SABAH - Ünlülerin doğum koçu kitap yazdı
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlülerin doğum koçu kitap yazdı
Ünlülerin doğum koçu kitap yazdı
Gülben Ergen ve Leyla Alaton'un kitap için yazdıkları giriş yazıları
Leyla Alaton Günyeli

Ünlülerin doğum koçu kitap yazdı

Gülben Ergen ve Leyla Alaton gibi isimlerin doğum koçluğunu yapan Ayşe Öner, annelere rehber olacak bir kitap yazdı. Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı adlı kitapta doğum öncesi, doğum esnası ve doğum sonrasına dair önemli bilgiler yer alıyor.

Yaklaşık 19 yıl hemşirelik yapıp yurtdışında katıldığı seminerler ve aldığı eğitimlerden sonra, 10 yıldır Türkiye'de doğum koçluğu yapan Ayşe Öner, anne adaylarından büyük ilgi görüyor. Hamilelik döneminde Ayşe Öner ile tanışan anneler, bebekleri büyüse de çok sevdikleri Ayşe Hemşire ile ilişkilerini kesmiyor. "Artık doğurttuğum çocukların doğumuna girmeye başladım," diyen Ayşe Hemşire, ünlü annelerin de tercih ettiği isim. En son sanatçı Gülben Ergen'e doğum koçluğu yapmasıyla gündeme gelen Öner, bebek bakımı ile ilgili hazırladığı kitap için de ünlü kadınlardan destek gördü. "Yıllarca kadınlara normal doğumun ne kadar zor olduğu anlatıldı, kadınlar korkutuldu. Doğuma giden kadına 'Allah kurtarsın,' dendi. Benim yapmaya çalıştığım, ilk önce anneye ne kadar müthiş bir deneyim yaşayacağını anlatmaya çalışmak," diye konuşan Ayşe Hemşire, Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı kitabıyla da annelere kılavuz olmayı hedefliyor.

DOĞRU NEFES ÖNEMLİ
Günümüzde annelerin bebeklerini daha yalnız büyüttüklerine dikkat çeken Ayşe Öner, hazırladığı kitabın annelerin kitabı olmasını umuyor. Öner, doğum öncesi nefes egzersizlerinden doğum esnasında yapılması gerekenlere, yeni doğan bebeğin beslenmesinden yıkanmasına, kardeşlerle ilişkisine ve hatta evde alınacak güvenlik önlemlerine kadar birçok konuda önemli anekdotların yer aldığı kitabının, en az düzenlediği kurslar kadar ilgi göreceğini düşünüyor. "Eskiden büyük ailelerde babaanne, halalar, yengeler, teyzeler elinde büyürdü bebekler. Sürekli kucakta olur, gaz problemini daha az yaşarlardı," diyen Öner, günümüz bebeklerinin sürekli yattıkları için yaşadıkları sindirim problemleri nedeniyle huysuz olabildiklerini söylüyor. Hamilelikleri problemsiz geçen kadınların mutlaka normal doğumu tercih etmesi gerektiğini dile getiren Öner, doğum anının ve hemen sonrasının anne ve bebek için çok özel olduğunu söylüyor. Doğum öncesi kadınların doğru nefes alıp vermeyi öğrenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Ayşe Hemşire, hâlâ görüştüğü annelerin en çok bu konuda kendisine teşekkür ettiğini belirtiyor.

ERGEN'LE DOĞUMDA...
Gülben Ergen'in de doğum koçluğunu yapan Öner, sanatçının eşi Mustafa Erdoğan'ın da bazı görüşmelere eşiyle birlikte katıldığını söylüyor. Küçük Atlas'ın doğumuyla ilgili olarak konuşan Öner "Gülben Hanım'ın doğumuna yardım etmek için birçok insan hazır bekliyordu. Ben de kendisine doğru nefes alıp vermesi konusunda yardımcı oldum. Ağrıyı hafifletecek masajlar yaptım," diyor. Her doğumda anne ile birlikte olaya kendisini kaptırdığını söyleyen Öner, aynı durumun Ergen'in doğumunda da gerçekleştiğini anlatıyor: "Bir süre sonra ben de Gülben Hanım'la birlikte ıkınmaya başladım. Gülben Hanım yüzüme bakıyor ve gerekli hareketleri birlikte yapıyorduk. Doğumdan sonra bana, 'Vallahi Ayşe Hemşire kendini öyle kaptırmıştın ki sen ıkındıkça ben de ıkındım,' dedi." Atlas bebeğin ilk banyosunda da bulunan Öner, Ergen'in çok bilinçli bir anne olduğunu söylüyor. Kitabın egzersiz bölümlerine Mehmet Ali Erbil'in eşi Tuğba Erbil ve oğulları Ali Sadi'nin modellik yaparak destek olduklarını belirten Öner, Ali Sadi'nin çok akıllı bir bebek olduğunu söylüyor. Tuğba Erbil'in hamilelik kurslarına katıldığını anlatan Öner, doğumunu Amerika'da gerçekleştiren Erbil'le doğum sonrasında da irtibatını kesmemiş.

Nurdeniz KUTSEL

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Modanın büyülü dünyasında çirkin ördek yavrusu
 Havada 'tek sınıf' dönemi
 Her türlü harita yapılır
 Fotoğraf-resim sanatında yenilik
 Korkunç Viktor'un kuduran veziri
 Artık önümüzdeki maçlara bakacağız
 Ahmet-Ertegün-bizineden-parlatmadıgiller
 Dağcılığın başkentinde bir hafta
 Küresel ısınma, 4X4'leri de vurdu
 Antalya Havalimanı ihalesinde rekor olur mu?
 Laptop'lar da modaya uydu
 İstanbul'u inekler işgal ediyor
 Reggae makamında Pink Floyd şarkıları
 Büyüklere oyuncak bebek
 Minikler podyumda
 Üniversiteyle mahalle el ele verdi
 Bu motosikletler dünyada tek
 KTHY Türkiye'nin başını yakacak
 Türkiye'de de I-van-chuk!
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
'Karım yokken alyansım cebimde!'
Etraf alyansını...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Havada 'tek sınıf' dönemi
Milli havayollarına alternatif...
'Seks kadına görev olmamalı'
'Seks kadına görev olmamalı'
Kadınlara yönelik cinsel isteği artıran, uyarıcı ürünler bir süredir...
Sevişmek bir dakika mı?
Sevişmek bir dakika mı?
Dr. Akif Poroy
"Modern tıp seksi zamana...
Eski Roma'da aşk ve sadakat yoktu Bugün Türkiye'de de yok!
Sabetayistlerle ilgili tezleriyle ortalığı karıştıran ve Türkiye'nin...
'İyi bir âşığım ama aşk için ölmem'
Yalın, hazırlığı sekiz ay süren ve Los Angeles'ta kaydedilen son...
'Toplum beni değil, ben toplumu değiştirmeliyim'
Avusturya'daki lüks hayatını elinin tersiyle itip Anadolu'da köy öğretmeni...
Festival tarihi açık artırmada
Bu yıl programına 237 film sığdıran Uluslararası İstanbul Film...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.