SABAH - 28/03/2007 - Başarılı mı?
kapat
   
28 Mart 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başarılı mı?

Canaydın'ın "7 değil, 70 başarılı icraatım var" sözünü G.Saraylılar'a sorduk Canaydın'ı başarılı bulan pek yok ancak olağanüstü kongre de istenmiyor.

Galatasaray Divan Kurulu'nda olağanüstü kongre isteniyor. Taraftar Özellikle başkan Özhan Canaydın'a tepkili. "Özhan Canaydın istifa" sloganları atılıyor. Bu ortamda "10 icraatının 7'si olumlu olan insan başarılıdır. Ben, kendimi başarılı görüyorum" diyen Canaydın son olarak "Başarılı 7 icraatınızı sayar mısınız?" sorusuna "7 değil, 70 tane sayarım" yanıtını verdi. SABAH, "Özhan Canaydın'ı Galatasaray Başkanı olarak başarılı buluyor musunuz?" sorusunu camianın önemli ve ünlü isimlerine yöneltti. İşte yanıtlar:

FARUK SÜREN: Sayın Canaydın, ilk seçildiğinde 10 yıl içinde 7 şampiyonluk ve Avrupa'da final sözü vermişti. Ama sadece 1 şampiyonluk geldi. Sayın Canaydın'ın geldiğindeki borç da, son kongrede açıkladığı borç da ortada. Borç arttı. Elinden geldiğince mücadele ediyor ama bazen olaylar insanların planladığı şekilde gelişmez. 'Yönetim başarılı' diyemeyiz. Sayın Başkan'a tavsiyem; olağanüstü kongre yapıp yine kendi başkanlığında yeni, uyumlu bir yönetim oluşturmasıdır.

ALİ DÜRÜST: Sayın Canaydın'ın göreve gelirken verdiği önemli sözler kamuoyunca takip ediliyor. "Kulübü tekrar ayağa kaldıracağız" diyor sayın Canaydın. Kulüp zaten yerde değildi ki, ayağa kalksın. Galatasaray hep el üstündeydi. Yine öyle olmalı. Kulüp duruşu iyi olmalı. Başarılar gelip geçer. Yönetim tek ses olmalı. Yönetim iyi takım olursa, takım da takım olur.

ABDÜRRAHİM ALBAYRAK: Sayın Canaydın borçların çoğunu halletti. Kulüpte mali disiplin sağladı. Görev süresi 2008 Mart'ında bitene kadar herkes yönetimin yanında yer almalıdır. Bir yönetimi hemen yıkabilirsiniz ama yenisini kurana kadar aylar gerekebilir. Herkes sağduyulu davranmalı.

BURAK ELMAS: Mevcut yönetim, görev süresi 2008 Mart ayında dolana kadar tüm mali ve yapısal sorunları çözmekle yükümlüdür. Sayın Canaydın, iki kez genel kuruldan zaferle çıkmıştır. Demek ki başarılıdır. Sayın Canaydın da her zaman yönetimi ile güçlü bir duruş sergilemelidir. Yapısal ve mali sorunları çözmesseniz başarılar geçici olur. G.Saray çok kötü dönemlerde büyük başarılar elde etti. Ben bu yıl da şampiyonluk bekliyorum.

HAYRETTİN KOZAK: Sayın Canaydın'ın "7 değil, 70 başarılı icraatımı sayarım" sözü alaycı bir espri. Galatasaray camiası buna layık değildir. 70 icraatı yazılı açıklasın da camia rahatlasın. Galatasaray'da sorunları yakından izleyen ciddi insanlar da var. Başkan, ekip kurmayı beceremiyor, kurduğu ekibe liderlik edemiyor. Yönetim, kulübü daha kötüye götürmeksizin sorumlu olduğu dönemi tamamlamalıdır. Fevri bir hareketle yapılacak genel kurulun sonrasını teminat altına almadan, kulübü kimlerin yöneteceğini belirlemeden kulübü daha büyük çıkmazlara sürüklemek yanlış olur.

BÜLENT TULUN: Aziz Yıldırım dahil, kulüp yönetmeye gelen bütün insanlar dışarıdan görüldüğü kadar kolay işlerle uğraşmıyor. Üstelik bu işi alıp götürecek cesarette insanlar da çok değil. Eleştirmek çok kolaydır ama ben yapmam. Rahmetli Ulvi Yenal, 1990'da "Seçilmiş yönetimleri bu derece ağır eleştirmeye devam edersiniz bir gün gelir kulüpleri yönetecek insan bulmakta zorlanırsınız" demişti.

COŞKUN SABAH: Sayın Özhan Canaydın öncesi kulüp maddi çıkmaza gidiyordu. Başkan gelir gelmez kemerleri sıktı. Aynı hızla gidilse kulüp yıllarca mahkeme kapılarında sürünecekti. Mali problemi dizginlemek dışında somut başka başarısı yok. Sahadaki başarıyı unuttu. Transferler 'ucuz etin yahnisi' misali oldu. Canaydın'ın sevapları kadar, günahları da vardır. Kongre kararı lig sonrası tartışılmalıdır.

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türkiye: 2 Norveç: 2
 İçimizdeki Nikopolidis'ler
 FIA'dan 2,5 milyon dolarlık ceza indirimi
 İtalyanlar'ın gözü Tuncay'da
 UEFA'dan Türkiye'ye övgü
 Tarihi maçın golleri- VİDEO
 Demirören: Biz şampiyon olacağız
 Süper Kupa Finali yine Almanya'da yapılacak
 Fenerbahçe-Ankaraspor maçının bilet fiyatları
 Milli heyecana saatler kaldı
 Yenelim bitirelim
 Atina kralı
 'Başbakan arasa iyi olurdu'
 Tuncay Şanlı'ya 'Pire' saldırısı!
 Hakeme saldırıya 20 maç ceza çıktı
 Aklı atlarda!
 'Fenerbahçe de ceza almalıydı'
 Kartal'ın yabancı listesi kabarıyor!
 12 yaşında Alex
 Demirören cezası!
 Kaçak Appiah apar topar İstanbul'a geldi
 Sezon bitti zaman istedi
 Roberto Carlos'un talipleri artıyor
 Cimbom'da son gözde Kennedy
 Günün içinden
 Arkası gelecek
 Memo bu kez 16'da kaldı
 Lider Telekom Bursa yolcusu
 Fener'in filede en zor sınavı
 Havuzda baba dayağı
 İddaa sonuçları
GÜRKAN KUBİLAY
Sabri ile Tuncay'ın maçı
Yalan dört...
AHMET ÇAKAR
İçimizdeki Nikopolidis'ler
Bir kere daha anladım ki biz...
Gül'ün odasında rehine pazarlığı
Gül'ün odasında rehine pazarlığı
Beckett, İran'da esir alınan İngiliz askerleri için rehine...
'İstihbarat Savaşı'nda buzları eriten yemek
'İstihbarat Savaşı'nda buzları eriten yemek
Hrant Dink suikasti sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah...
Altı üstü farklı
Altı üstü farklı
Kolombiya'nın Medellin kentinde düzenlenen moda haftasında, Paula...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu