kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çamaşır deterjanının Kare As'ı
Çamaşır deterjanının Kare As'ı

Hangi deterjan çamaşırlarınızı kar gibi yapıyor? Hangisiyle giysileriniz yıpranmadan, mis gibi kokuyor? Kadınların temizlik denince en hassas oldukları konuların başında çamaşır geliyor. Kullandıkları çamaşır deterjanı markalarını, titizlikleriyle ünlü isimlere ve ev kadınlarına sorduk
OMO Energy
(Aldığı oy: 3) Beğenerek kullandıkları çamaşır deterjanını sorduğumuzda yönetici olarak çalışan Berrin Üngör ve ev kadını Semra Uzuner Omo'cu olduklarını belirttiler. Altı yaşında bir kızı olan mağaza sahibi Özlem Gezer de, "Eşimin ve kızımın çamaşırlarını yıkarken, özellikle lekeler konusunda titizim. OMO diğerlerine göre pahalı ama lekeleri çıkartmada daha başarılı. Lekeler için başka bir şey kullanmanıza gerek kalmıyor. Bu yüzden de aslında daha ekonomik," diyor.

Ariel Automat
(Aldığı oy: 2)Titizliğiyle tanınan Neşe Erberk, çamaşır deterjanına sadık isimlerden biri. Eski güzellik kraliçesi, evinde sadece Ariel marka çamaşır deterjanı kullandığını söylüyor. Ev kadını Ayfer Güler Göllü de Ariel'i tercih ediyor. Ayfel Hanım, "Torunuma ben bakıyorum. Çok yaramaz, sürekli koşmak, oynamak istiyor ve dolayısıyla da bizim evde çamaşır eksik olmuyor. Ariel'in beyazları kar gibi yapmasını ve lekeleri kolayca çıkartma özelliklerini yıllardır çok beğeniyorum. Başka detarjanlar da denedim ama başka hiçbir markadan Ariel kadar memnun kalmadım," diyor. Ariel'in 'Beyaz Çiçekler', 'Lavanta', 'Beyaz Sabun', 'Dağ Esintisi', 'Yumuşatıcı Etkili' ve 'Parlak Renkler' gibi farklı koku ve özelliğe sahip ürünleri de var.

Hacı Şakir Granül Matik
(Aldığı oy: 2)Bazı çamaşır deterjanlarının alerji yapması, özellikle hassas ciltli kişilerin en büyük sıkıntılarından biri. Alerjik ciltler için özel olarak üretilen toz sabunlar da bu kişiler için büyük kurtarıcı. "Deterjanların, ne kadar durulanırsa durulansın çamaşırlardan arınmadığını düşünüyorum. Bu durumda alerjilere de sebep olabiliyorlar. Bu konuda en güvendiğim marka Hacı Şakir," diyen Nükhet Duru, evinde Hacı Şakir'den başka bir deterjan bulundurmuyor. Yeni anne olan Şelale Kadak'ın ise özellikle küçük çocuk sahibi anneler için bir notu var: "Bebeğimin tüm çamaşırlarını Hacı Şakir toz deterjanla yıkıyorum. Hassas teni için bence en iyisi. Bu konuda Hacı Şakir'in üstüne yok."

ACE Automat
(Aldığı oy: 1)83 yaşındaki Münevver Erbay, uzun yıllardır çamaşırlarını ACE Automat ile yıkadığını söylüyor. Ev işlerine gösterdiği özenle övünen Münevver Hanım, ACE'nin hem ekonomik hem de en iyi temizleyen deterjan olduğu görüşünde. Gebze'de üretilen toz deterjanın, 'Turunç Çiçeği Kokulu', 'Bahar Kokulu' ve renkli çamaşırlar için özel 'Sihirli Renkler' gibi çeşitleri var. ACE'nin elde yıkanan çamaşırlar için üretilen toz deterjanı, ayrıca leke çıkarıcıları ve çamaşır suları da mevcut.

