kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi.devamı
'E' harfiyle besleniyoruz
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. Köpüğü yerinde,...devamı
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... Kahvaltı denince...devamı
Sıla özel mönüsü
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler. Sıla dizisinde en az Boran ve Sıla'nın aşkı kadar...devamı
'Aşk olmadan aş pişmez'
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Sekiz yaşındayken bisikletiyle önünden geçtiği ekmek fırını, Rudolf Van...devamı
Yemek mucitleri
Yemek mucitleri
Siz hiç zeytinyağı havyarı yediniz ya da toz halinde zeytinyağına ekmek bandınız mı? Bu adamlar bandı. Ünlü tasarım dergisi wallpaper'ın 'Dünyanın En İyi Yeni Restoranı' seçtiği müzedechanga'nın yaratıcıları ile aldıkları ödülü ve yeme içme dünyasında gelinen en uç noktayı konuştuk.devamı
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık' klasiğinin tahtına göz dikti. Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan üç kebapçının yanı sıra üç ünlü balıkçıya da "Boğaz'da neler oluyor?" diye sorduk. İstanbul'un gelmiş geçmiş en ünlü klasiklerinden...devamı
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Gönüllü kültür elçisinden Konya yemekleri...
'Toplum beni değil, ben toplumu değiştirmeliyim'
'Toplum beni değil, ben toplumu değiştirmeliyim'
Avusturya'daki lüks hayatını elinin tersiyle itip Anadolu'da köy...
Festival tarihi açık artırmada
Festival tarihi açık artırmada
Bu yıl programına 237 film sığdıran Uluslararası İstanbul Film...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.