SABAH - 29/03/2007 - Dilara'nın sorumlularına 5 yıl
kapat
   
29 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dilara'nın sorumlularına 5 yıl

Bahçelievler'de Dilara Dumrul'un rögardan kanalizasyona düşerek ölümüne ilişkin 2 İSKİ kontrol memurunun da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında ''taksirle adam öldürmek'' suçundan iddianame düzenlendi.

Bahçelievler'de Dilara Dumrul'un rögardan kanalizasyona düşerek ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede şüphelilerin, ''inşaat sahasındaki rögar kapaklarının açık bırakılmaması, sağlam ve güvenli şekilde kapatılması, fiziki engeller ve uyarı işaretleriyle insanların ikaz edilmesi ve olumsuzlukların önlenmesi'' bakımından sorumlu oldukları kaydedildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 28 Şubat 2007 günü Kerimçavuş Caddesinde annesiyle yürüyen 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un rögardan kanalizasyona düşerek ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Dilara Dumrul'un babası Muhterem Dumrul ''müşteki'', MVM şirketinin sahibi Bilal Şahin, şirket yetkilisi Osman Şahin, şirketin inşaattan sorumlu teknik müdürü Erol Balcı, Güntek şirketinin yöneticisi Ömer Adnan Kaya, bu şirketin şantiye şefi Yunus Naci Ozanlı, topoğraf görevlisi İbrahim Hakkı Kızıl, İSKİ'de görevli kontrol memurları Mehmet Erbaş ile Ali Albayrak da ''şüpheli'' olarak yer aldı.

Şüphelilerin, dosyaya konulan bilgi ve belgelerden, olayın meydana geldiği inşaat çalışmalarında görevli olduklarının belirlendiği anlatılan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün ''2006 Yılı 3. Kısım Atık Su Kanalı, Yağmur Suyu Kanalı ve Dere Islahı İnşaatı İhalesi''nin 11 Temmuz 2006 tarihli kararla MVM Turizm ve Ticaret Şirketine verildiği belirtildi.

Yapılan sözleşmeyle şirketin işe başladığı ve MVM şirketinin de bir sözleşmeyle bu işi Güntek Mühendislik firmasına verdiği ifade edilen iddianamede, 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un annesinin yanında yürüdüğü sırada Kerimçavuş Caddesinde üzeri kartonla örtülü rögardan kanalizasyona düştüğü, cesedinin de daha uzak mesafedeki dere yatağından çıkarıldığı anlatıldı.

İddianamede şüphelilerin, dosya kapsamı ve bilirkişi incelemesine göre, ''inşaat sahasındaki rögar kapaklarının açık bırakılmaması, sağlam ve güvenli bir şekilde kapatılması, fiziki engeller ve uyarı işaretleriyle insanların ikaz edilmesi, olumsuzlukların önlenmesi'' bakımından sorumlu oldukları kaydedildi.

İddianamede, olay yerinde yapılan inceleme üzerine aldırılan uzman bilirkişi raporu doğrultusunda, baca kapaklarının kapalı tutulması, güvenli bir şekilde kapatılması veya işaret ve uyarıların yapılması bakımından bu işlerde görev ve sorumluluklarının derecesine göre, Yunus Naci Ozanlı, Ömer Adnan Kaya ve İbrahim Hakkı Kızıl'ın birinci dereceden, Bilal Şahin, Osman Şahin ve Erol Balcı'nın ikinci dereceden, Mehmet Erbaş ve Ali Albayrak'ın da üçüncü dereceden sorumlu oldukları belirtildi.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ

İddianamede, Yunus Naci Ozanlı'nın, emniyet ve aynı tarihli savcılık beyanında, şantiye şefi olarak işin düzenli gitmesinden, işçilerin işi yapıp yapmadığından ve projenin uygulanıp uygulanmadığından sorumlu olduğunu, olay gününün sabahı 3 kapağın noksan olduğunu gördüğünü, bunu tamamlayıp bilgi vermesini İbrahim Hakkı Kızıl'dan istediğini söylediği anlatıldı.

Ozanlı'nın ifadesinde, Kızıl'ın da daha sonra kendisini arayarak eksikliklerin tamamlandığını söylediği kaydedilen iddianamede, Ömer Adnan Kaya'nın da Güntek firmasının sahibi olduğunu belirterek, şantiye şefini görevlendirdiğini, olayda kusuru bulunmadığını beyan ettiği ifade edildi.

İbrahim Hakkı Kızıl'ın ise topoğraf görevlisi olduğunu ve iş güvenliğiyle ilgili sorumluluğu bulunmadığını söylediği belirtilen iddianamede, Bilal Şahin'in de MVM şirketinin sahibi olduğunu anlatarak, birçok inşaatı bulunduğu için işlere ilgili görevlileri tayin ettiğini, iş bölümleri yaptığını, düzenli yazışmalarla ikazlarda bulunarak inşaatların düzenli yürümesine çalıştığını ifade ettiği bildirildi.

İddianamede, Erol Balcı, Mehmet Erbaş ve Ali Albayrak'ın da üzerlerine atılı suçu işlemediklerini söyledikleri belirtildi.

İSTENEN CEZA

İddianamede, dosya kapsamı, belgeler, bilirkişi raporu, savunma ve beyanlar, olayın oluş şekli beraber değerlendirildiğinde, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri sonucuna varıldığı anlatıldı.

İddianamede şüphelilerin, TCK'nın 85/1. maddesi uyarınca ''taksirle bir insanın ölümüne neden olmak'' suçundan 2 yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Soruşturma çerçevesinde halen Yunus Naci Ozanlı ve Ömer Adnan Kaya tutuklu bulunuyor.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 SABAH'tan 'Temiz İnternet'
 Acaristanbul'da yıkıma fren
 Akdamar kilisesi açıldı
 Hafta sonu yağış geliyor - HARİTALI
 Belek'te 5 yıldızlı otelde patlama: 1 ölü
 Erdal Belçika'da yargılanacak
 İrticai radyolara RTÜK'ten uyarı
 17 İlin havası kötü
 Beyoğlu'nda yangınlar: 1 ölü
 Perinçek'in aracına sabotaj
 Ölen her Türk askeri ilişkimize darbe indirir
 Kilit adam tutuklandı
 Oğlum, kaza gecesi votka ve cin içmiş
 Talabani: Sorunları diyalogla çözeceğiz
 Erdoğan'ın ricası özgürlük getiriyor
 Tony Blair, Erdoğan'ı telefonla aradı
 Maganda kurşunu bu kez yedi aylık hamileyi vurdu
 Akdamar'daki Ermeni Kilisesi bugün açılıyor
 Prenses sessizce Türkiye'den ayrıldı
 ABD'de Dink tasarısı geçti
 Fransa'ya blok uçuş izni kalktı
 Asker, saraydan çekiliyor
YILMAZ ÖZDİL
a be bu nasıl AB?
Başbakan nerede?
AB zirvesinde...
ERGUN BABAHAN
Yine Filistin sorunu
Riyad Ana gündem maddeleri...
MEHMET BARLAS
Türkiye'nin siyasi fay hattında hareketlenme yoğun
Resmi...
UMUR TALU
Odaya giriş...
Üç genç bir odada oturuyordu.
FATİH ALTAYLI
Güvenlik karmaşası
Üst düzey bir güvenlik yetkilisiyle,...
ERDAL ŞAFAK
Laiklik ve Hitler
Başbakan Erdoğan, Türkiye...
Her çocuk olağan şüpheli sayılacak
İngiltere'de hükümetin inanılmaz yasa paketi: 11 yaşından itibaren...
İran sınırına yığınak
İngiliz askerlerinin tutuklanmasıyla bölgede sular ısınıyor. ABD...
Hamit Altıngol
Hamit Altıngol
Dört gün önce Atina'da tarih yazan Millilerimiz Norveç'e karşı ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu