SABAH - Londra'nın botoks cenneti
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Londra'nın botoks cenneti
Londra'nın botoks cenneti

Dünyadaki tıbbi ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edildiği Harley Street, Londra'nın güzellik ve estetik cerrahi merkezi durumunda. 3 bin kişinin güzelliğe hizmet ettiği bu cadde, İngiliz ekonomisine yılda 300 milyon sterlin kazandırıyor.

Harley Street, Londra'nın botoks ve göğüs büyütme cenneti. Tam 126 yılı geride bırakan cadde ününü, sokaktaki binaların çoğunun sahibi olan Howard de Walden Estate işletmesinin katı kurallarına borçlu. Bu binalarda güzellik dağıtılırken, sağlık kuralları ihmal edilmiyor. Birçok ünlü bu kliniklerin müşterisi. Ancak eğer bir Harley Street doktoru, kimin kendisine geldiğini açıklarsa, tazminat davasında kaybeden taraf oluyor. Harley Street, Londra'nın merkezinde, birbirine paralel uzanan Regent Caddesi ile Oxford Caddesi arasında yer alıyor. Sahibi, kökleri İngiliz aristokrasisine dayanan Walden ailesi... Dünyadaki tıbbi gelişmeler ve teknoloji buraya vakit kaybetmeden geliyor. Harley Street'te tıp bilimi ve teknoloji, hastaların taleplerine cevap verecek kendine has bir yapı üzerine kurulu olduğu için, özel sağlık hizmetinin en iyisi sunuluyor. Caddede muayenehanesi bulunmayan estetik uzmanları, mümkün olduğunca buraya en yakın adreste olmak için çabalıyor. Harley Caddesi'nin yakınında satışa çıkan milyonlarca sterlin değerindeki bir mülk, kısa süre içinde el değiştiriyor.

700 BİN AMELİYAT

Bir zamanlar adı özel sağlık hizmetiyle eşanlamlı olan bu cadde, güzellik uzmanlarından önce özel dişçi, cerrah ve doktorlarıyla ünlüymüş. Birleşik Krallık'ın köy ve kasabalarındaki kadınlar, geleneksel yöntemlerle evde doğuma özendirilirken, parası çok olan hastalar özel tedavi görmek için bu caddedeki kliniklere gelirmiş. 19. yüzyılda Harley Street etrafındaki doktor ve kliniklerin sayısında büyük bir artış görülmeye başlanmış. Kayıtlara göre 1860'ta 20, 1900'de 80, 1914'te 200 doktor kliniği varmış. Birleşik Krallık'ta Ulusal Sağlık Teşkilatı'nın kurulduğu 1948 senesinde bu sayı bin 500 civarına çıkmış. Bugün ise Harley Street'teki klinik, hastane ve sağlık uygulanan mekânlarda 3 bin kişi çalışıyor. Bunların yaklaşık bin 400'ü sağlık danışmanı. Harley Street, İngiliz ekonomisine yılda 300 milyon sterlin gelir sağlıyor. Yapılan bir araştırmaya göre 2007 yılında İngilizlerin, plastik cerrahiye meşhur çaylarından daha çok para harcayacakları tahmin ediliyor. İngiltere'de geçen yıl 'etkileyici gülümseme'den, 'göğüs büyütme'ye 700 binden fazla estetik ameliyat yapıldı. İngilizler her yıl 539 milyon sterlini, genç ve daha güzel görünmek için harcıyor. 2009'da bu rakamın 1 miyar sterline çıkacağı tahmin ediliyor.

EVLERE BOTOKS HİZMETİ
Harley Street'te çalışan estetik cerrahi danışmanı New Yorklu Wendy Lewis, 2000 yılında estetik prosedür hakkında ilk kitabını yazmış. Lewis, o dönemde kimse estertik cerrahi hakkında konuşmadığı için yayıncısının büyük risk aldığını hatırlatarak, geçen sürede yaşanan değişime dikkat çekiyor. Lewis, "Oysa bugün estetikten bahsedilmeyen dergi, yayın yok. Bugün her dört kadından ve 10 erkekten biri güzellik için bıçak altına yatmaya hazır. Yüz gerdirme ve burun düzelttirme, diş çektirmekten farksız muamele görüyor," sözleriyle estetiğin insan yaşamında ne kadar olağan hale geldiğini anlatıyor. Harley Street'te çalışan diğer bir doktor, işlettiği sekiz klinikte geçen yıl 100 bin civarında botoks yaptığını söylüyor. Evde botoks tedavisi için doktorları motosikletle müşterinin adresine gönderen Bototics yöneticisi Bill Green, Londra'nın merkezinde başladıkları botoks tedavisini, gelen yoğun istek sonucu diğer şehirlere yayarak evlere botoks servisi başlattı.

Estetik fiyatları

Yüz gerdirme: 7 bin 750 sterlin
Göğüs yaptırma: 5 bin 750 sterlin
Karın sıkıştırma: 5 bin 200 sterlin
Burun: 4 bin 500 sterlin
Popo kaldırma: 3 bin 700 sterlin
Dudaklar: 275 sterlin
Botoks: 200 sterlin

Perihan KORKMAZ / LONDRA

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 En delikanlı moda
 Haute couture kâfiri
 Çizme ve manto tarihe mi karışıyor?
 Nette hayat, oh ne rahat!
 Çocuklarımız bağımlı mı, bağlı mı?
 'Çalışırken Tarkan dinliyorum'
 Hem süperstarım hem de modacı
 Koca adam oldular ama...
 Buz üstünde son tango
 'Anneannem Atatürk'e bile hizmet etti'
 Atletizmle sağlığa dönüş
 Her yaşta zinde kalmak için koşu
 Yüze ahududu, saçlara lavanta
 Kadınların ayak sesleri
 Karadan gelen adamın deniz hikâyeleri!
 'Bu' kadınlar matinesi
 'Jean hiç bitmez sadece değişir'
 Kedi ve köpeklerimizi neden kısırlaştırmalıyız?
 Ferhat Göçer yanıyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Sürekli orgazm hali gibi yapmak...
Tek derdimiz sürekli...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarımız bağımlı mı, bağlı...
Bale ve dövüşlerle bezeli görkemli bir melodram
Bale ve dövüşlerle bezeli görkemli bir melodram
Çin sinemasının büyük ustası, içedönük toplumsal dramlar kadar...
Batı gözlüğüyle görülmüş bir uygarlık savaşı
Batı gözlüğüyle görülmüş bir uygarlık savaşı
Antik Yunan tarihinin parlak sayfalarından biri: MÖ 480 yılında,...
'Eşkili' Maraş yemekleri
Acılı ve ekşili tadlara düşkünseniz, Mado'nun Etiler şubesine mutlaka...
'Darbukasız şarkı bizi anlatmaz ki!'
Kardeşi Kenan Doğulu ile birlikte Eurovision'a katılacak Shake It Up Şekerim...
Nasrettin Hoca'nın torunları teknolojiden güç alıyor
Videoları internette ve televizyonda milyonlar tarafından kahkahalarla izlenen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.