SABAH - Hem süperstarım hem de modacı
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hem süperstarım hem de modacı
Hem süperstarım hem de modacı
BEĞENDİK
BEĞENMEDİK

Hem ünlü hem modacı

Artık yıldızların modaya bulaşması resmen moda oldu. Bazı firmalar ünlülerle işbirliğine girerken, kimi yıldızlar da ünlü tasarımcılarla ortak çalışarak kendi markalarını yaratıyor. Madonna, Kate Moss ve Jennifer Lopez gibi isimler, tasarımlarıyla milyonları peşlerinden sürüklerken, Hülya Avşar ve Emel Yıldırım da ülkemizde trend olmaya çabalıyor.


Hem süperstarım hem de modacı

Hollywood'da isimleriyle marka olan yıldızlar hızla artarken, Türkiye'de de starların hedefi modacı olmak. Jennifer Lopez ve Kate Moss'a karşılık bizim de Emel Yıldırım ve Hülya Avşar'ımız var.

Süperstarsanız, kendi markanızı yaratabilir misiniz? Ya da modaya ilginiz varsa, moda tasarımı yapabilir misiniz? Çevrenize şöyle bir baktıp birçok ismi basında tasarımcı kimliğiyle görünce, bu sorular ister istemez akla geliyor.. Kendi markasını yaratan ünlüler çoğalırken, modacılığa soyunmayanlara neredeyse garip gözle bakılıyor artık. Ünlülerin bu işe soyunmasına en büyük etken, Hollywood yıldızlarının giydiği her şeyin yok satıyor olması... Akıllı davranan bazı firmalar ünlülerle işbirliğine girerken, kimi yıldızlar da ünlü tasarımcılarla ortak çalışarak kendi markalarını yaratıyor. Madonna'nın H&M markası için bir koleksiyon hazırlaması, Kate Moss'un Topshop'la ortak çalışarak markayı öne çıkarması, son yıllarda başvurulan bu parlak pazarlama yöntemlerine en güzel örnek. Ortak projelere girmek yerine, cesur davranıp kendi markasını yaratanlar da az değil. 2001 yılında tasarımcı Andy Hilfiger'le ortak bir çalışmaya giren Jennifer Lopez'in Sweetface by JLo markası, artık New York Moda Haftası'na katılacak kadar iddialı ilerliyor. Jennifer Lopez bununla da kalmayıp Glow parfümünü de piyasaya sundu. Bu yıl New York Moda Haftası'nda koleksiyonunu tanıtan bir diğer ünlü de Milla Jovovich'ti. Güzel oyuncu, Carmen Hawk'la birlikte çıkardıkları Jovovich Hawk markasıyla moda haftasında iyi bir çıkış yaptı. Moda dünyasında kendinden emin adımlarla ilerleyen bir isim de şarkıcı Gwen Stefani. İlk olarak LeSportSac markası tarafından L.A.M.B (Love Angel Music Baby) adını verdiği naylon çantaları piyasaya çıkaran ve çantalar yok satınca bu markayla bir de kıyafet koleksiyonu hazırlayan Stefani, kendi stilini markasına taşıyor. Hollywood'lu tasarımcı ünlüler arasında; iç çamaşır markası (Love Kylie) çok beğenilen Kylie Minogue'u, kıyafetleri yok satan P.Diddy'i, aksesuar koleksiyonu bulunan Nicky ve Paris Hilton'u, sahne kıyafetleri tasarlayan Lenny Kravitz'i, yine iç çamaşır markası bulunan Elle McPherson'ı, parfümleriyle Britney Spears ve Sarah Jessica Parker'ı, 'The Row' marka tişörtleriyle Mary Kate ve Ashley Olsen kardeşleri sayabiliriz. Amerika'da gayet makul fiyatlara satılan ayakkabı, çanta ve güneş gözlükleriyle önemli bir marka da seksi şarkıcı Jessica Simpson. Simpson her ne kadar ayakkabılarını Christian Louboutin, Prada, Manolo Blahnik gibi gözde ayakkabı markalarından 'ilham' alarak tasarlasa da, bunların yanında çok benzer modelleri beşte bir fiyatına sattığı için oldukça ilgi görüyor. Hollywood'a taşınan Victoria Beckham da, süperstar modacı kervanına katılanlardan... Piyasaya yeni sürdüğü güneş gözlükleriyle adından söz ettireceğine hiç şüphe yok!

TÜRKLER TEDBİRLİ
Türkiye'de ise durum biraz daha farklı. Bizde insanlar kıyafet ya da aksesuara yurtdışındaki kadar para yatırmasa da, ünlülerimiz ne olur ne olmaz diye kendi isimlerini tescil ettiriyor. Hülya Avşar, White by H markalı beyaz tişörtleriyle bu işin öncülerinden. 2003 yılında çıkardığı beyaz tişörtleriyle piyasaya giren sanatçı, Hülya dergisiyle de her işe soyunacak kadar cesaretli olduğunu kanıtlıyor. Umduğunu bulamasa da ablasını örnek alan Helin Avşar da sonradan tasarımcı olanlardan. Modacı sanatçılarımız arasında Kenan Doğulu da var. Ken adlı bir erkek markası yaratan sanatçı, hedef kitlesi olarak metroseksüelleri gördüğünü söylemişti. Ancak ne kadar başarıya ulaştı, tartışılır. Tarkan, Mustafa Sandal ve Beyazıt Öztürk'ün kendi ismiyle çıkan parfümlerinin de hayranlarından başkasını hedeflediğini söylemek zor. "Eşimin parası var, hem canım sıkılıyor, iyisi mi modacı olayım," düşüncesi de Türkiye'de oldukça yaygın... Örneğin eski manken Emel Yıldırım. Ancak Yıldırım'ın haute couture işini ne kadar devam ettireceği merak konusu. Moda tasarımcılarını kızdırırcasına her gün yeni bir modacının türediği ülkemizde, bu işi gerçekten iş olarak görenleri yok saymamak gerek. Tansa Mermerci Ekşioğlu'nun takılarının yurtdışına kadar ulaşan başarısı, buna örnek.

ESRA ÇORUH

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 En delikanlı moda
 Londra'nın botoks cenneti
 Haute couture kâfiri
 Çizme ve manto tarihe mi karışıyor?
 Nette hayat, oh ne rahat!
 Çocuklarımız bağımlı mı, bağlı mı?
 'Çalışırken Tarkan dinliyorum'
 Koca adam oldular ama...
 Buz üstünde son tango
 'Anneannem Atatürk'e bile hizmet etti'
 Atletizmle sağlığa dönüş
 Her yaşta zinde kalmak için koşu
 Yüze ahududu, saçlara lavanta
 Kadınların ayak sesleri
 Karadan gelen adamın deniz hikâyeleri!
 'Bu' kadınlar matinesi
 'Jean hiç bitmez sadece değişir'
 Kedi ve köpeklerimizi neden kısırlaştırmalıyız?
 Ferhat Göçer yanıyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Sürekli orgazm hali gibi yapmak...
Tek derdimiz sürekli...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarımız bağımlı mı, bağlı...
Bale ve dövüşlerle bezeli görkemli bir melodram
Bale ve dövüşlerle bezeli görkemli bir melodram
Çin sinemasının büyük ustası, içedönük toplumsal dramlar kadar...
Batı gözlüğüyle görülmüş bir uygarlık savaşı
Batı gözlüğüyle görülmüş bir uygarlık savaşı
Antik Yunan tarihinin parlak sayfalarından biri: MÖ 480 yılında,...
'Eşkili' Maraş yemekleri
Acılı ve ekşili tadlara düşkünseniz, Mado'nun Etiler şubesine mutlaka...
'Darbukasız şarkı bizi anlatmaz ki!'
Kardeşi Kenan Doğulu ile birlikte Eurovision'a katılacak Shake It Up Şekerim...
Nasrettin Hoca'nın torunları teknolojiden güç alıyor
Videoları internette ve televizyonda milyonlar tarafından kahkahalarla izlenen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.