Bingo Automat
(Aldığı oy: 1)Aslında hemşire olan ama doğum nedeniyle mesleğine ara veren Meltem Yardımcı, eşinin ve henüz dokuz aylık olan oğlunun çamaşırları için özellikle Bingo Automat'ı tercih ettiğini belirtiyor: "Bingo, yerli ve güvendiğim bir marka. Diğerlerine göre de daha iyi temizliyor." Bingo Automat'ın 'Standart', Gizemli Vadi' ve 'Sevgi Çiçekleri' adlı üç türü var. Bingo Automat Işıltılı Renkler ise renkli çamaşırlar için özel üretilmiş.

OMO Active Fresh
(Aldığı oy: 1)1963 yılından beri üretilen en eski deterjan markalarından OMO, ev kadını Hülya Aydoğan'ın da tercihi. Özellikle Active Fresh'i tavsiye eden Aydoğan, bu deterjanı neden kullandığını belirtirken, Yıllar içinde tüm toz deterjanları denedim. OMO, denediğim tüm markalardan daha iyi. Active Fresh kullandığımda ağartıcıya ve ön yıkamaya gerek kalmıyor," diyor. 'Active Fresh', Color', 'Energy' ve bebekler için özel 'Baby', OMO'nun diğer çeşitleri.

OMO Color
(Aldığı oy: 1)Renkli çamaşırların yıkandıkça solması ve eski canlılıklarını kaybetmesi titiz kadınların en büyük sorunlarından biri. Pek çok kişi de bu nedenden ötürü renkli çamaşırlar için özel olarak üretilen deterjanları tercih ediyor. SABAH köşe yazarı Şelale Kadak da OMO'nun renkliler için önerdiği 'Color'ı kullanıyor. Bu markayı tercih etme sebebini de 'markaya duyduğu güven'le ve giysilerinin ne kadar yıkansa da rengini eskisi gibi korumasıyla açıklıyor.


Şelale Kadak (SABAH köşe yazarı) J OMO Color J Hacı Şakir Granül Matik

Neşe Erberk (Çocuk yuvası sahibi, Avrupa güzeli) J Ariel Automat

Nükhet Duru (Ses sanatçısı) J Hacı Şakir Granül Matik

Semra Uzuner (Ev kadını) J OMO Energy

Hülya Aydoğan (Ev kadını) J OMO Active Fresh

Berrin Üngör (Yönetici) J OMO Energy

Meltem Yardımcı (Ev kadını) J Bingo Automat

Ayfel Güler Göllü (Ev kadını) J Ariel Automat

Münevver Erbay (Ev kadını) J ACE Automat

Özlem Gezer (Mağaza sahibi) J OMO Energy

TOP 7
1. OMO Energy
2. Ariel Automat
3. Hacı Şakir Granül Matik
4. ACE Automat
5. Bingo Automat
6. OMO Active Fresh
7. OMO Color
DİĞER ALIŞVERİŞ HABERLERİ
 Ne giyeceğim biliyorum!
 Kutulasak da mı saklasak?
 Banyolara da bahar geliyor
 Serviste şıklık zamanı
 Yeni sezona uyum sağlamakta geç kalmayın
 Bravia'nın telefonu var!
 Akıllı alışveriş
 Acısız ayakkabı
 Son dakika yılbaşı alışverişinin Kare As'ı
 Müziğin efendisi iftiharla sunar
 Kendin pişir kendin ye
 5 öneri
 Partinin gözbebeği siz olun
 Bunların modası asla geçmez
 Bu hafta bitmeden 4 öneri
 Evleri yeni yıl telaşı aldı
 Manavların Kare As'ı
 En 'seksi' öneriler
 Ismarlama giyimin Kare As'ı
    Yazarlar
  » Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Şampiyon Fener
Şampiyon Fener
Bunu istatistikler söylüyor. Çünkü Birinci Lig'de 3 puanlı sistemde...
Kapulluoğlu depremi
Kapulluoğlu depremi
Futbol Federasyonu Başkanvekili istifa etti; bunun bir tavır...
Şampiyon Fener
Bunu istatistikler söylüyor. Çünkü Birinci Lig'de 3 puanlı sistemde ve 18...
Kapulluoğlu depremi
Futbol Federasyonu Başkanvekili istifa etti; bunun bir tavır olmadığını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.