SABAH - Festival tarihi açık artırmada
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Festival tarihi açık artırmada
Yok mu artıran?

Bu yıl programına 237 film sığdıran Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde sinemaseverleri sürprizler bekliyor. İKSV'ye destek vermek amacıyla festivalin geçmiş yıllarına ait afişler ve kataloglar internet üzerinden yapılacak açık artırmayla satılacak


Festival tarihi açık artırmada

Bu yıl programına 237 film sığdıran Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde sinemaseverleri sürprizler bekliyor. İKSV'ye destek vermek amacıyla festivalin geçmiş yıllarına ait afişler ve kataloglar internet üzerinden yapılacak açık artırmayla satılacak.

Uluslararası Film Festivali bu yıl 26. kez perdelerini açtı. 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivaldeki etkinlikler çerçevesinde, izleyiciyi bu yıl birbirinden farklı sürprizler bekliyor. Sinemaseverler, sadece 20 bölümde yer alan 237 filmi izlemekle kalmayacak, geçmiş yıllara ait poster, katalog ve afiş gibi ürünleri de satın alma imkânı bulacaklar. İnternet üzerinden açık artırmayla satılacak ürünler, festival merkezi olan Yeni Melek'te kurulacak gittigidiyor.com standında da tanıtılacak. İKSV'ye destek vermek amacıyla düzenlenen bu açık artırmalara katılmak için, evlerinizden www.gittigidiyor.com adresine girebilir ya da Yeni Melek'teki 'Gittigidiyor' standında yer alacak bilgisayar bağlantısıyla, dilediğiniz ürünü satın almak için teklifte bulunabilirsiniz. Açık artırmaların her biri sadece 1 YTL'den başlayacak ancak fiyat, rekabetle aynı oranda artacak. GittiGidiyor sitesinin kurucularından Tolga Kabataş, açık artırmada en çok Yurdaer Altıntaş imzası taşıyan film afişlerinin ilgi görmesini beklediklerini belirtiyor. Üstelik bu afişler sadece bir gün açık artırmada kalacak. Alman sinema yönetmeni Rainer Werner Fassbinder'in afişi, dün akşam açık artırmaya çıktı bile. Ölümünün 25. yıl dönümünde festivale Zorbalık Hakkı ve Korkudan Korkmak filmleriyle konuk olan Fassbinder'in afişine sahip olmak için, bugün saat 14.30'a kadar vaktiniz var.

DEREK JARMAN AFİŞİ
Her gün farklı bir ürünün açık artırmada satılacağı organizasyonun bugünkü konuğu, çok önemli bir yönetmen olan Derek Jarman. Jarman'ın afişi bugün saat 14.30'da sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Yönetmen geçtiğimiz yıl, Carravaggio filmiyle festivalin konuğu olmuştu. Jarman'ın afişine sahip olmak için 2 Nisan Pazartesi saat 14.30'a kadar teklif verebilirsiniz.

MOZART İSTANBUL'DA

Sinemaseverlerin beğenisine sunulacak ürünlerden biri de, yapımcıları arasında İKSV'nin de bulunduğu 1999 tarihli yarı belgesel Mozart in İstanbul (Mozart İstanbul'da) filminin VHS'si ve CD'si. Mozart'ın Die Entführung aus dem Serail (Saraydan Kız Kaçırma) adlı operasının dünyaca ünlü müzisyenlerce sahnelenişini konu alan yapıt, belgesel altyapısı üzerine kurulmuş. Operanın öyküsünü anlatan ve Topkapı Sarayı'nın Harem Dairesi'nde çekilen bir belgeselin karışımı olan filmin yönetmeni ise Elijah Moshinsky. Bu yapıta da açık artırmada sahip olma şansını yakalayabilirsiniz.

FESTİVAL GÜNCESİ
Geçtiğimiz yıl düzenlenen 25. İstanbul Film Festivali için sınırlı sayıda üretilen ve festivale dair notların alınabildiği bir katalog niteliğindeki Film Güncesi de bu yıl açık artırmayla satılacak. Üstelik günce ile beraber, festivalin 25 yıllık sürecinin işlendiği bir belgesel de DVD formatında hediye ediliyor. Açık artırmada satılan ürünler arasında kadın ve erkek tişörtleri de unutulmamış. Kadın tişörtlerinin üzerinde Yurdaer Altıntaş'ın Şehir Işıkları adlı film için 2000 yılında tasarladığı Charlie Chaplin afişi yer alıyor. Erkek tişörtlerinde ise, festivalin 25. yılı için tasarlanan 'Eller' temalı afiş var. Tüm bu tişörtler için yine www.gittigidiyor.com sitesinden teklif verebilirsiniz.

BURCU ALDİNÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Toplum beni değil, ben toplumu değiştirmeliyim'
 'Bir klip şarkıcının kaderi olabilir'
 AKM'yi yıkma nedenimiz 'Tamamen Duygusal'
 Bu radyoda müzik yok konuşma var
 Bütün patronlara örnek olsun
 300 Spartalı İran'a mı saldırdı?
 Düğün dernek oldu
 Felsefenin Sefaleti
 Kadir Has'tan son vefa Yassıada'ya
 Harran: Sevmeye hakkı olmayan kadınların diyarı...
 Cezaevlerinde 'namus' araştırması
 Türkiye'nin en kuvvetli satranç ailesi
 'Asrın Casusu' İstanbul'dan geçmişti
 Bebeğim gay mi?
 THY uzun menzilli hatlarda zarar ediyor
 Suat Atalık 20 yıl sonra yine Türkiye Şampiyonu
 Bu S.O.S.'e kulak verin
 Beyaz siyah yasaklar
 Onlar hiç sıraya girmiyor!
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜLSE BİRSEL
En iyi diyet sırlarını açıklıyorum
Diyette olanlar...
ÖNCEL ÖZİÇER
Kuzu postuna bürünmüş şehir
İzmir'de yaşayanların, günün...
KAZIM KANAT
O kıvırcık saçlı çocuktan imparatorluğa
Derler -ki; her...
TURGAY NOYAN
MTV kalktı ikinci el tekne ithali serbest
Sonunda mutlu...
Modanın büyülü dünyasında çirkin ördek yavrusu
Modanın büyülü dünyasında çirkin ördek yavrusu
Yapımcılığını oyuncu Salma Hayek'in üstlendiği Ugly Betty (Çirkin...
Ünlülerin doğum koçu kitap yazdı
Ünlülerin doğum koçu kitap yazdı
Gülben Ergen ve Leyla Alaton gibi isimlerin doğum koçluğunu yapan...
'Seks kadına görev olmamalı'
Kadınlara yönelik cinsel isteği artıran, uyarıcı ürünler bir süredir...
Sevişmek bir dakika mı?
Dr. Akif Poroy
"Modern tıp seksi zamana...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.