kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TMSF, Sagra ve Sasbaş'ın yönetimini devraldı

Yeni Haber
Bayındır Grubu varlıklarından Sagra ve Sasbaş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimine geçti.

TMSF'den yapılan açıklamada, borçlarının tasfiyesi çerçevesinde yaptığı anlaşmaya göre TMSF'ye olan yükümlülüklerini yerine getiremeyen Bayındır Grubunun faal şirketlerinin yönetim ve denetiminin TMSF'ye geçtiği bildirildi.

Açıklamada, Bayındır Grubunun borçlarının teminatı açısından önemli bir yere sahip olan ve borçlu grubun en fazla değer ifade edebilecek varlıklarından Sagra Gıda Üretim Pazarlama AŞ (Sagra) ve Samsun Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşleticisi AŞ'nin (Sasbaş) TMSF yönetimine geçtiği kaydedildi.

Sagra'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin TMSF tarafından devralındığı ifade edilen açıklamada, TMSF'nin Sagra'nın Ticari ve İktisadi Bütünlük halinde satışına kadar geçecek sürede üretime devam etmesini kararlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, bölge ekonomisi için önemli bir katma değer yaratan Sagra'nın, faal bir durumda satılmasının borçlu gruptan daha fazla tahsilat imkanı vereceği ve kamu alacağının daha yüksek bedel ile tahsilini mümkün kılacağı vurgulandı.