kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar ile Mumcu buluşması

Yeni Haber
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun telefon görüşme yaptığı öğrenildi.

Ağar ve Mumcu'nun DP çatısı altında seçim birlikteliği yapma konusunu görüştükleri belirtildi.

Parti kurmayları arasında görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. İki parti arasındaki birlikteliğin CHP-DSP seçim işbirliğine benzer olacağı kaydedildi.


5 Mayıs'ta alınan karara rağmen birleşememe, Anavatan ve DP tabanında, teşkilatlarında büyük sıkıntıya ve hayal kırıklığına yol açarken, sıkıntıların aday listelerine de yansıması merkez sağın iki liderinin yaşanan gelişmeleri yeniden gözden geçirmesine yol açtı.


SİNAN AYGÜN DP İLE ANAVATAN İÇİN ARABULUCU

Ağar'ın bugün Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan randevu talep etmesi kulisleri dalgalandırdı.

Demokrat Parti (DP) Milletvekili Adayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşmesi teklifini götürdüğünü belirtti.

Sağda son gelişmeleri DP Milletvekili Adayı ATO Başkanı Sinan Aygün, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşme teklifini götürdüğünü belirterek, "Ağar'a, son yaşanan gelişmeler kamuoyunda yanlış anlaşıldı, solda birlik sağlandı ama sağda birlik sağlanamadı izlenimi oluştu, DP'nin oyları aşağı doğru düşüyor, bu AKP'nin işine yarar dedim ve Mumcu ile görüşme teklifini götürdüm" diye konuştu. Ağar'ın Anavatan'dan 'DP'yi destekleriz' duyumu aldığını kaydeden Aygün, bu gelişmeye Ağar'ın da sevindiğini söyledi.

LİSTE SIKINTISI AŞILMADI

Listelerde yaşanan sıkıntının henüz giderilmediğini kaydeden Aygün, şöyle konuştu: "Benim verdiğim listeden farklı bir liste oluşturulmuş. İki iddialı isim listenin sonlarına kaydırılmış. Sıkıntılar henüz aşılmadı. Ağar yarın listeler üzerinde çalışacağını söyledi."

MERKEZ SAĞ DA CHP-DSP İŞBİRLİĞİ ÖRNEK ALACAK

Listelerde pek çok ili boş bırakan iki parti işbirliğin arayışına girdi. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan randevu talep etmesi kulisleri hareketlendirirken DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "diyalogtan olumlu sonuç çıkacağına inanıyorum" dedi. Adan, zaman darlığı nedeniyle sağlanacak uzlaşmanın birleşme değil CHP-DSP işbirliğinde olduğu gibi seçim ittifakı olabileceğinin de işaretini verdi.