SABAH - 02/04/2007 - Karım 5 trilyonluk nafakayı kazandı ama parayı almadı
kapat
   
02 Nisan 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
EVİNE AYDA 90 BİN YTL KİRA ÖDÜYOR...   Halis Toprakla İstanbul İstinyedeki evi Aslanlı Köşkte görüştük. Toprak, Bugün oturduğum kendi evim için TMSFye 90 bin YTL kira ödüyorum. Dünyanın hiçbir yerinde insan kendi evi için kira ödemez diyor.
Karım 5 trilyonluk nafakayı kazandı ama parayı almadı
Cannes'da 10 tane evim var
Aydın Doğan bana çok engel oldu
En büyük pişmanlığım 'İzmir Valisi' olayı
'Hortumcu'ya alıştım ama 'sülük'ü sindiremiyorum

5 trilyon kazandı 5 kuruş almadı

Halis Toprak: "Eski eşim Ayşe Hanım, boşanma davasını kazandı ama 5 trilyonu almayı reddetti".

"EŞİNİN AHI TUTTU DİYORLAR"
"Ayşe Hanım'ın amacı para değildi, boşanmak istemiyordu. Mahkemeyi kazandı ama parayı almadı. Keşke verseydim. Başıma gelenler için çevremde 'Eşinin ahı tuttu' diyorlar. Gün gelecek affedecek."

"ŞİMDİ NE OLUR?"
"5 yıldır röportaj vermedim. Bir konuştum yatıma el konuldu, iki konuştum helikopterim alındı. Bakalım şimdi ne olacak?"


Karım 5 trilyonluk nafakayı kazandı ama parayı almadı

'Batık bankacı' Halis Toprak, eski eşi Ayşe Hanım'ın 5 milyon YTL'lik nafaka davasını kazanmasına rağmen tek kuruş almamasını şöyle açıklıyor: "Onun amacı para değildi. İşi yokuşa sürmek istediği için o davayı açtı".

Bugünkü "Pazartesi Sohbeti" konuğu, işadamı Halis Toprak. Kendisi öyle anılmaktan nefret etse de bazılarımız onu "Batık bankacı" olarak tanıyor. Toprak'ın ismi bugünlerde TMSF'ye olan borcunu ödemek için satışa çıkardığı arazi ve evleri ile gündeme geldi. Önce dünyanın en değerli konutları arasında yer alan Londra'daki evini Rus milyarder Abromoviç'e 93 milyon dolara sattı. Yarın ise Yeniköy'deki denize sıfır konumundaki Carlton Oteli arazisi ihaleye çıkıyor. Halis Toprak'ı röportaja ikna etmek kolay olmadı. Tam beş yıldır konuşmadığını söyleyen Toprak, şakayla karışık "Bir konuştum yatıma el konuldu, iki konuştum helikopterim alındı, bakalım şimdi başıma neler gelecek" diyor. Toprak ile İstinye'deki evi, meşhur Aslanlı Köşk'te konuştuk.

* Yılın ihalesi olarak görülen Carlton arazisi niye bu kadar önemli? -Her şeyden önce benim için çok önemli çünkü bu satıştan sonra TMSF'ye borcum kalmayacak. Ayrıca dünya zenginleri için de önemli çünkü o emsalde İstanbul'da arsa yok.

* Bankadan dolayı TMSF'ye olan borcunuz 450 milyon dolar civarı değil mi? -Öyle ama onlar faizli rakamlar. Aslında kullandığım kredi sadece 41 milyon dolar. Benim isyanım da ona. Niye bu borcun yedi katını ödemeye mecbur ediliyorum? Bunlar önemli paralar değil aslında. Hemen ödenir. Ama benimki inattır. Niye yedi misli para vereyim, onu anlamıyorum. Ben bu parayı alıp Las Vegas'ta kumar oynamaya gitmiyorum ki... İddia ediyorum, Enver Ören'e yapılan indirim bana da yapılsın yılbaşına kadar çıkarıp bütün borcumu nakit para vereyim.

EVİM 600 MİLYON DOLAR

* Nasıl vereceksiniz? -Benimkisi biraz inat meselesi oldu. Yoksa bu oturduğum köşk bile en az 600 milyon dolar eder. Satar anında kapatırım borcumu. Ama benim gücüme giden haksızlık. Ben niye borcumun yedi katını ödüyorum? Carlton arazisi ucuza satılır da yine borcum kalırsa Kuşadası'ndaki araziyi de satacağım, bir an önce bu borçtan kurtulacağım. İstediğim tek şey mallarımın benim satmama izin verilmesi. Yoksa inanılmaz ucuza gidiyor.

* Siz Carlton arazisi bir milyar dolar ediyor diyorsunuz. Biraz yüksekten uçmuyor musunuz? -Arkadaşlarım ve TMSF beni ciddiye almadılar ama ben 20 milyon dolara mal ettiğim evi 93 milyon dolara satmış adamım. Carlton arazisinin 40 bin metrekare inşaat izni var.

* Londra'daki evinizi 93 milyon dolara sattığınız yazıldı. Doğru mu? -Evet doğru. En değerli evler arasında altıncı diyorlar ama bence ikinci konumdadır. Orayı 20 milyon dolara mal ettik. Devlete ben 73 milyon dolar kazandırdım.

* Bu paranın hepsi TMSF'ye mi gidecek? -Hayır. 30 milyon dolarını oraya veriyorum geri kalanını şirketlerime işletme sermayesi olarak koyacağım. Şirketlerin işlemesi lazım.

* Londra'daki ev satılınca üzüldünüz mü? -Çok üzüldüm. Zaten gayrimenkul meraklısıyım. Hangi gayri menkulüm satılırsa üzülürüm ama orası benim için çok özeldi. 35 kişilik bir yemek salonu vardı, bahçesinden nehir geçiyordu. Müthiş bir bilardo salonu vardı. Bir daha orası gibi bir yeri almak mümkün değil. Salı günü Yeniköy'deki denize sıfır konumunda Carlton Oteli arsası ihaleye çıkıyor. Orası bence Londra'daki evden de değerli.

* TMSF orası için 35 milyon dolar biçmiş. -Komik yani. Öyle bir para olur mu? O arsanın örneği şu anda yok. Üstelik sekiz kat imar izni olan bir arsa. Boğazda şu anda öyle bir yer alabilmek mümkün değil. Zaten bu yüzden dünyanın en zenginleri ihaleye girecekler. Abromoviç ve El Maktum'un ismi ihale için geçiyor. Biz zamanında Abromoviç'den orası için 200 milyon dolar talep etmiştik o da sıcak bakmıştı. Benim uykularımı kaçıran o arazinin ucuza gitmemesi. Ben bir kuruş almayacağım. Önemli olan pahalıya satıp devleti kâr ettirmek. EŞİNİN AHI TUTTU DEDİLER

* Sizin boşanmanız da olaylı olmuştu. Eski eşiniz 5 trilyonluk dava açmıştı. Dönemin parasına göre çok büyük paraydı doğru. Bir holdingin sermayesidir o. 5 milyondan daha fazla varlığı vardır merak etmeyin. Zaten mahkemeyi kazandı ama mahkemenin verdiği parayı bile almadı.

* Neden? -Çünkü amacı para almak değildi o boşanmak istemiyordu. İşleri yokuşa sürmek için öyle bir dava açtı. Reddetti o parayı almayı. Keşke verseymişim (Gülüyor!)

* "Kadının ahını alma" derler. -Zaten başıma gelenler için çevremde "Eşinin ahı tuttu" diyorlar. Biliyorum, gün gelecek Ayşe Hanım beni affedecek. Çoluk çocukları var. Ben inanıyorum ki içinden bana dua ediyordur. O çocuklarını sever, onlar için dua eder arada ben de yararlanıyorum diye düşünüyorum.

* Birçok kimse sizin için "Kendi düşen ağlamaz" diyecektir. Batırmasaydınız bankanızı o zaman diye düşünen de çok. Yanlış düşünüyorlar çünkü ben bankamı batırmadım. Bankalar arasındaki 2002 yılının ilk üç ay raporunda Toprakbank diğer bütün bankaların toplamının yüzde 26'sı kadar kâr etmiştir.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sadece 'beyaz bere'yi haber vermemişler
 Şehit ailesine kızan muhtar okulun adını değiştirdi
 Vali: 'Görevi ihmal'den suçlu
 Bulgaristan'a bayrak notası
 Karaman inşaatta yatıp-kalkacak
 Ş.Urfa'da kan davası barışla noktalandı
 TV'de yabancı payı düzenleniyor
 'Dink cinayetinin arkasında Yunanistan var'
 Kadın hacı adayları ilk kez erkekleri geçti
 'Darp varsa affetmem'
 Hacze giden avukata yakın dövüş eğitimi
 En bilinen ustası Emin Boztepe
 Uçuş güvenliği için 20 bin kişi taşınacak
 Yunan bakandan sağduyu
 Kültür Bakanı Koç Kuğu Gölü'nde
 Brüksel'de çatışma
 Güneydoğu'ya 'Kürdistan', Apo'ya 'Sayın' dediler
MEHMET BARLAS
Üniformalar aynı olsa da onları giyenler...
UMUR TALU
Dün, bugün, yarın, daima!
Bazen pek haksız olunmadan,...
ERDAL ŞAFAK
Üçgenden dörtgene
Başbakan Erdoğan'ın...
'Bu gemiler tatile mi geldi'
Körfez'de sular ısınıyor. ABD'nin asker krizinin ortasındaki İran'ı...
Küresel ısınma yeni savaş nedeni
Düşünce kuruluşunun raporuna göre küresel ısınma sadece canlıların...
Yürüyorlar gündüz gece
Yürüyorlar gündüz gece
Fenerbahçe, ilk yarısında zorlandığı Ankaraspor'u gündüz de parlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu