor
 Yuh! daha neler
 Arkas yenildi
 Potada dün
 Günün içinden
 Günün programı
 İddaa sonuçları
AHMET ÇAKAR
Sonun başlangıcı mı?
Bu satırları yazarken...
GÜRCAN BİLGİÇ
Boral-Zico-Yüksel
Fenerbahçe şampiyonluğa oynayan bir...
EMRAH KAYALIOĞLU
Tigana'nın ikilemi
Fenerbahçe'nin Kayseri'de bıraktığı...
İSKENDER GÜNEN
Gökdeniz ipten aldı
Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni...
KAZIM KANAT
Farkın farkı
Skor yazarı medyanın sorusu şudur: "İki...
Ailesinden 4 kişiyi öldürüp intihar etti
Ailesinden 4 kişiyi öldürüp intihar etti
Cinnet getiren bir polis memuru; karısını, 2 yaşındaki oğlunu,...
20 yıllık rüya mutlu sonla bitti
20 yıllık rüya mutlu sonla bitti
Başbakan Erdoğan, yapımı 20 yıldır süren Karadeniz Sahil Yolu'nun...
Kariyeri inişe geçti
Kariyeri inişe geçti
Her albümü milyonlar satan, filmleri gişe rekorları kıran Jennifer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu