SABAH - 04/04/2007 - 14 Mayıs sedromu
kapat
   
04 Nisan 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KANATA DOST ZİYARETİ.... Evinde geçirdiği kaza nedeniyle hastanede bulunan Kazım Kanat, Serbest Kürsüye katılamadı. O gelemeyince dostları ona gitti.
14 Mayıs sedromu
'Gol yükünü dağıtan takımlar daha başarılı'
Zico takıma etki edemez
'Trabzon bu yönetimle başarılı olamaz'
"Makalele gelebilir"
Eş zamanlı maçlar için daha erken
Çabuk dön Kazım Abi

14 Mayıs sedromu

Kalçası kırıldığı için hastanede yatan yazarımız Kazım Kanat, bu hafta Serbest Kürsü'ye katılamadı. Ama yorumcularımız Kanat'ı hastanede ziyaret edip, 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti. Fotomaç yazarı ve Lig TV yorumcusu Gürkan Kubilay'ın konuk olduğu Serbest Kürsü'de ağırlıklı konu, bitime 8 hafta kala şampiyonluk yolunda neler olabileceğiydi...
Editör: Sayın Ahmet Çakar, ligin boyu kısaldı. 3 İstanbullu 3 Ankaralı'yı yendi. Puan farkı değişmedi. Ligin gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ahmet Çakar: Lig normal gidiyor. Beni şaşırtan takım Beşiktaş. G.Saray'ın bu duruma gelmesini bekliyordum. F.Bahçe'nin gidişi de normal. Beşiktaş'ın şansı F.Bahçe'ye oranla az. Şampiyon olmak istiyorlarsa, F.Bahçe'yi yenmek zorundalar. Sarı-lacivertliler çok büyük avantajla ligin sonuna doğru ilerliyor.
Editör: Sayın Tüzemen, G.Saraylı yöneticilerin dediği gibi hakemler gerçekten F.Bahçe'nin baskısı altında mı?
Levent Tüzemen: Hakemlerin böyle bir baskı altında olduğuna inanmıyorum. Hakemler iyi maç yönetmeye çalışıyor. Yarışın içinde G.Saray da var. F.Bahçe, dışarıdan yapılan söylemlere psikolojik olarak dayanamıyor. Bu baskıyı Beşiktaş Başkanı yapıyor. F.Bahçe yönetimi de sessiz kalarak bu psikolojik bozukluğa yardımcı oluyor.
Editör: Sayın Kubilay, Beşiktaşlı yöneticiler şampiyon olacaklarını söylüyorlar. 6 puanlık farka rağmen taraftarları da buna inanmış durumda. G.Saray da inançlı. 6 puan önde olan F.Bahçe'nin nesi var ya da nesi yok ki gerideki takımlar böyle iddialı?
Gürkan Kubilay: Bunlar oryantal taktikler. Ancak bu yapılanlar, demeci veren başkan ya da yöneticinin takımını da baskı altına alıyor. Bunlar doğru değil. Adnan Polat'ın ikinci yarının başında 'Vahiy geldi' söylemleri kendi takımını kötü etkiledi. Öndeki takımın bu tür söylemlerden etkileneceğini sanmam.
Gürcan Bilgiç: Ortada net bir gerçek var. F.Bahçe puan kaybetmedikçe ne G.Saray ne Beşiktaş şampiyon olabilir. İpler liderin elinde. Bu haftanın maçlarına baktığımızda F.Bahçe'den sonra oynayan G.Saray ve Beşiktaş'ın büyük baskı yaşadığını, gerilim nedeniyle hatalar yapmalarına rağmen tecrübeleriyle kazandıklarını görüyoruz. Kalan haftalarda F.Bahçe kazandıkça rakiplerin üzerinde baskı daha da artacaktır.
Editör: F.Bahçe, 14 Mayıs sendromunu atlattı mı? Rakiplerin bu kadar iddialı konuşmasının sebebi bu olabilir mi?
