SABAH - Ağzımız tatlansın
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağzımız tatlansın
Ağzımız tatlansın

Konak Pastanesi
Elma şekerleri, badem ezmeleri, paskalya çörekleri, cheesecakeler... Önünden geçerken sizi kokusuyla bile içeri davet eden 30 yıllık bir pastane. Fatma Girik Alman Pastası, Emel Sayın ise milföyünün müdavimleri. Pastanenin kabak tatlısı ise sahibi Suzan Hanım tarafından evde yapılıyor. Tel: (0212) 252 53 46

Çağrı Büfe
Valikonağı Caddesi'nden aşağı doğru inerken bir büfeden sokağa taşan kalabalık dikkatimizi çekiyor. "Nişantaşı'na gelip de büfede yemek olur mu?" dediğinizi duyar gibiyiz. Ama Fatih Terim, Sergen, Fatma Girik gibi isimlerin yanı sıra yakışıklı beyler, alımlı hanımlar, kimi arasanız burada. Koşuşturmalı bir Nişantaşı sabahında kahvaltı etmeye vakti olmayanlar için ayak üstü bir şeyler atıştırabilecekleri adreslerden biri Çağrı Büfe. 27 yıldır aynı yerde hizmet veren büfe, şimdi caddenin aşağısında ikinci şubesini açmayı planlıyor. Tel: (0212) 241 75 83

Bahar Pastanesi
1951 yılında kurulan Bahar pastanesi semtin fenomenlerinden. Özellikle pazar sabahları kahvaltı için mutlaka uğranan pastane, hemen yanı başındaki Avrupai rakiplerini bile geride bırakıyor. Vitrine dizili kaymaklı lokumu, madlen çikolataları, kestane şekerleri ile daha uzun yıllar aynı yerde varlığını sürdürecek gibi görünüyor. Tel: (0212) 240 57 70

Cafe Wien
Uluslararası bir zincirin halkası olan Cafe Wien, 20. yüzyılın ikinci yarsında, kahvehane geleneğinin yavaş yavaş yok olmaya başladığı İstanbul'da, uzun bir aradan sonra açılan ilk kahvehane olmuş. Üstelik burada yapılan Viyana kahvesinin öyküsü de oldukça eskilere, Türklerin Viyana'yı kuşatmalarına dayanıyor: Geri çekilen Türkler, yanlarında getirdikleri çuval çuval çekirdek kahvelerini Viyana'da bırakmışlar. Viyana halkı da bu kahvelerin içine süt köpüğü basarak Viyana kahvesini geliştirmiş. Siz de Cafe Wien'de, tarihi Türk kahvesine dayanan bu lezzetli kahveleri tadabilirsiniz. Tel: (0212) 233 78 60

Atlas Kasabı
45 yıllık bu kasabın sahipleri; dede-baba ve oğul olmak üzere üç kuşaktır et işinde. Kasabın bu kadar eski olduğuna bakmayın, içeri adımınızı atar atmaz kendinizi Avrupa'da hissediyorsunuz. Krem rengi duvarlara asılı et resimleri, bilgi tabloları ve iç bölümünde bulunan şarküteri kısmıyla tam da semtin dokusuna uyan oldukça lüks görünümlü bir kasap burası. Birçok yerde de bulmakta zorlandığımız rosto, süt danası gibi çeşitleri burada bulmak mümkün. Üstelik buradan sadece semt sakinleri et almıyor, telefonla Zekeriyaköy'e hatta Bodrum'a vakumlu et yollanıyor. Tel: (0212) 240 46 63

Aksu Gıda
Teşvikiye Caddesi üzerinde yürürken yerin üç basamak altında bir dükkân dikkat çekiyor. Vitrininde yeşil elmalar, çilekler, greyfurtlar... Ve her biri sanki cetvelle ölçülmüş gibi aynı hizada duruyor. Tam 120 yıldır aynı yerdeymiş bu ufacık manav. Ünlülerin de uğrak yeri olan bu şirin manav, Nişantaşı müşterisinden çok memnun. Tel: (0212) 236 16 00

Alaaddin'in dükkânı
Nişantaşı'nda gazete, çiklet, tütün, alkol satan, otobüs biletinden milli piyangoya her şeyin bulunduğu dükkânlar köşe başlarını süslermiş bir zamanlar. Nâzım Hikmet'in de alışverişini yaptığı bu dükkânlardan bugüne bir tek Alaaddin kalmış. Oyuncaklar, yabancı dergiler, gazeteler, ne arasanız var burada. Bugünkü müşterileri arasında ise Ebru Şallı, Ali Kırca ve Nejat Uygur başı çekiyor.

Tatbak
1960 yılında Gaziantep'li baba oğul tarafından kurulan Tatbak, özellikle lahmacun ve pidesiyle ünlü. Tatbak'ın müdavimleri arasında yine ünlüler başı çekiyor. Candan Erçetin fırsat buldukça acılı lahmacun, Orhan Pamuk piliç beyti, Şakir Eczacıbaşı ve Polat ailesi de pide çeşitleri için sık sık buraya uğruyor. Tel: (0212) 246 13 06
DİĞER GURME HABERLERİ
 Küçük bir gurme cenneti
 'Eşkili' Maraş yemekleri
 Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
 Tarsus mutfağını keşfedin
 Balık bizim, Denize ne?
 50 yıl sonra yeniden Çin restoranı
 Ot deyip geçmeyin
 Manzara karın doyurur mu?
 Antep ve Antakya yemekleri bir arada
 Osmanlı mutfağından afrodizyak seçmeler
 Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı
 Bayatlamayan kurabiyeler
 Bir ABD'linin Osmanlı mutfağı tutkusu
 Naz'lı Türk mutfağı
 Tijen İnaltong'dan açıklama
 Plazma TV'li esnaf lokantası
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Evren 'Zincirbozan'a gitmek istiyor!
Evren 'Zincirbozan'a gitmek istiyor!
13 Nisan'da vizyona girecek Zincirbozan, 12 Eylül 1980 darbesini,...
Muhteşem horozlar sergileniyor
Muhteşem horozlar sergileniyor
Faruk Bil'in 'Muhteşem Horozlar ve Sultani Soyutlar' adlı resim...
'Sağ elimle makas bile tutamam'
Milli voleybolcu Neslihan Demir Darnel aldığı 2 milyon dolarlık...
20. yüzyıl filmlerinden moda rüzgârları
26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, 20. yüzyıl...
Işık kentinde kesişen öyküler
"Herkesin gözde şehri" Paris'e 19 farklı bakış. Aslında 20 olacakmış, ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.