SABAH - 30/03/2007 - Mankenlerin de politika yapma hakkı yok mu?
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mankenlerin de politika yapma hakkı yok mu?
Mankenlerin de politika yapma hakkı yok mu?
'Hatırla Sevgili'de 68 kuşağı iş başında!
Başarır mıyım bilemem roman yazmak istiyorum

Mankenlerin de politika yapma hakkı yok mu?

CHP parti meclisi üyesi olan güzel oyuncu Şahnaz Çakıralp, Şebnem Schaeffer'in DYP'ye girmesine gelen tepkilere kızdı: Politikada nice politikacı var ki yükseklere çıktıkları halde bu sorumluluğu taşıyamıyor! Şebnem kendine inanmış, daha ne!.

atv'nin sevilen dizisi 'Hatırla Sevgili'de dönemin ünlü şarkıcısı Keriman'ı canlandıran güzel oyuncu Şahnaz Çakıralp, bir yandan da CHP parti meclisindeki görevine devam ediyor. Kadınların politikaya girmeleri için her fırsatta cesaretlendirilmeleri gerektiğinin altını çizen güzel oyuncu, geçtiğimiz haftalarda Şebnem Schaeffer'in DYP'ye üye olmasıyla başlayan tartışmalara büyük tepki gösterdi. 18 yaşını bitiren herkesin politikaya girme hakkı olduğunu belirten Çakıralp, şöyle konuştu: "Şebnem Schaeffer'in politikaya girmesini elbette olumlu buluyorum. Politikaya girmenin de sorumlulukları, görevleri ve hakları var elbette. Ama Şebnem, bu sorumluluğu taşıyabileceğine inanmış ki girmiş!"

BENCE TEŞVİK EDİCİ

* Gösteri dünyasında özellikle mankenler arasında politikaya girmek moda oldu! Siz de CHP parti meclisine üyelerinden biri olarak bu durumu nasıl yorumluyorsunuz? Politikaya girmek her Türk vatandaşının hakkı... Politika yapmak kimse için bir ayrıcalık olamaz. Politikaya girmek için de hiçbir koşul aranmıyor. Ne cinsiyet ne eğitim ne para ne pul... 18 yaşını bitirmiş her Türk vatandaşı politikaya girebilir ve görev yapabilir. Bana göre politikanın cazibesi de bundan geliyor. Politikaya girdi denildiğinde akla genelde parti yöneticiliği, milletvekili veya bakan olmak geliyor. Oysa politikaya, bir partiye sade üye olmakla da girilebiliyor. Son makam Parti Genel Başkanlığı'dır. Bu nedenle mankenler politikaya niçin girmesin? Kaldı ki popüler isimlerin politikaya girmesi, girmek isteyip de girmeye cesaret edemeyen veya politikadan kendilerini uzak tutmaya çalışan birçok değerli insanın politikaya girmesini de teşvik eder gibi geliyor bana.

NİCE POLİTİKACI VAR AMA...

* Tabii ki kadınlarımızı da... Kadınlarımızı özellikle politika yapmaya cesaretlendirmemiz gerekiyor. Politikanın sadece erkeklere özel bir alan olmadığını, kadınlarımızın da mutlaka politik yaşamda yer almaları gerektiğini devamlı anlatmamız gerekiyor. Politika seyirci koltuğundan çıkıp sahnede yer almaya benziyor. Yönetilenler hep bu durumda kalmamalı, yönetenlerin içine de girebilmeli. Politikanın insanı çeken taraflarından birisi ve en önemlisi de bu bence.

* Şebnem Schaeffer'ın politikaya girmesini doğru buluyor musunuz? Şebnem Schaeffer'in politikaya girmesini elbette olumlu buluyorum. Doğru da buluyorum. DYP ye üye olmak istemiş ve DYP de onu üyeliğe kabul etmiş. Tabii politikaya girmenin de sorumlulukları, görevleri ve hakları var. Şebnem, bu sorumluluğu taşıyabileceğine inanmış ki girmiş! Sorumluluğun taşınıp taşınamadığını onun parti içindeki davranışları belirler. Sonuçta bunu da başarıları belirler. Bir de şunu söylemek istiyorum: Politikada nice politikacı var ki, yükseklere çıktıkları halde bu sorumluluğu taşıyamıyor...

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mankenlerin de politika yapma hakkı yok mu?
 Herkes sanatçılığı bırakmış uygulamacı memur olmuş
 Bize sakın ödül vermeyin!
 Müzeyyen Senar'dan 'Leman'
 Ağrı Dağı Efsanesi' CD'leri satışa çıktı
 'Anne Karnında' çekilen fotoğraflar ünlüleri büyüledi
 Fırsatçılar gözünü Pax'e dikti
 Anoreksiya yüzünden giderek eriyor
 Top model yarışması fotoğraflarıyla kızdırdı
 Uslanmayan hırsızlar artık büyüdü!
 Tony'nin albümüyle gurur duyuyorum
 Sutyensiz görmekten bıktılar
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Su testisi
'Biri Bizi Gözetliyor', 'Gelinim Olur...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Yeşim Salkım'ın ruh hali
Önceki gün, şov dünyasını...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Discorium, Nejat İşler ve Dans
Biraz da gecelere,...
Evlenirse tazminat verecek!
Evlenirse tazminat verecek!
Mankenlikten şarkıcılığa geçiş yapan Ebru Destan, geçtiğimiz günlerde...
Yaptığım işlerin hepsi gümledi!
Yaptığım işlerin hepsi gümledi!
Bu yıl 6'ncısı gerçekleşen 'Hülya Cup Tenis Turnuvası' kapsamında,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.