kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sandık terletecek

ANKARA
Liderler aday oldukları bölgelerde zorlu rakiplerle karşı karşıya kalacak. Barajı geçemeyecek partilerin adayları Meclis'e girebilecek olanlara büyük avantaj sağlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sandık terletecek
Liderler 22 Temmuz'da, seçim bölgelerinde zorlu rakiplerle yarışacak. Başbakan Tayyip Erdoğan İstanbul 1.Bölge'de partilerin vitrin isimlerini karşısında buldu. CHP'den İlhan Kesici, DP'den Nevval Sevindi, MHP'den Gündüz Aktan, GP'den Emin Şirin ve Saadet Partisi'nden Recai Kutan İstanbul 1.Bölgede Erdoğan'ın rakibi olacak. Erdoğan'ın bir başka rakibi, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan. Kutan da İstanbul 1.Bölge 1.sıradan aday. Saadet Partisi'nin yüzde 10'luk ülke barajını geçememesi durumunda, Kutan'ın Erdoğan'a karşı aldığı oy, Erdoğan'ın barajı aşan partilerdeki rakiplerini güçlendirecek. Meclis'e AK Parti'den giren, Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin de Erdoğan ile yarışacak.

ANTALYA'DA ZORLU YARIŞ
CHP lideri Deniz Baykal'ın Antalya'daki rakibi ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin. Demokrat Parti'nin Antalya adayları netleşmezken, Anavatan'dan Baykal'a İsa Akdemir rakip oldu. Genç Parti ise Deniz Baykal'ın karşısına 128 kadın aday arasındaki liste başı isimlerden Ayla Çekiç ile çıktı. MHP de partinin önemli isimlerinden Tunca Toskay'ı Baykal'a rakip olarak Antalya 1. sıradan aday gösterdi.
Haberin fotoğrafları