G.B: 14 Mayıs sendromu Konya maçının 45. dakikasında gelen golle bitti. Bu golden öncesinde Antalya'dan mağlup ama 6 puan farkla dönen takımın havaalanında protesto edildiğini gördük. Fenerbahçe taraftarı orada 'Geçen sene yedik, bu kez yemeyiz' mesajını verdi. Futbolcular da bunu anladı. Sivas beraberliğinden itibaren kazanarak geliyorlar.
A.Ç: 14 Mayıs travması en az 20 sene çıkmaz. Ancak jenerasyon değişikliğiyle yok olur. Taraftarın havaalanını basma nedeni bu sendromdur. Beşiktaş ve G.Saray'ın yaptığını dünyada arkadan gelen her takım yapabilir. Demirören ve Polat goy goy yapabilirler ama karizmaları ve davranışları ile etki edecek durumda değiller.
G.B: 'Takım atlattı ama yönetim atlattı mı?' sorusu gündemdedir. Ali Koç'un 'Son 4 haftaya 9 puan farkla girmezsek, şampiyonluk tehlikede' söylemi her şeyi ortaya koyuyor.
G.K: Ali Koç'un oradaki lafının arkasında sisteme olan güvensizliği var. Aziz Yıldırım Santra'da söylediği 'Geçen senenin son 6 haftasına bakılsın' sözü bu kez tedbirli davranacaklarının sinyalidir.
L.T: F.Bahçe'deki travma son yıllardaki moda hastalık reflüye benziyor. Kahve ve sigarayı fazla içerseniz bu hastalık azıyor. F.Bahçe şu an balkonda oturuyor ama kaybedeceği bir puan hastalığın azmasına neden olabilir. Yıldırım geçen sene kaçan şampiyonluğun hatasını takımda ve kendinde arayacağına, faturayı son 6 haftaya kesmiştir.
Editör: Sayın Çakar, sizin daha önce bahsettiğiniz sistem nerede, nasıl ve ne ölçüde devreye girer?
A.Ç: 'Sistem G.Saray'ı şampiyon yapmayacak' demiştim. Hatta 'İkinci bile olamayacak' demiştim. Şu anda burada söyleyemeyeceğim bazı faaliyetler hissediyorum. Bu istihbaratımın olabileceğini güçlendirecek önemli Milli Takım sonuçları da oldu. O yüzden Ali Koç'un korktuğu da olabilir. Sisteme güvensizlik olayında haklı olabilir Ali Koç. İskender Günen: F.Bahçe'de geçen sezon yaşananlar, bu sezon tekrarlanmaz. G.Saray ve Beşiktaş'ın yaptığı baskı normaldir. Zico gibi dünyanın sayılı oyuncularından birinin futbolu bilmediği düşüncesine katılmıyorum. F.Bahçe'nin iki takımdan da daha şanslı olduğu bir gerçek.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ölümüne kankayız
 İnancımız tam
 Kapıyı gösterdim
 Takım otelde kaldı Zico gezmeye çıktı
 Nobre Beşiktaş'ı hayata döndürdü
 Yıldırım'ı övdüğü için mi kovuldu?
 Mustafa Doğan yok
 Van Buyten iki attı, Milan'ı şoka soktu !
 Filede hayati maç
 Liverpool'un farkı
 Fener damgası
 Panorama
 Günün içinden
 Sponsorlara mülteci muamelesi
 Deniz DERİNSU - Böyle coşku görmediler
Barışa son çağrıyı yaptı
Barışa son çağrıyı yaptı
Suriye Devlet Başkanı Esad'a konuk olan Erdoğan, Arap-İsrail...
Kasımpaşa'daki Kuran kursu yıkımında arbede
Kasımpaşa'daki Kuran kursu yıkımında arbede
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da okuduğu belirtilen Büyük Piyale Kuran...
Penelope'yi kızdırdı
Penelope'yi kızdırdı
Avustralyalı seksi manken Miranda Kerr, İspanyol sinema yıldızı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu