SABAH - Onlar hiç sıraya girmiyor!
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Onlar hiç sıraya girmiyor!
Onlar hiç sıraya girmiyor!

Önemli sanat etkinliklerini ayrıcalıklı izleme olanağı sunan üyelik programı İstanbul Kültür Sanat Dostları (İKSD), beşinci yılını kutluyor. Programın 'Sıradışı' başlığıyla hazırlanan ilginç reklam kampanyasında ise İKSD üyeleri rol aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın müdavimlerine avantaj, vakfa da gelir sağlamayı hedefleyerek başladığı İstanbul Kültür Sanat Dostları (İKSD) üyelik programı, geçen hafta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen özel bir geceyle beşinci yılını kutladı. Bilmeyenler için kısaca bahsedelim; İKSD üyelik programı, kategorisine bağlı olarak sahibine İKSV etkinlikleri hakkında öncelikli bilgilendirme, öncelikli bilet alma, bilet fiyatlarında indirim, özel etkinliklere ve kültür-sanat turlarına katılım gibi pek çok olanak sağlıyor. Kategoriler ise aylık üyelik bedellerine ve size sağladığı önceliklere göre; siyah, beyaz, kırmızı ve sarı renkteki lalelerle simgeleniyor. Bu arada İKSD'nin, beşinci yılına özel bir etkinliği daha var: Ajans Republica'nın hazırladığı 'Sıradışı' başlıklı ilginç reklam kampanyası... Kampanyanın başlığı, üyelerin 'sıradışı' bir kuruma destek vererek, 'sıra' beklememek gibi 'sıradışı' ayrıcalıklar kazandıklarını belirtmek için seçilmiş. Bu reklam kampanyasının kahramanları ise, bizzat İKSD üyeleri. Bu kampanyaya yedi üye katıldı; biz de üyelerin beşiyle, neden böyle bir çalışmada yer aldıklarını ve İKSV'nin onlar için ne ifade ettiğini konuştuk...

BAHAR AHMET BİRİNCİ
Emirates Havayolları Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü olan Bahar Ahmet Birinci, İKSD programına ilk üye olan kişi ve Kırmızı Lale üyesi. Emirates Havayolları, onun sanat sevgisi sayesinde dokuz yıldır İstanbul Caz Festivali'nin başta gelen sponsorlarından oldu. "İKSV senin için ne ifade ediyor?" dendiğinde benim gözlerim doluyor," diyen Birinci, reklam kampanyasında maddi desteğinin yanında, manevi desteği de olsun diye yer almış. 'Sıradışı' ve öncelikli olmanın, bu kartın kendisine sağladığı en büyük avantaj olduğunu söyleyen Birinci, şöyle devam ediyor; "Çok eskiden festivallerin biletleri sadece AKM'de satılıyordu. Geceden kuyruğa giriyorduk. İKSV Türkiye'de kültür ve sanatı çok yaygınlaştırdı. Yaptıklarına büyük saygı, sevgi ve hayranlık duyuyorum. Film festivali süresince günde üç-dört filme gittiğim oluyor. İşi kırıp gidiyorum, düşünün..."

MEHMET ULUSOY
Yolculuk Atölyesi adlı turizm firmasının sahibi olan Ulusoy, Siyah Lale üyesi. Ona ilk teklif geldiğinde bu kampanyada yer alarak vakfa destek olmayı kendisine görev bilmiş. "Herkes İstanbul için bir şeyler planlıyor, ben de kültür-sanat açısından destek olmayı tercih ediyorum," diyor. Çekimlerin çok 'dostane' ve eğlenceli geçtiğini söyleyen Ulusoy, bunun hayat boyu saklayacağı güzel bir anı olduğunu belirtiyor. Ulusoy, "Artık İstanbul'da çok fazla etkinlik var ve bazen bunların içinde kayboluyorsunuz. Hiç kaçırmak istemeyeceğiniz bir etkinlikten, bittikten sonra haberdar olup çok üzülebiliyorsunuz. Ben de Brooklyn Funk Essentials ve Pink Martini konserlerinde aynı şeyi yaşadım. Dolayısıyla bu üyelik çok işime yaradı," diyor.

CAN ARINEL
Hürtur Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Arınel, vakfın tüm etkinliklerini takip edenlerden. Beyaz Lale üyesi olan Arınel, İKSD uygulaması başladığından beri üye. Ona bu kampanyada yer almak isteyip istemediğini sorduklarında, vakfa sürekli desteğinin bir devamı olarak keyifle kabul etmiş. Önce filmden haberleri yokmuş, sadece fotoğraf çekimleri için gitmişler ama sonra o çekimlerden reklam filmi yapıldığını görünce çok hoşuna gitmiş. İKSD kartı sayesinde 'sıradışı' olmanın çok güzel olduğunu belirten Arınel'in kartsız günlerinden bir anısı şöyle; "Caz ve müzik festivallerinde, önemli konserlerin biletleri çabucak bitiyor. Yıllar önce de benim çok izlemek istediğim Buena Vista Social Club'ın bileti ilk günden tükenmişti. Ben yine de konser sırasında gidip kapıda saatlerce bekledim, belki bilet bulur girerim diye. Ama giremedim."

FARUK PEKİN
Fest Travel'ın sahibi ve küratörü olan Pekin'in, dünyada görmediği yer kalmamış. Hatta kendisiyle telefonda görüştüğümüzde de Hindistan'daydı. İKSD ile ortaklaşa kültür turları da düzenleyen Pekin, Kırmızı Lale üyesi. "Bu reklam kampanyasıyla İKSD'nin iyi bir hamle yapacağına inandım," diyen Pekin, İKSV'nin Türkiye'nin yüz akı olduğunu ve böyle bir kurumun 35 yıldır ayakta olmasının çok önemli olduğunu belirtiyor.

PETEK MERMERCİ MERMİLLON
Kuruçeşme'deki Aşşk Kahve'nin sahibi olan Petek Mermerci Mermillon, tango ile ilgileniyor. Siyah Lale üyesi olan Mermillon, "Güzel ve aydınlık şeyler olsun istiyorsam, güzel ve aydınlık olanı desteklemeliyim. Bu yüzden ilk para kazandığım günden beri, bana göre ışığı olan birçok şeyi destekledim. İKSV'yi de her şeyden önce verdiği ışığı için, kendi imkânımca desteklemek istedim. Mesela İKSV'nin bir şekilde kaldırıldığını düşündüm, Allah korusun, bana göre İstanbul'un ışığı azalır, benim de umudum..." sözleriyle vakfa bağlılığını anlatıyor. Kartının kazandırdığı ayrıcalıkların da işin tuzu biberi olduğunu düşünen Mermillon'a göre işin en güzel tarafı, 'kaçıracağım' stresi olmadan istediği konsere gidebilmesi, "Sinema okuduğum ve yeni mezun olduğum yıllarda, İstanbul Film Festivali filmlerini kaçıracağım diye deli olurdum. Bir keresinde çalıştığım işten ayrılmıştım festival için."

Melis D. ÇALAPKULU

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 300 Spartalı İran'a mı saldırdı?
 Düğün dernek oldu
 Felsefenin Sefaleti
 Kadir Has'tan son vefa Yassıada'ya
 Harran: Sevmeye hakkı olmayan kadınların diyarı...
 Cezaevlerinde 'namus' araştırması
 Türkiye'nin en kuvvetli satranç ailesi
 'Asrın Casusu' İstanbul'dan geçmişti
 Bebeğim gay mi?
 THY uzun menzilli hatlarda zarar ediyor
 Suat Atalık 20 yıl sonra yine Türkiye Şampiyonu
 Bu S.O.S.'e kulak verin
 Beyaz siyah yasaklar
 Bu müzik aşka ve 68 kuşağına dair
 En iyi aşk şiirine Fransa bileti
 Herkes Mersin'e gidince işler tersine döndü
 New York'lu olmak ya da olmamak
 Sudan'a uzanan eller
 Küresel ısınma
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
'Mutluluğun mezarları, yalnızlığın heykeli...
GÜLSE BİRSEL
Grip salgını döneminde okuyucuya...
ÖNCEL ÖZİÇER
Eros yayı gerdi, saldırıya hazır olun
Çok acımasızdır o...
KAZIM KANAT
Sarı kurdelem sarı!
Sarı Kurdele! Malatyalı...
Artık önümüzdeki maçlara bakacağız
Artık önümüzdeki maçlara bakacağız
Türkiye Birinci Ligi'nin ilk yarısının başarılı takımı Vestel...
Ahmet-Ertegün-bizineden-parlatmadıgiller
Ahmet-Ertegün-bizineden-parlatmadıgiller
Fazıl Say'ın hayattaki tek umudu artık hayatta olmayan Ahmet Ertegün...
Müftüden onaylı mayolar
"Hedefim, Müslüman kız kardeşlerimin sosyal yaşam içerisinde var...
Çapkınlar aslında iktidarsız mı?
Prof. Dr. Rubia Auriales (Dünya Seks Sağlığı Komitesi Başkanı)...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.