kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YENİ SİYASET ANLAYIŞI ... Baykal, aday listelerini yeni bir siyaset anlayışı ile hazırladığını söyledi.

'Dengeli, kaliteli ve ahlaklı liste'

Şenol ATEŞ / ANKARA
Baykal, liste yaparken zorlandığını belirterek Türkiye'yi kucaklayacak bir denge gözetmeye çalıştığını söyledi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili listesini hazırlarken zorlandığını belirterek, Türkiye'yi kucaklayacak bir denge gözetmeye çalıştığını söyledi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Baykal, isimleri belirlerken çok zorlandığını itiraf etti ve şöyle devam etti: "Çok zor oldu ama Türkiye'yi kucaklayacak bir denge gözetmeye çalıştım. En yakınlarımın bile biraz üzüldüğünü gördüm. Dengelere dikkat ettim, hassas davrandım. Kaliteli bir kadro kurmak gerekiyordu, onu yapmaya çalıştık. Şu ana kadar arkadaşlardan anlayış gördüm. Arkadaşlar kişiselleştirmeden olaya baktılar. Örgütte herkes sağduyulu hareket ediyor."

YENİ SİYASET
Baykal, CHP listesini oluştururken milletvekilleri, CHP teşkilatı, merkez sağdan gelen isimler, DSP'li adaylar, dışarıdan gelen bürokratlar ile CHP'de siyaset yapmak isteyenler arasında hakkaniyet esaslarında bir denge gözetmeye çalıştığını anlattı. Baykal, oluşan listeyi "Çok dengeli bir liste oldu. Sorumlu, kaliteli, ahlaklı, Türkiye'yi ve Cumhuriyet değerlerini kavrayan, kucaklayan bir kadro. Yeni bir siyaset anlayışını ortaya koyduk" diye değerlendirdi. Baykal, listedeki isimlerin 22 Temmuz'da CHP'nin iktidara gelmesi durumunda Türkiye'nin sorunlarını çözebilecek bir kadro olup olmadığı sorusuna da, kendinden emin bir şekilde yanıt verdi: "İktidar olup olmayacağımıza millet karar verir. Ancak söyleyebileceğim, çok kaliteli, çok nitelikli, Türkiye'nin sorunlarını çözebilecek, önemli ve iyi işler yapabilecek bir kadro. Her alandan uzman, işini bilen arkadaşlarımız var."

DSP'LİLERİN DEDİĞİ
CHP-DSP seçim güç birliği aşamasında en çok tartışılan konulardan birisi de DSP'ye verilecek milletvekilliği sayısı olmuştu. Baykal, listede 13 DSP'li adayın seçilebilecek yerlerden konulması ile ilgili soruyu yanıtlarken de, "DSP'li arkadaşların dediğini yaptık. Burada da bir denge gözetmeye çalıştık. Güzel yerlerden aday gösterdik, üzerimize düşeni yaptık. Bunu yaparken de bir sıkıntı duymadık. Her şey iyi oldu. Partimizin listelere taşınan merkez sağ isimler tam oturdu diyebilirim" dedi.

YENİ MİTİNG FORMÜLÜ
Baykal seçim sürecinin en sıcak yaz günlerine geldiğini hatırlatarak ilginç bir formül dile getirdi: "Bu sıcaklarda miting olmaz. Gece mitingleri için yasal engel var. Benim formülüme göre konser etkinliği yapılarak bunlar daha sonra siyasi bir çalışmaya, mitinge dönüştürülebilir. Bu model Yunanistan'da ve diğer Akdeniz ülkelerinde uygulanıyor. Gece maçı olabildiğine göre gece mitingi de olabilir."