SABAH - 02/04/2007 - Sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim!
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim!
Sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim!
Kimse beni yargılayamaz!
Favorilerim Makbule ve Burhan

Sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim!

Avrupa Yakası'nda seyirci karşısına ilginç peruklarla çıkan Şenay Gürler, tiyatro sahnesinde de geleneği bozmuyor. 'Kocasını Pişiren Kadın' adlı oyunda beline kadar uzanan sarı bir peruk takan güzel oyuncu sarı saçın kendisine yakıştığını düşünüyor: File çoraplarım ve sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim.

atv'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Avrupa Yakası'nda Fatoş karakterini canlandıran Şenay Gürler, iki yıl aradan sonra tiyatro sahnesinde de hayranlarıyla buluşuyor. Debbie Isitt'in 'Kocasını Pişiren Kadın' adlı oyununda Laura karakterine can veren Gürler; rejisini Özen Yula'nın yaptığı oyunda sahneyi Erdem Akakçe ve Devrim Yakut ile paylaşıyor.

SEKSİ KIYAFETLER İÇİNDE

Evlilik kurumunu eleştiren oyunda, terk ettiği eski karısının yemekleriyle, yeni karısının cilveleri arasında kalmış Kenneth adlı bir adamın öyküsü anlatılıyor. Bir gece her iki karısıyla da aynı masada yemek yemek durumunda kalan Kenneth, yalanlarının ortaya çıkması nedeniyle kadınların hışmına uğruyor. Oyunda beline kadar sarı saçlar ve seksi kıyafetlerle seyirci karşısına çıkan Gürler, "Her kadın bir gün kocasını ya da sevgilisini pişirme noktasına gelebilir" diyor...

*
Sizi en son 'Dolu Düşün Boş Konuş' adlı oyunda izlemiştik. İki yıl sonra yine sahnedesiniz. Nasıl bir oyun 'Kocasını Pişiren Kadın'? Oyun kadın-erkek, karı-koca ve kadınların birbirleriyle ilişkileri üzerine kurulu. Kenneth adlı bir adam önce çok güzel yemekler yapan Hillary ile evleniyor ardından da benim canlandırdığım Laura karakterinin ona sunduğu fantezilerden etkilenip hayatını onla birleştiriyor. Zamanla Hillary'nin yemeklerini özlüyor. Laura ile Kenneth'ın üçüncü evlilik yıldönümlerinde Hillary onları bir yemeğe davet ediyor. Kenneth'ın iki eşine de söylediği yalanlar ortaya çıkıyor. Bu kadar yalanın sonunda da, oyunun adından da anlaşılacağı gibi iki kadın pişiriyoruz adamı. (Gülüyor)

HEMCİNSLERİM TEHLİKELİ

* Gerçek hayatta böyle bir üçlü buluşma olabilir mi sizce? Ben böyle bir ortama girmekten çekinirim hatta korkarım. Erkekten korkmam da kadınlar çok tehlikeli olabiliyor böyle durumlarda. Ama etrafımda bunun örnekleri var. Özellikle çocuğu olan eski çiftler son derece medeni ilişkiler içerisinde bir araya gelip görüşebiliyor. Benim bunu yapabilmem zor görünüyor. Eski eşiyle kocamın aşkının tam olarak bittiğini bilmem gerekir. Kocama çok güvenmem gerekir. Diğer kadını da tanımam gerekir.

* Hülya Avşar'ın Feraye Tanyolaç'la ilişkisi bu bağlamda çok konuşulmuştu... Bana onların durumu ters gelmiyor çünkü ortada çocuklar olduğu zaman ilişkiler çok daha farklı kuruluyor. İki eşten de olan çocuklar var ve onlar kardeş. Çocuk olduğu sürece görüşülebilinir ama bu çok dengede olmalı.

* Bir kadın kocasını pişirmeyi neden ister sizce? Eğer sürekli yalan söylüyorsa, sürekli onu aldatıyorsa ister. Herhalde her kadının zaman zaman böyle düşünceleri olmuştur. Evlilik hayatı içerisinde, özellikle de bizim toplumumuzda erkekler kendilerinde daha fazla hak görürler. Erkekler dışarıdadır, kadın ise içeridedir. Evde yemek yapar ve kocasını bekler. Kadın bir gün kendisine söylenen yalanları fark ederse, kocasını pişirme noktasına gelebilir.

* Siz istediniz mi peki? Ben şu an önce dilim dilim doğramak sonra pişirmek arzusundayım... (Kahkahalar) Hillary oyunda 'Kocasını pişirmek her kadının aklından geçmiştir' diyor. Benim de çok öfkelendiğim, tekme tokat vurmak istediğim anlar oldu. Ama birebir pişirmeyi, o derece bir intikamı pek düşürmedim açıkçası.

* Yemek pişirme konusunda yetenekli misiniz ? Annem ve ablam çok iyi yemek yaprlardı. Ben de onlardan el almışım. Çok güzel dolma ve sarma yaparım. Salatalar yaparım. Et yemeklerinde çok iyi değilim ama tavuk ve balığı iyi yaparım. Bu arada çok da güzel börek yaparım ama açamam.

* Oyunda sarı perukla seyirci karşısına çıkıyorsunuz... Oyun bir çizgi film gibi anlatılıyor. Kostümlerimizden oyunculuklarımıza kadar her şey abartılı. Ben file çoraplarım, kıyafetlerim ve sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim. Laura her sözcüğü hareketlerle anlatıyor. Benim için o hareketleri çalışmak çok zordu. Hırsımdan ağladığım oldu beceremeyeceğim diye. Araba kullanırken, dizi çekimlerinde hep çalıştım. Bir süre sonra günlük hayatta da her sözcüğü hareketlerle anlatmaya başladım. Allahtan ondan sıyırdım artık. (Gülüyor)

SARIŞIN OLABİLİRİM

* Sarışın halinize nasıl tepkiler geldi? Herkes çok beğendi.

* Sizi ileride sarışın görebilir miyiz? Eskiden saçlarımı kısa ve platin sarısı yaptırmıştım. Herkes bana yakıştığını söylemişti. Ama makyajsız taşıması çok zor bir saç. Bir süredir kendi renginde saçlarım. Bir süre değişiklik yapmayı düşünmüyorum ama ileride sarıyı deneyebilirim tekrar.

ECE SARUHAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Zamanın Tozu'ndan tarihe geçecek sözler
 Sarı saçlarımla sahnede Barbie bebek gibiyim!
 Yıllardır ölümle tehdit ediliyorum
 26. İstanbul Film Festivali Özpetek'in filmiyle başladı
 Mevlana'nın görüşleri tasarımcılara ilham verdi
 'Ben sıradan kadınları temsil ediyorum'
 Aa! Yoksa siz beni unuttunuz mu?
 Milletvekili sevgilime tapıyorum!
 Roman kızla Harvard'lı genç izleyicisiyle buluştu
 Bizim ailede yasak yoktur
 Gazinoyu yaşatan assolist benim!
 Eşim benim beynimdir
 Çocukların tercihleri belli oldu
 Hollywood'da hayat 40'ında başlıyor
 Halk ne diyor?
DİLEK HANİF
Fantastik ayakkabılar
Defile günü yaklaştıkça programım...
ÖZAY ŞENDİR
İKSV fazla kibar
Cuma akşamı İstanbul Kültür ve Sanat...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Moskova'da kadın pazarı
Köşe yazarınız kuş misali. Bir...
AYŞE TÜTER
Tavuk erişte söğüşlü çorba
Kaynar suda bulyonları...
Erkekler eşlerinden gizli mutluluk çubuğu takıyor
Erkekler eşlerinden gizli mutluluk çubuğu takıyor
Sertleşme sorunu yaşayan erkekler artık 'mutluluk çubuğu'na da büyük...
Kadınlar yağlı yemekten kaçın
Kadınlar yağlı yemekten kaçın
Orta yaş kadınlar arasında yapılan geniş kapsamlı bir araştırmada,...
Kankaların arası mı açıldı?
Kankaların arası mı açıldı?
Balet Tan Sağtürk yüzünden aralarında kırgınlık çıktığı yolundaki...
Rus DJ Malika'dan seksi fetiş gösterileri
Rus DJ Malika'dan seksi fetiş gösterileri
Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelerek 'She Bar'da yaptığı müthiş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.