SABAH - 30/03/2007 - Kolot: Tigana şovmen değil
kapat
   
30 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kolot: Tigana şovmen değil

Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, teknik direktörleri Jean Tigana'nın şovmen olmadığını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet eden Kolot, Tigana'nın takımdan ayrılmasının düşünülmediğini belirterek, ''Tigana'nın alternatifi hazır diye bir şey yok. Kendisinin anlaşması var. Tigana'dan memnunuz, ama sezon sonunda 'Gitmek istiyorum' derse, ona da yapacak bir şey yok. Jean Tigana şovmen değil, ama kendisi 'Şampiyon yaparsam sezon sonu giderim' demişti'' diye konuştu.

Son dönemde kulübün hep olağanüstü kongreler yaşadığını, teknik direktör ve futbolcu hareketliliği içinde olduğunu kaydeden siyah-beyazlı yönetici, ''Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İstikrar oturtmaya çalışıyoruz. Tigana gitmeyecek'' dedi.

Celalettin Kolot, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok başarılı olduğunu vurgulayarak, ''Terim, İtalya'da Milan gibi bir takımda çalıştıysa çok başarılı bir çalıştırıcı demektir'' diye konuştu.

''BOBO BİR SENE SONRA 10 MİLYON AVRO EDER''

Kolot, bu sezon Beşiktaş'ta ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı oyuncu Bobo'nun, 1 sene sonra 10 milyon avro edeceğini söyledi.Celalettin Kolot, Fransız bir kulübün Bobo'yu istediğini dile getirdi.

''TRANSFERDE ÖNCELİK DEFANSA OLACAK''

Siyah-beyazlı yönetici, gelecek sezon transferinde önceliğin defansa olacağını ifade etti.
Kolot, Brezilyalı oyuncu Kleberson'un durumuna göre de bir ön libero alabileceklerini kaydetti.
Gelecek sezon için transferde bonservis bedeli vermeden transfer yapmak istediklerini kaydeden Kolot, şunları söyledi:

''Bonservisi olmayan oyuncular almak istiyoruz. Bu takım iyi bir kadroya sahip. Bir iki takviye ile daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Dünyada kanat oyuncuları 5-6 milyon avrodan başlıyor. Antalyasporlu Volkan Yaman süper oyuncu değil, ama iyi futbolcu. Ali Güneş kendini toparlarsa Mehmet Topuz'dan daha iyi.''

İBRAHİM AKIN KONUSU

Celalettin Kolot, Tigana tarafından süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Akın konusunda yönetime ilk geldiğinde Fransız çalıştırıcıyı haksız bulduğunu belirterek, ''Ancak şimdi Tigana'nın haklı olduğunu düşünüyorum'' dedi.İbrahim Akın'ın antrenmanlarını sürdürdüğünü vurgulayan Kolot, şunları söyledi:

''İbrahim Akın özür diler, Tigana onu affedebilir. Özür dilemesini bekliyoruz. Bence kendisini affederiz. Bu oyuncunun sorunu 'Hoca beni koymuyor, güvenmiyor' şeklinde. Bir futbolcu her yerde oynayacak. Kendisi zaten forvet oynuyor. Kendisine ben 'süper futbolusun, Avrupa'da oynarsın' diyorum. Hoca da haklı. İlk geldiğimde haksız buluyordum, ama şimdi haklı görüyorum. İbrahim, daha önce orta kulak iltihabı geçirmişti, ama bu sorunu geçti. Senede 1 trilyon lira para kazanan bir oyuncu. İyi para kazanıyor.''

İbrahim Akın gibi bir oyuncuyu kaybetmeyi kimsenin istemeyeceğini ifade eden futbol şube sorumlusu Kolot, ''Ama birini kazanırken, diğerlerini kaybetmemek lazım'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde selam vermediği için aralarında sorun yaşanan Gökhan Zan'ın durumuna da değinen Celalettin Kolot, ''Yönetimde olmadığım dönemde Gökhan Zan, 3 sene önce Kayserispor'a gidiyordu. Ben 'Gel takımda kal' dedim. Parasını artırdım. Konyaspor maçında sakatlandı, doktor dışında kimse ilgilenmedi, ben 15 dakika başında durdum. Böyle durumda selam vermeli. Başkası da selam vermezse darılırım. Ben onu görmemiş olabilirim, ama o beni görecek'' diye konuştu.

''HAKAN ŞÜKÜR ARTIK BIRAKMALI''

Kolot, Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün gelecek sezon sarı-kırmızılı takımda olmayacaksa futbolu bırakması gerektiğini savundu.

Hakan Şükür'ün zirvedeyken bırakması gerektiğini vurgulayan Kolot, ''Kendisi gol rekoruna çok yakın. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi forveti. Bence bu sezon sonunda futbolu bırakması gerekiyor. Güzel bir jübileyle futbol kariyerine noktayı koymalı. Yeter artık, fizik olarak bitti. Kendisi son derece başarılı bir futbol hayatı geçirdi. Galatasaray'da bu sezon 4 forvet oyuncusu vardı, ama verimli olamadılar'' diye konuştu.

Celalettin Kolot, Fenerbahçe yöneticisi Ali Koç'un ''Son 4 haftaya 9 puan farkla önde giremezsek bizi şampiyon yapmayacaklarını düşünüyorum'' sözünün hatırlatılması üzerine ''Demek ki bizden çekiniyorlar'' dedi.

''UEFA KUPASI PARA KAZANDIRMIYOR''

Siyah-beyazlı yönetici, UEFA Kupası'nın kulüplere para kazandırmadığını anlattı.
Fortis Türkiye Kupası'nın, UEFA Kupası'ndan daha çok para kazandırdığını dile getiren Kolot, ''UEFA Kupası komple zarar. Nasıl bir şey olduğunu anlamıyorum. Fortis Türkiye Kupası daha çok para kazandırıyor. Geçen sene UEFA Kupası'nı kimin kazandığını insanlar zor hatırlıyor'' dedi.

Celalettin Kolot, Galatasaray'ın Avrupa'da kazandığı başarılar sonrası tanınma avantajı yakaladığını, hakemlerin bile sarı-kırmızılı ekibi tanımaya başladığını söyledi.

Kolot, Avrupa'da futbolcu milli takıma gitmek istemediğinde kamuoyunun bunu normal karşıladığını dile getirdi.

Futbol Şube Sorumlusu Kolot, Brezilyalı oyuncu Nobre'nin maçlarda iyi hücum pres yaptığını ifade ederken, basın mensuplarının Fenerbahçeli Alex'i hatırlatmaları üzerine ''Bizde de Ricardinho var' dedi.

''CAREW'İ TAVSİYE EDENLERDEN BİRİ BENİM''

Kolot, Beşiktaş'ta geçtiğimiz yıllarda forma giyen Norveçli futbolcu Carew'i tavsiye edenlerden birinin kendisi olduğunu söyledi.

Carew'in transferi sırasında 4 alternatifin bulunduğunu vurgulayan yönetici Kolot, ''Bunlardan biri de Miloseviç'ti. Ben Carew için 'Bunu alalım daha sonra satalım' dedim. Miloseviç gelseydi, enkaz olurdu'' dedi.

''DEL BOSQUE DAVASINI KAZANMA ŞANSIMIZ VAR''

Celalettin Kolot, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) davalarının sürdüğü eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque'ye karşı davayı kazanma şansları olduğunu dile getirdi.Kolot, ''Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ın ortamı gerecek açıklamaları vardı. Yanıt verecek misiniz'' şeklindeki bir soruya ise ''Cevabımızı sahada vereceğiz'' dedi.
Celalettin Kolot, fikstür konusunda 2 Nisan Pazartesi günü Futbol Federasyonu'na itiraz edeceklerini anlatarak, ''Bursaspor maçı için özel güvenlik isteyebiliriz. Bu haftaki Gençlerbirliği maçında Ankaragücü taraftarı olacağını düşünmüyorum. O maçta çok Beşiktaşlı olacak'' dedi.Basın mensuplarının minik futbolcu Muhammed'i hatırlatması üzerine de Kolot, ''Muhammed iyi büyüyor. Yeni bir ilaç yazdırdık'' diye espri yaptı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Futbol Federasyonu'ndan "prim" açıklaması
 Manchester United dünyanın en zengini
 Yunanistan'ın tartışmalı penaltısı - VİDEO
 Zico: Şampiyon olmamız için Ankara'yı yenmemiz gerek
 Süreyya Ayhan'ın iddiaları Meclis'e taşındı
 Futbolda haftanın programı
 Aykut'un F.Bahçe'ye karşı şansı tutmuyor
 Artık önümüz açık
 Şok iddia için soruşturma
 'Ben kahraman değilim'
 Transfer seferberliği
 Kusurlarımız var
 'Karım bana kızdı'
 İnanmasan da top arkanda Myhre
 Akın G.Saray'a mı!
 Soyunma odasında Haluk Ulusoy şov!
 Milli maçlar bitti gündem seçim!..
 100 yıllık tarih yazılıyor
 Sezgin, Renato için pazarlık masasında
 Hakan Şükür kulübeye
 G.Birliği alarmı
 Tümer'in yeğeni BJK'dan kovuldu
 Szymkowiak'tan hiç haber çıkmadı
 Seçim istenirse ben asla yokum
 Atina'da ölümlü kavga
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Yalan söyleme Demirören!
Soruları sorduran da O...
VEDAT BAYRAM
Milli maç sonrası asla!
Şüphe yok ki Milli Takımımız'ın...
İnternette sanal çeteye son
İnternette sanal çeteye son
SABAH'ın "Temiz İnternet" kampanyası Başbakan'ın katıldığı...
Akdamar Anıt Müzesi 'ayin talebi'yle açıldı
Akdamar Anıt Müzesi 'ayin talebi'yle açıldı
Anıt Müzeyi Kültür Bakanı Koç, Ermenistan Kültür Bakan Yardımcısı...
Bu poz için 25 bin dolar aldı
Bu poz için 25 bin dolar aldı
Ayakkabı firması Hotiç'in "küresel ısınma" sorununa dikkat çektiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu