SABAH - 03/04/2007 - Canaydın: 20.45 iddiasını sürdürüyoruz
kapat
   
03 Nisan 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Canaydın: 20.45 iddiasını sürdürüyoruz

''Memorial 11 Altın Adam'' yarışmasına onur konuğu olarak katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Canaydın "9 maçta 27 puan hedefledik. Bunun ilk ayağını geçtik. 8 ayağı kaldı. Bunu becerebilirsek şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz" dedi.

Kalyon Oteli'nde gerçekleştirilen 7. jüri toplantısına katılan Canaydın, ''Başkanlık sürenizi belirlediniz mi?'' şeklindeki soruya, ''İstirahatim, keyfim arzum istediği müddetçe görevime devam edebilirim'' derken, konuşmasının daha sonraki bir bölümünde de, ''Çok üzülüyorum ama yılmıyorum, iradem dimdik ayakta'' ifadelerini kullandı.

''STATTAN AYRILIŞIMIN AMACI PROTESTOYDU...''

Canaydın, Trabzonspor ile Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları maçın ilk yarısında stattan ayrılış nedeninin, taraftarların tribünde açtıkları pankartlara karşı bir protesto olduğunu bildirdi.

Stattan ayrıldıktan sonra, ayağı kırılan Trabzonsporlu futbolcu Musa Büyük'e hastanede yaptığı ziyaret nedeniyle mart ayının altın yöneticisi adayları arasına alındığını öğrenen Canaydın, konuya açıklık getirerek jürinin bu şekilde kendisini değerlendirmesini istedi.

Canaydın, şöyle konuştu:
''Maçın ilk yarısı 1-0 lehimize bitti. Sevgili başkan Nuri Albayrak'tan özür diledim. 'Kusura bakmayın ben stadı terk ediyorum'' dedim. Taraftarların pankart gösterisine çok üzülmüştüm. 'Bu benim adıma bir protestodur, sakın alınmayın' dedim. Açılan pankartlara karşı bir protestoydu. Oradan evime gitmem lazımdı. Musa'nın ayağının iki yerden kırıldığını duydum. Henüz basın gelmemiştir beni görüntüleyemez diye düşündüm. Koşarak hastaneye gittim. Baktım 3-4 kamera var. Bunun geri dönüşü yoktu. Stattan çıkışımın gayesi içimden gelen bir protestoydu.''

''BENİM POPÜLİZME İHTİYACIM VAR MI?''

Aynı gece geç saatlere kadar süren bir televizyon programında kendisiyle ilgili ''Popülizm kokuyor'' yorumuna kızdığını ifade eden Canaydın, büyük bir camianın lideri olarak popülizme ihtiyacı olmadığını ifade etti.Ertesi gün bu yorumu yapanlara, ''İnsanca bir davranışa insanca bir yorum getirmek lazım'' diye haber gönderdiğini anlatan Canaydın, ''Bu beni çok yaraladı. Büyük bir camianın lideriyim, popülizme ihtiyacım var mı? Basının belli bir bölümü tarafından yerden yere vuruluyorum. Bu kadar uzaklaştıysak spor ve fair play anlayışından, bunun hesabını sormamız lazım kendimize. Ben yolda sakatlanan, yaralanan birini görsem aynı hareket içinde bulunan bir insanım'' şeklinde konuştu.

''20.45 İDDİASINA YİNE SAHİBİZ...

Canaydın, yardımcısı Adnan Polat'ın geçen sezon söylediği ''20.45'de biz şampiyon olacağız'' iddiası hatırlatılarak, ''20.45 hala devam mı?'' sorusuna şöyle yanıt verdi:

''20.45 espri laftır. Bunu bir espri olarak kabul ederseniz aynı iddiaya yine sahibiz. 9 maçta 27 puan hedefledik. Bunun ilk ayağını geçtik. 8 ayağı kaldı. Bunu becerebilirsek şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz.''

GERETS KONUSU

Galatasaray Başkanı, yeni sezonda Erik Gerets ile devam edip etmeyecekleri yönündeki soruya verdiği yanıtta, ''Opsiyonlu anlaşmamız bir yıl daha Gerets ile beraber olduğumuzu anlatıyor'' dedi.

Gerets ile sözleşmedeki 1 yıllık opsiyonlarını kullanarak mukaveleyi uzattıklarını hatırlatan Canaydın, ''Opsiyonu kullandık. Mukavelemiz gereği uzattık. Kendisiyle çalışacağız. Herhangi bir şey olursa, kendisi de gelip bizle konuşursa, ayrılmanın yolları her zaman var. Zorla hiçbir zaman güzellik olmuyor. Şu an mukaveleli antrenörümüz'' şeklinde ifadeler kullanınca bir gazeteci bu ifadelerin çok açık olduğunu, belirterek Canaydın'a 'Gitmek isterse kabul edeceksiniz manası mı çıkıyor? şeklinde soru yöneltti.

Bu soruya, ''Opsiyon anlaşmamız bir yıl daha Gerets ile beraber olduğumuzu anlatıyor. Her an herhangi bir itilafta karşılıklı oturulur, konuşulur'' yanıtını verdi.

Canaydın, gazetecinin ''Adnan Polat'ın istemediğini herkes biliyor'' şeklindeki ifadelerine, ''Biz gittik ikimiz beraber uzattık anlaşmayı. Bir terslik olursa oturulur, konuşulur. Ben geldiğimde Lucescu'nun Mehmet Cansun ile yaptığı anlaşma vardı. Oturduk karşılıklı çözdük. Futbolda her şey olabiliyor. Dünü yok. Bugünü ve yarını çok önemli'' yanıtını verdi.

''KULÜPLER BİRLİĞİ OLARAK HİÇBİR YETKİMİZ YOK''

Kulüpler Birliği Vakfı'nın statüsünün değişmediği müddetçe, vakıfta yapılan çalışmaların sadece tavsiye kararı olmaktan öte gidemeyeceğini ifade eden Canaydın, ''Ne kadar boş bir iş yaptığımızın farkındayız'' dedi.

Vakıf senedinin hiçbir şey ifade etmediğini, profesyonel görev tarifinin sadece genel sekreter için var olduğunu anlatan Canaydın, ''Bu statü değişmediği müddetçe, İngiltere ve Fransa'daki gibi, kulüpler birliği başkanının otomatik olarak federasyon üyesi olmadığı müddetçe hiçbir şey olmaz. Hiçbir yetkimiz yok. Çıkıyoruz, deklerasyon yayınlıyoruz ve manşet oluyoruz. Ne kadar boş bir iş yaptığımızın farkındayız. Ama toparlıyoruz işi, inşallah etkili ve yetkili olmaya gayret edeceğiz'' şeklinde konuştu.

SEYRANTEPE ÇALIŞMALARI

Özhan Canaydın, Seyrantepe'de yapılacak stadyumla ilgili bütün projelerin mayıs ayı sonu itibarıyla geleceğini, yılın ilk yarısında temel atılabileceğini ifade etti.
Proje çalışmasında Mete Arat adında Almanya'da ilk 50 mimar içine giren bir Türk'ün bulunduğunu bunun da kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Canaydın, ''Mayıs sonu itibarıyla projelerin tümü gelmiş olacak. Projeyi çizdiren biz değiliz, biz projenin tipinde beraber hareket ediyoruz. Mayıs sonuna doğru tahminim ihale biter. İhale bittikten sonra belli bir süre beklemesi lazım. Senenin ilk yarısında temel atma olabilir'' şeklinde konuştu.

Vestel Manisaspor'un eski teknik direktörü Ersun Yanal ile anlaştıkları yönünde bir süre önce medyada yer alan haberlerle ilgili ''Hiçbir zaman kardeş kulüp ilan ettiğimiz bir kulübün teknik adamına ön teklifte bulunmayı etiğe uygun görmüyoruz'' diyen Canaydın, genç oyuncularını verdikleri bazı kulüplerle yaptıkları görüşmelerin medyada yanlış değerlendirilmesinden yakındı.

''SPOR KAMUOYU İÇİNDE TEKİM...''

Canaydın, konuşmasının başlarında kullandığı ''Tek başınayım'' şeklindeki sözü hatırlatılarak yöneltilen, ''Yönetim kurulunda tek başına olduğunuzu mu ifade ettiniz'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
''Hayır. Türk spor kamuoyunda felsefem olarak tek başınayım, yoluma devam ediyorum. Spor kamuoyu için tekim, fair play düşüncede. Yalnız kaldım ama yoluma ısrarla devam ediyorum.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Al İttihat:2 Fenerbahçe:2
 Galatasaray'a süper teklif
 En çok seyirciyi F.Bahçe topluyor
 İspanya'da Barça şov Video...
 Beşiktaş G.Saray'a yenilirse ligden düşecek
 Fener'e coşkulu karşılama!
 Arda: Kötü günümde destek görmedim
 Daum: Alpay'ın özel sorunları var
 Vural: Dünya üçüncüsü olmamıza şaşıyorum
 Trabzon'un eski kalecisi Pfaff'a ırkçılık suçlaması
 Mart ayının Altın Adamı Emre Aşık
 Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı
 Beşiktaş'ta bahar havası
 Suriye'de sevgi seli
 Trabzon nefes aldı
 Tigana çıldırdı
 Polat'tan Gerets'e tam destek mesajı
 Bütün F.Bahçeliler Tuncay'ı alkışlıyor
 Şaş: Şampiyonluk şansımız çok yüksek
 "Yıldıray Fener'le sözleşme imzaladı"
 Bir aşk hikayesi
 Mahkeme yarın
 Kaosçular mezarda!
 Diyar sürpriz yaptı
 2008 biletleri kapış kapış
 SABAH İddaa farkı
 Başkentte vahşi saldırı
 Banvit bunu hep yapıyor
 Memo'lu Utah yine geriden gelip güldü
 Son gülen Djokovic
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
TURGAY DEMİR
Akıl oyunu!
Dörtlü savunmanın önüne Koray ve Serdar'ı...
İSKENDER GÜNEN
Sadece 3 puan...
Erciyesspor alt sıralardan kurtulma...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zoru kolay yaptılar
Şampiyonluk şansını devam...
Kaçırılan 3 genç 23 aydır kayıp
Kaçırılan 3 genç 23 aydır kayıp
Suat, Ramazan ve Emin 2005'te parkta sohbet ederken ortadan kayboldu.
Katil kapkaççılara müebbet artı 30 yıl
Katil kapkaççılara müebbet artı 30 yıl
İclal Ülker'i otomobille ezip öldüren üç kapkaççı, Ülker'in eski...
Kadın iç giyiminde pembe
Kadın iç giyiminde pembe
Kolombiya'nın Medellin kentinde düzenlenen moda haftasında kadın iç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu