SABAH - 02/04/2007 - Basında Galatasaray yorumları
kapat
   
02 Nisan 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Basında Galatasaray yorumları

Dün akşam Ankaragücü'ne konuk olan Galatasaray, Necati Ateş'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılarak şampiyonluk yarışından kopmadığının mesajını verdi. Maçla ilgili haber başlıkları ve yazar yorumları şöyle;

SABAH: ZİRVE ATEŞİNİ YENİDEN YAKTI

Ankara 19 Mayıs Stadı... Dakika 58... Mustafa Özkan Ankaragücü'nü öne geçiriyor... O dakikaya kadar sahada olmayan Galatasaray, birden kendine geliyor... İkinci yarıda oyuna giren Hasan Şaş fitili yakıyor... Necati Ateş; 62 ve 68'deki golleriyle zirvenin umut ışığının sönmesine izin vermiyor...134 gün sonra deplasmanda üç puanla tanışıyor....

FOTOMAÇ: ATEŞ'İN KEŞFİ

Galatasaray'a dün başkentte yenik duruma düştüğü maçta suskun golcüsü Necati Ateş hayat verdi. İkinci yarıda Hakan Şükür'ün yerine oyuna giren Necati, iki mükemmel golle Galatasaray'ın şampiyonluk umutlarını kalan 8 maça taşıyan isim oldu.

TAKVİM: ANKARA ATEŞ-İ

Sarı-Kırmızılılar, Mustafa Özkan'ın 58'deki golüyle yaşadığı şoku, ikinci yarıda Hakan Şükür'ün yerine oyuna giren Necati Ateş'in 62 ve 68'deki vuruşlarıyla üzerinden attı. Cimbom maç fazlasıyla ve averajla ligde 2. sıraya yükseldi.

HÜRRİYET: ATEŞLİ KÜKREYİŞ

Mustafa Özkan, G.Saray'ı şoke etti. İkinci yarı oyuna giren Hasan ve Necati takıma hayat verdi. Ateş geceyi golleriyle aydınlattı Gergin maçta Hasan Şaş, Erdal Keser ve Sedat Bayrak kırmızı kartla atıldı.

MİLLİYET: ATEŞ'LE DANS

Galatasaray, Ankaragücü deplasmanında yine iyi oynamadı ama üç puanı almayı başardı, zirveden kopmadı. Ev sahibi Mustafa Özkan ile öne geçmesine rağmen, sahneye Necati Ateş çıktı ve attığı iki golle Aslan'ı ayağa kaldırdı.

VATAN: ASLAN 'ATEŞ'LENDİ

Başkent'te A.Gücü karşısında ilk yarı etkisiz kalan, 58'de de kalesinde golü gören Cimbom, 62 ve 68'de ise Necati Ateş'le güldü.

ZAMAN: CİM BOM'U NECATİ ATEŞLEDİ

Galatasaray, Ankaragücü deplasmanında Mustafa Özkan'ın golüyle yenik duruma düştü. Aslan, Hasan Şaş'ın agresif futboluyla coştu, Necati Ateş 10 dakikada iki gol birden attı. Şaş ve Sedat'ın kırmızı kartla atıldığı maçta üç puan Cim Bom'un oldu. Sarı-Kırmızılılar, zirve yarışından geri kalmadı.

YAZARLAR

LEVENT TÜZEMEN: HASAN ŞAŞ VE YETENEK (SABAH)

Gerets, Ankaragücü maçı için oyuncularına, "Sadece hücumu düşünün ve saldırın" demişti. İlk yarıda bırakın saldırmayı Galatasaray pozisyona giremedi...

... Gerets'in ikinci yarıda Hasan ve Necati'yi alması Galatasaray'ı canlandırdı. Yüklenen Galatasaray'dı ama golü bulan Ankaragücü oldu... Gol Galatasaray'ı yıkmadı aksine kamçıladı. Hasan'ın akıllı ortasıyla Necati'nin süper golü Galatasaray'ı diriltti. Galatasaray'ın tempoyu yüksettiği anda suskun golcü Necati sahne aldı; Galatasaray'ı yarışta tutan golü attı. Galatasaray golü yedikten sonra inatçılığı sayesinde 6 dakika içinde iki gol buldu... İliç'in, "Aklını futbola verdiğinde Real Madrid'te oynar" dediği büyük yetenek Hasan Şaş, Galatasaray'ı ateşleyen adam oldu...

EMRAH KAYALIOĞLU: HEYECAN VERMİYOR (SABAH)

G.Saray deplasmanda oynuyor. Üstelik A.Gücü, F.Bahçe'ye olduğu gibi sarıkırmızılılara da deplasman takımı muamelesi yapıyor. Maçı stadda izleyebilen G.Saray taraftarı sayısı 2 bin dolayında.

... Galatasaray'ın bu sezon ligdeki üçüncü deplasman galibiyeti Avrupa ümitlerinin sürmesini sağladı. Ama bu futbolla, bu yarı isteksizlikle ve çok daha önemlisi bu psikolojiyle Gerets'in deyişiyle "mucize" mümkün değil.

AZİZ ÜSTEL: NECATİ'YE ŞÜKÜR (FOTOMAÇ)

Şeref tribününe bakıyorum, Adnan Polat oturuyor. Sahaya bakıyorum futbolun değil son baharında, kara kışında Hakan Şükür çabalıyor. 13 yıl geriye dönüyorum 1994 yılına, gene şeref tribününde Adnan Polat oturuyordu, teknik direktörlüğü Gerets'ten menkul Safting kulübedeydi. Allah'tan ikinci yarıda Necati ile Hasan Şaş oyuna girdi de takım biraz olsun silkindi. Necati ile de iki güzel gol buldu. Galatasaray ne yaptığını bilmezlerce yönetiliyor.

SELÇUK MANAV: HASAN&NECATİ (TAKVİM)

Eğrisi doğrusuna denk geldi, ilk yarıda uyuyan Galatasaray'ı ikinci yarıda Hasan Şaş ve Necati ateşledi. Gerets'in uzun süredir gazabına uğrayan bu ikili ikinci yarıda adeta Belçikalı teknik adama can simidi oldular.

KANAT ATKAYA: DÜŞMÜŞ BOKSÖR GİBİ (HÜRRİYET)

Dün akşamki maçın ilk devresini seyrederken aldığım notlar içinde en ilginç olanı, Ankaragücü'nün Türk vatandaşlığına geçen futbolcusunun Alper adını almış olmasıydı. Bu da yeni bir haber değil zaten!

Yaptığım kenar süslerini saymaz isek; diğer notlar da Ümit Karan'ın üçüncü dakikadaki fantastik gol girişimi ve eminim bugün her maç yazısında rastlayacağınız 'zeminin kötülüğü' üzerineydi.

Bunun dışında, sahada dert bulamazsa kendi kendine icat eden bir Galatasaray ve fırsat bulursa ısırmak üzere kurgulanmış diri bir Ankaragücü vardı.

Bir de Necati güzel gol atardı onu hatırlamış olduk, kalpten sevindik...

Bu kadar!..

MUSTAFA DENİZLİ: ZEMİN AYNI... (MİLLİYET)

Son yıllarda gördüğüm en keyifli, tempolu ve kaliteli ilk yarıydı! Her dakikası gol pozisyonu... Top bir o kalede, bir bu kalede... Gerçekte öyle bir ilk yarı oynandı ki özellikle Galatasaray açısından adeta 1 Nisan şakası gibiydi. Kaleye giden bir tane ciddi atak yoktu.

Gerets ikinci yarıya başlarken Hasan Şaş ve Necati'yi oyuna sürdü. Bu olumlu bir düşünceydi. Ama Hasan hakemle kavga ederek oyuna girdi. Bunu anlamak mümkün değil...

... Necati'nin oyuna giriş şekli çok pozitifti. Yaptığı koşular, yüzündeki istekli ifade gollerin de habercisi gibiydi. Futbolcularımızın, bütün takımların lig boyunca fevkalede iyi mücadele ettiklerini her fırsatta dile getiriyorum.
Ama futbolun sadece mücadele olmadığını, yalnızca mücadele etmenin futbola çok fazla bir şey katmadığını herkesin bilmesi lazım. Her iki takım ikinci yarıda bu görüntüden uzaklaştı. Ortaya da son derece keyifli, heyecanlı, pozisyonlu bir 45 dakika çıktı. Maçın özeti buydu.

DOĞAN KOLOĞLU: 1 NİSAN ŞAKASI (VATAN)

İlk 45 dakika G.Saray'ın bir tek şutu yok! Artık bu takımla oynamayın, bu son ders olsun. 2. yarıdaki futbol özlenen örnekti. Hakan ilk yarı çok tutuktu. Ayrıca bu maçın oynandığı sahada zemin şikayeti yapıldığı için maçın ilk yarıdaki dengesizliğinde onun da rolü vardı... İkinci yarı Hasan Şaş ve Necati girdi, Hakan ve Cihan çıktı. Sonra İliç çıktı, Mehmet Topal oyuna girdi. Maç da hareketlendi.

AHMET ÇAKIR: KESKİN SİRKE BU KEZ RAKİBE ZARAR VERDİ (ZAMAN)

Karşılaşmanın ilk yarısı bu sezon izlediğim en berbat futbol gösterisizliğiydi. O kadar ki, koskoca 45 dakika boyunca tribünleri heyecanlandıran tek hareket, ilk yarım saat dolarken Abdurrahman'ın yaptığı ortanın G.Saray kalesine yönelmiş olmasıydı.

... Devre arasında Hasan ve Necati'nin oyuna gireceğini gördük. Çıkacakları ise banko Ümit Karan, onun yanında İnamoto ya da Cihan olabilir diye düşündük. Tabii Gerets'in hiçbir durumda Japon oyuncuyu çıkarmayacağını unutuyor değildik. Ama Hakan'ın çıkışını anlamak zordu.

Bu değişiklikler G.Saray'a pek bir şey getirmedi. Tam tersine, Hasan Şaş'ın siniri keskin sirke etkisi yapacak gibiydi. Nitekim, böyle bir maçta en çok beklenen şey oldu ve G.Saray komik bir gol yedi. Fakat onun arkasından Sarı-Kırmızılı takım, adeta bir şok tedavisine tabi tutulmuş gibi çırpınmaya başladı. Bu çırpınışın baş aktörü de Hasan Şaş'tı. Herkesle, hatta top toplayıcı çocukla bile kavga edip oyunun ateşini yükseltti. Bu keskin sirke küpüne zarar verecek gibi görünürken, tersi oldu. Hasan önce Necati'ye gol attırdı. Ardından takımının galip gelmesini sağlayacak hırsı ve azmi sahaya getirdi...

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Gençlerbirliği:0 Beşiktaş:2
 K.Erciyesspor: 0 Trabzonspor: 1
 Turkcell Süper Lig'de görünüm
 Maradona'nın aşırı alkolden hepatit olduğu bildirildi
 Basında Fenerbahçe yorumları
 Devler Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın başlıyor
 EURO 2008 biletleri kapışılıyor
 Mehmet Okur 20 sayıyla Jazz'ı sırtladı
 Hamza Yerlikaya'dan çarpıcı açıklamalar
 Potada haftanın görünümü
 Yürüyorlar gündüz gece
 Zirve Ateşini yeniden yaktı
 Seriye taktı
 Başkent çıkarması
 En iyilerden biriydim
 UEFA için kaliteliyiz
 Girdi, Attırdı, Atıldı!
 Canaydın'dan uyarı
 Trabzon 5 eksikle Kayseri'de
 Beşiktaş şampiyon gibi karşılandı!
 'Penaltıda Lugano kırmızı görmeliydi'
 Rize fırsat tepti
 Kayserispor'a Sivas'ta şok
 Timsah dört maç sonra güldü
 Sakarya evinde kayıp
 Antalya attı yattı
 Uşak direniyor
 Arsin son dakikada güldü
 Koltuk artık Belediye'nin
 İstanbul yarış sezonu başladı
 Kaya'ya şilt verildi
 Gol motivasyonu
 F.Bahçe'yi reddettim
 Geçmiş olsun Kazım ağabey
 İşte büyük futbolcu
 Zafer Eczacı'nın
 Fenerbahçe yine yalnız kalmadı
 Şahinbey Bld: 0 DYO Karşıyaka:3
 Phelps'i yıkan hata!
 Cleveland'ı LeBron sırtladı
 Beşiktaş potada CASA'ya teslim!
 Tekelspor: 83 Beykoz: 96
 3. Lig'de sonuçlar
 İddaa sonuçları
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Yıldızların farkı
Hep söylüyoruz. Birkaç oyuncu dışında...
GÜRCAN BİLGİÇ
Kırılma noktası
Maçın başlaması 1 Nisan...
EMRAH KAYALIOĞLU
Heyecan vermiyor
G.Saray deplasmanda oynuyor. Üstelik...
LEVENT TÜZEMEN
Hasan Şaş ve yetenek
Maçtan önce iki çirkinlikten, bir...
CAHİT YAVUZ
Hülya Cup
Hülya Avşar'ın özel hayatı ve magazin...
Sadece 'beyaz bere'yi haber vermemişler
Sadece 'beyaz bere'yi haber vermemişler
Dink suikastiyle ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün cinayetten tam...
Karım 5 trilyonluk nafakayı kazandı ama parayı almadı
Karım 5 trilyonluk nafakayı kazandı ama parayı almadı
'Batık bankacı' Halis Toprak, eski eşi Ayşe Hanım'ın 5 milyon YTL'lik...
Molly Sims Türkiye'de
Molly Sims Türkiye'de
Ünlü top model ve oyuncu Molly Sims, Fashion TV ödül törenine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu