SABAH - 'Çalışırken Tarkan dinliyorum'
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Çalışırken Tarkan dinliyorum'
Manolo Blahnik

64 yaşındaki Blahnik, çalışırken sürekli Tarkan dinliyormuş. Ama "Tarkan'la tanışmak ister misiniz?" sorumuza, "Bırakın tanışmayayım, hayallerimdeki gibi kalsın. Böylesi daha heyecanlı," yanıtını veriyor..

Madonna'nın, "Seksten daha iyi. Üstelik zevki daha uzun sürüyor," dediği Manolo Blahnik ayakkabıları, dünyaca ünlü isimlerin vazgeçilmezi... Moda editörümüz Esra Çoruh da, "Benim için efsane," dediği ünlü tasarımcı Manolo Blahnik ile Türkiye'de açtığı ilk mağazasında görüştü.


'Çalışırken Tarkan dinliyorum'

Çek baba ve İspanyol annenin oğlu olan 64 yaşındaki ayakkabı tasarımcısı Manolo Blahnik, ünlülerin vazgeçemediği ayakkabıların tasarımcısı. Blahnik, Harvey Nichol's'daki mağazasının açılışı için İstanbul'daydı.

Ünlüler onun ayakkabılarından vazgeçemiyor. Madonna, Manolo Blahnik ayakkabılarından "Seksten daha iyi. Üstelik zevki daha uzun sürüyor," diye bahsediyor. Sex and the City dizisinde Carrie Bradshaw rolündeki Sarah Jessica Parker, hırsızla karşılaştığı bir sahnede "Fendi çantamı, yüzüğümü, saatimi al ama Manolo'larıma dokunma," diyor. Ayakkabı tutkusu benim gibi hastalık derecesinde olan birisi için Manolo Blahnik bir efsane. Özellikle Timberland botlarını feminenleştirerek sivri burun ve yüksek ökçeler koyduğunda, bir gün onunla tanışıp, ayakkabılarına hayran olduğumu dile getirebilmek hayalim oldu...

HAYALİM GERÇEK OLDU
Aradan yıllar geçti ve dileğim gerçekleşti. İşte ayakkabı dâhisi Manolo Blahnik'le karşı karşıyayım. İster istemez hemen ayakkabılarına gözüm gidiyor. Küçük ayakları dikkatimi çekiyor. Fotoğrafçı arkadaşımın kamerayı hazırlamasıyla asistanı araya girerek çekim yapmamamız konusunda bizi uyarıyor. Nasıl olur, Manolo Blahnik'le fotoğrafım olmazsa olmaz!! Hemen atılıp, günlük gazete için fotoğrafa ihtiyacım olduğunu söylüyorum. Manolo Blahnik fotoğrafçı arkadaşıma dönerek, "Seve seve. İyi ellerde olduğumun fardındayım," diyor. Uçak seyahatinde hastalandığını söyleyen tasarımcının, rahatsız olduğu halde seyahatini iptal etmemiş olduğunu öğrenmek de beni çok etkiliyor. Konuşmamız sırasında sürekli öksürmesi, neşesi ve esprilerini etkilemiyor. Ayağımdaki Christan Louboutin'ler için şöyle söze girişiyor hemen:
- Bana tabanını gösterme yeter! Yanlış anlama ama bana kalırsa Louboutin'ler Ruslar için. Senin gibi zarif bir hanım bence Manolo giymeli... (Gülüyor)

- Ayakkabıya ilk ne zaman âşık olduğunuzu hatırlıyor musunuz?
- Ayakkabı denilince aklıma ilk, bakıcımın kurdele bağcıklı espadrilleri geliyor. Çocukluğum adada geçti ve annemin ayakkabı merakı kadar bakıcımın espadrillerine de âşık olduğumu hatırlıyorum.

- O zamanlar ayakkabı tasarımcısı olmak gibi bir arzunuz yoktu sanırım...
- Hayır, kesinlikle yoktu. Her şey o kadar tesadüflerle gelişti ki... Cenevre'de hukuk okurken, dil ve sanat eğitimine döndüm ve Paris'te set tasarımı eğitimine başladım. Ve arkadaşım Paloma Picasso'nun beni Amerikan Vogue'un editörü Diana Vreeland'le tanıştırması dönüm noktam oldu. Bakın hâlâ sizinle ayakkabılarımı konuşuyoruz. Bakalım Türk insanı da ayakkabılarımı sevecek mi?

- Bana kalırsa ayakkabılarınız Türkiye'ye gelmekte geç bile kaldı. İlk kez mi geliyorsunuz Türkiye'ye?
-
İlk kez. Ve maalesef, şansıma çok hastayım. Türkleri çok tanımıyorum aslında ama Rıfat Özbek çok iyi arkadaşım, o beni çok davet etmişti ama gelememiştim. Bir de Tarkan hayranıyım. Çalışırken sürekli onu dinliyorum, beni neşelendiriyor. Tanıyorsanız lütfen bana müziğiyle verdiği enerji ve haz için teşekkür edin.

- Kesinlikle size başkalarının da CD'lerini yollayacağım. Umarım Tarkan'la da tanışırsınız.
- Bırakın tanışmayayım, hayallerimdeki gibi kalsın. Böylesi daha heyecanlı.

- Manolo'yu diğer markalardan farklı kılan nedir? Stilini nasıl tanımlarsınız?
- Şık, seksi ve çok rahat. Ne kadar yüksek olursa olsun, bütün gün ayağınızdan çıkarmadan rahat edebilirsiniz. Çünkü topuk doğru yerde ve eğimde.

- Ayakkabılar hakkında her türlü sırrı biliyorsunuz.
- Hâlâ her aşamasıyla bizzat kendim ilgileniyorum. Sadece artık ben denemiyorum. Şimdi yedi kişi var, onlar deniyor. Topuğun yeri çok önemli. Ayrıca ayakkabının kesimi de seksiliğini belirleyen önemli unsur. Sadece iki parmağın çizgisinin görünmesi seksi oluyor, fazlası çok bayağı duruyor.

- Peki kadınlar bu yüzden mi ayakkabılarınıza âşık oluyor?
- Çok naziksiniz, teşekkür ederim. Benim ayakkabılarım olmasa da, kadınlar ayakkabıya âşık zaten. Jennifer Lopez'in, Timberland botunu yaptığım sene 40 çift Manolo aldığını biliyorum. Şık görünmek isteyen kadınlar tercih ediyor sanırım.

- Koleksiyonlara baktığımda, trendleri çok da önemsemediğinizi görüyorum...
- Trendler benim umrumda değil. Şu anki trendlere baksanıza, platformlar, yuvarlak burunlar... Nefret ediyorum. Çok kaba. Kadınlara bence hiç yakışmıyor. Zaten platform bitiyor neyse ki. 70'lerde tasarıma başladığımda da platformlar vardı. Ben de kalın tokalar kullanıyorum ama bir zarifliği olması lazım.

- Türkiye'de bir söz var, 'Dost başa, düşman ayağa bakar' derler...
- Bu deyişi bilmiyordum ama çok doğru. Neden ayağa bakasınız ki? Gerçi fetişist değilim ama ayak bence çok hoş bir organ. Yunan heykellerine baktıkça haz duyuyorum.

- Peki Manolo'nun geleceği için neler planlıyorsunuz?
- Kız kardeşim ve ben varız şirkette ve Manolo Blahnik ben yaşadığım sürece var olacak, yoksa bir yere satıp onların altında çalışmayı hiç düşünmüyorum. Umarım çok uzun yaşarım.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 En delikanlı moda
 Londra'nın botoks cenneti
 Haute couture kâfiri
 Çizme ve manto tarihe mi karışıyor?
 Nette hayat, oh ne rahat!
 Çocuklarımız bağımlı mı, bağlı mı?
 Hem süperstarım hem de modacı
 Koca adam oldular ama...
 Buz üstünde son tango
 'Anneannem Atatürk'e bile hizmet etti'
 Atletizmle sağlığa dönüş
 Her yaşta zinde kalmak için koşu
 Yüze ahududu, saçlara lavanta
 Kadınların ayak sesleri
 Karadan gelen adamın deniz hikâyeleri!
 'Bu' kadınlar matinesi
 'Jean hiç bitmez sadece değişir'
 Kedi ve köpeklerimizi neden kısırlaştırmalıyız?
 Ferhat Göçer yanıyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Sürekli orgazm hali gibi yapmak...
Tek derdimiz sürekli...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarımız bağımlı mı, bağlı...
Bale ve dövüşlerle bezeli görkemli bir melodram
Bale ve dövüşlerle bezeli görkemli bir melodram
Çin sinemasının büyük ustası, içedönük toplumsal dramlar kadar...
Batı gözlüğüyle görülmüş bir uygarlık savaşı
Batı gözlüğüyle görülmüş bir uygarlık savaşı
Antik Yunan tarihinin parlak sayfalarından biri: MÖ 480 yılında,...
'Eşkili' Maraş yemekleri
Acılı ve ekşili tadlara düşkünseniz, Mado'nun Etiler şubesine mutlaka...
'Darbukasız şarkı bizi anlatmaz ki!'
Kardeşi Kenan Doğulu ile birlikte Eurovision'a katılacak Shake It Up Şekerim...
Nasrettin Hoca'nın torunları teknolojiden güç alıyor
Videoları internette ve televizyonda milyonlar tarafından kahkahalarla izlenen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.